Taxi Närpes och Jakobstad

Ingsva Taxi i Närpes och Jakobstad erbjuder högklassig taxiservice på sina områden. Flottan består av taxi-bussar som även kan transportera större grupper och ordna med sjukhustransporter och skoltransporter.

Bussarna har kapacitet upp till 20 passagerare. En stor del av bussarna är lämpade för rullstolar och bårtransporter. Alla invabilar har 230 V -invertrar för att t.ex. ladda dator och dylikt. Vi har även tillgång till portabel syrgas.

Beställ taxi via e-post: taxi@ingsva.fi

Beställ taxi – avgiftsfri dejournummer

Närpes

Tel. 0400 261 058 (Taxi 21)
Tel. 0400 130 025 (Taxi 23)

Jakobstad

Tel. 020 781 5360 (kontor kl. 08-16:00)
Tel. 044 722 3557 (Taxi 710)
Tel. 044 722 3558 (Taxi 720)
Tel. 044 722 3356 (Taxi 729)

Nio frågor till Ingsva Taxi

1. Har ni ännu gul-svarta taxi-skyltar på era bilar?
– Det har vi.
2. Används taxametern längre – hur vet man vad resan kommer att kosta?
– Vi använder oss av taxameter för att få våra resor prissatta. Det går även att kolla priset på förhand.
3. Hur säkert är det att Ingsva Taxi finns tillgänglig på Närpes-området t.ex. under natten?
– Vi har fortfarande dygnet runt dejour året runt. Vid större evenemang eller högtider är det alltid en bra idé att boka taxi på förhand om man vill vara säker på att få en bil vid en speciell tidpunkt.
4. Hur beställer man Ingsva Taxi – kan man använda någon central eller App?
– Någon App har vi inte ännu. Telefonbokning är enklast och kostar hos oss inte mer än ett vanligt telefonsamtal. På vardagar tar vi emot bokningar per e-post på adressen taxi(ät)ingsva.fi.
5. Ändras era priser beroende på tidpunkt – är det dyrare på natten eller t.ex. under Tomatkarnevalen i Närpes?
– Hos oss ändras endast startavgiften beroende på tidpunkter. Vi använder oss av en startavgift på 5,90 € på vardagar kl. 06:00-20:00 & lördagar och högtidsaftnar kl. 06:00-16:00. Övriga tider är startavgiften 9,00 €.
6. Blir det dyrare att åka Ingsva Taxi om man ser ut att ha råd att betala mer – t.ex. när man är på väg till krogen med ett gäng gladlynta vänner?
– Nej, vi har alltid samma priser för alla våra kunder.
7. Kan man ännu betala kontant i Ingsva taxibilar?
– Man kan betala kontant och med de vanligaste bank- och kreditkorten i våra bilar. På grund av pandemisituationen uppmanar vi våra kunder att använda kort, helst närbetalning.
8. Taxichaufförerna har inte längre tystnadsplikt – skall man nu som kund akta sig för vad man talar? Kan man lita på att Ingsva Taxi inte berättar vidare om vart man kört och när?
– Våra taxichaufförer har fortfarande tystnadsplikt.
9. Man behöver inte längre skola sig för att bli taxichaufför – kan vem som helst med körkort köra Ingsva Taxi?
– För att köra hos oss så behöver man minst ett taxikörkort men då vi även har bussar inom samma koncern så är även busskörkort bra att ha. Man bör vara lämplig som taxichaufför; det är något vi tar på allvar. Chaufförerna är vårt företag. Det är de som betjänar kunden och i ett skarpt konkurrensläge finns det bara ett sätt att göra det – så bra att kunden beställer taxi från oss även följande gång.
10. Och en till – hette inte företaget INGVES-taxi förut?
– Rätt. Namnen på bolagen harmoniserades år 2020 då INGVES blev INGSVA.