• Svenska
Varaktighet: 01.11.2025 - 07.11.2025
Plats: Portugal
Pris: Fr. 2195 €/person
Boka nu!

Upplev det bästa som Dourodalen och Porto har att erbjuda; vinerna, maten och den storslagna naturen! Resan inleds med att vi åker direkt till Dourodalen från flygplatsen. Fyra nätter bor vi på Hotel Regua Douro i Regua som är utgångspunkten för alla våra upplevelser i dalen. De sista två nätterna bor vi på centralt beläget hotell i Porto. Kom med och upplev smakerna och vyerna i världens vackraste vinområde – tillsammans med portvinsriddaren och författaren till boken Portvinsdalen, Glenn Sundstedt.

Pris:

2195 €/person från Helsingfors
2295 €/person från Österbotten

Tillägg:

Enkelrum + 340 €

I priset ingår:

  • Flygresor Helsingfors-Porto t/r i turistklass inkl. flygskatter
  • Bussresor enligt programmet
  • 6 nätter på hotell inklusive frukost
  • Alla utflykter, vinprovningar och övriga upplevelser i programmet
  • Reseledare Glenn Sundstedt

I priset ingår inte:

  • Reseförsäkring och avbokningsskydd
  • Övriga måltider

 

Dag 1 – Lördag 1.11

Avresa från Finland via Porto till Dourodalen

Busstransport från Österbotten till Helsingfors. KLM:s flyg avgår från Helsingfors kl. 13:55 och landar i Amsterdam kl. 15:30. Vidare kl. 20:30 och framme i Porto kl. 22:25. Transport från Portos flygplats till Regua där vi inkvarterar oss för fyra nätter på fina Hotel Regua Douro i ”River Rooms”.

Dourodalen

 

Dag 2 – Söndag 2.11

Dourodalen

En riktig upplevelsedag! Vi besöker den vackra och lite svårtillgängliga vingården Quinta Santa Eufemia. Familjen till denna prisbelönta vingård önskar oss välkomnar på en rundtur, vinprovning och en äkta portugisisk lunch. Sedan åker vi till en av Portugals mest berömda tillverkare av mousserande viner Murganheira, går på rundtur och provar några av deras goda mousserande viner. På vägen till eller från stannar vi även i staden Lamego och beundrar den vackra lilla staden och dess mycket sevärda barockkyrka med sitt enorma trappkomplex. Sedan tillbaka till hotellet innan vi dinerar på en stjärnrestaurang. Portugals motsvarighet till Leif Mannerström, tv programmet Mästerkockens ordförande Rui Paula, står bakom kanske Douros bästa restaurang. Den heter Restaurante DOC och vi kommer att äta en trerätters måltid med viner till.

Douro-joki portugali porto matkat

Dourofloden

 

Dag 3 – Måndag 3.11

Dourodalen

Vi inleder dagen med ett besök på slottet Mateus, mot en liten avgift kan den som vill besöka slottets säregna och vackra trädgård. Därefter åker vi till vingården Alves de Sousa, den enda vinproducent som fått titeln Årets vingård två gånger i Portugal. Här görs fantastiska douroviner och även portviner. Sedan får vi njuta av vacka vyer i bussen på väg till lunch hos Portugals enda ”green chef” Thomas Egger. Hans restaurang kanske inte ser så lyxig ut men låt inte skenet bedra, många kändisar har minsann besökt detta ställe. Betrakta hans fotomontage i restaurangens vestibul där bl.a. hans vän Arnold Schwarzenegger syns på bild.  Innan vi åker tillbaka till hotellet besöker vi en av Dourodalens största vingårdar, Sandemans Quinta do Seixo. Där får vi givetvis guidad rundtur och provar portviner.

Dourodalen

 

Dag 4 – Tisdag 4.11

Dourodalen

Ledig förmiddag med egen lunch i Regua. Småningom fortsätter dagen med nya fina vyer och viner. Vi inleder med ett kortare vinbesök på Quinta do Pego, håll i hatten och var beredd på en bedårande utsikt från detta makalösa ställe. Vi stannar till och promenerar runt i den lilla staden Pinhao som är själva hjärtat i hela portvinsdalen. Så småningom kommer vi fram till vingården Quevedo där vi får ett varmt välkomnande, en höjdpunkt på vår resa. Vår middag blir på Quinta do Portal. Även om vi äter gott under hela veckan är detta reseledarens favorit. Antagligen är vi rätt så nöjda i bussen när vi åker hem mot hotellet.

Dag 5 – Onsdag 5.11

Dourodalen – Porto

Frukost på hotellet och avfärd mot Porto med ett stopp på vägen. Vi stannar vid en Vinho Verde vingård, Quinta da Aveleda med sin anrika trädgård och vi provar givetvis några gröna viner. När vi anlänt till Porto intar vi egen lunch nere vid floden. Grillade sardiner med potatis och fräscha grönsaker rekommenderas, enkelt men gott. Efter det checkar vi in på vårt hotell. På kvällen går vi en kortare rundtur genom vinhuset Calem och njuter av sentimental fadosång tillsammans med några portvinsglas. Middag på egen hand för den som är hungrig.

Porto

 

Dag 6 – Torsdag 6.11

Porto

Vi inleder dagen med en några timmars guidning i Porto. Den som vill kan sedan lämna på stan för en ledig eftermiddag. På kvällen blir det resans sista middag med viner i Matosinhos, Portos fiskehamn. Restaurangernas slogan där är ”World´s Best Fish” och visst kan man fisk på detta ställe, Portugal är också landet i världen som äter mest fisk och skaldjur. Restaurangen har bordet dukat med den fräschaste fisken och med rätta viner till. Fisken grillas förstås direkt på träkol och hela området doftar hav och träkol.

Porto

 

Dag 7 – Fredag 7.11

Hemresa från Portugal till Finland

Frukost och avfärd till flygplatsen Francisco Sa Carneiro. Missa inte chansen att köpa portviner på Porto Airport Duty Free, världens största portvinsshop på ett flygfält. Air Frances flyg avgår från Porto kl. 11:45 och landar i Paris kl. 15:05. Vidare från Paris kl. 18:30 och framme i Helsingfors kl. 22:35. Österbottningarna övernattar på hotell nära flygfältet. 

Lördag 8.11

Helsingfors-Österbotten

Frukost på hotellet. Busstransport till Österbotten.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

  • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
  • Vi tillämpar specialvillkor på denna resa, vilket påverkar avbokningsvillkor och -kostnader. Mer information om vad det innebär hittar man högst uppe på sidan om ‘Allmänna villkor för paketresor’ – klicka här
  • Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs!  
  • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi 

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.