• Svenska
Varaktighet: 29.07.2024 - 02.08.2024
Plats: Estland, Lettland, Sverige
Pris: 885 €/person
Boka nu!

Upptäck metropoler som är genomsyrade av historia! Flera av städerna har en gammal stadsdel med historiska byggnader från stadens grundande. Första natten övernattar vi i mysiga Tallinn för att sedan köra vidare via Pärnu till Riga. Här gör vi en guidad rundtur i stan och så har man kvällen fri att upptäcka Riga närmare. Vidare via Jurmala och med båten över till Nynäshamn. I Stockholm gör vi en guidad stadsrundtur och sedan besöker vi Drottningholm. Hemresa från Stockholm.

Boka så tidigt som möjligt, för att säkerställa att resan blir av! 

Pris:

885 €/person

Tillägg: 

Enkelrum + 185 €

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet
 • Båtresa Helsingfors-Tallinn
 • Båtresa Ventspils-Nynäshamn inkl. hyttplats
 • Båtresa Stockholm-Åbo inkl. hyttplats
 • 2 nätter på hotell i 2-personers rum
 • 3 x hotellfrukost
 • 1 x sjöfrukost
 • 3 x lunch
 • Guide i Tallinn, Riga och på Drottningholm slott
 • Inträde till Drottningholm
 • Chaufför och reseledare

I priset ingår inte:

 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Reseförsäkring och avbokningsskydd

 

Dag 1 – Måndag 29.7

Österbotten-Helsingfors-Tallinn

Bussen startar vid behov i Karleby och kör söderut via Jakobstad, Vasa, Malax och Närpes. En anslutningsbuss startar från Knifsund och kör Sju Broars väg till Jakobstad. En annan anslutningsbuss startar från Petalax, Strömbäck park och kör längs Strandvägen till TB Strandhovet i Närpes. Vi fortsätter ner till Helsingfors där vi går ombord på Tallinks MyStar som avgår kl. 13:30 till Tallinn. Möjlighet att boka buffet ombord (tilläggskostnad). Vi kommer i land i Tallinn kl. 15:30 och kör en rundtur i staden tills vi kan checka in på Rixwell Viru Square Hotel, som ligger inne i gamla stan. Kvällen fri för eget program.

Tallinn, gamla stan

 

Dag 2 – Tisdag 30.7

Tallinn-Riga

Hotellfrukost och utcheckning. Vi reser vidare och kör genom Pärnu fram till Rigabukten och anländer till Riga. Vi börjar med lunch och därefter blir det guidad rundtur i staden, där vi bekantar oss med den gamla stadsdelen Vecrīga och den fina jugendarkitekturen som finns på Elizabeth-gatan.  I Vecrīga ser vi Katthuset, Svartbrödrahuset, St. Peterkyrkan – som stoltserar med Rigas högsta kyrktorn – och förstås Domkyrkan, som har en av de äldsta

orglarna i hela världen. I de smala gränderna hittar vi Sverigeporten och Jacobs Barrack, Långhuset. En annan av gamla stans centrala platser för att roa sig är Livutorget (Livu laukums), där många restauranger och krogar ligger. Vi checkar in på Radisson Blu Latvija i 2-personers rum och har kvällen fri att vandra omkring i den här charmiga staden.

Riga

 

Dag 3 – Onsdag 31.7

Riga-Ventspils

Hotellfrukost och utcheckning. I dag gör vi ett besök i Jurmala, där vi bl.a. hittar den långa fina sandstranden med sina många sommarrestauranger. Jurmala är också en skattkista för träarkitektur. Romantiska gator och trähus omgivna av barrträd återskapar en vision av den gamla goda tiden. Dagens lunch äter vi i Jurmala före vi startar färden mot Ventspils. Stena Lines färja avgår kl. 23:58. Vi övernattar i B2-hytter. Kvällen fri för eget program.

Dag 4 – Torsdag 1.8

Nynäshamn-Stockholm

Vi kommer i land i Nynäshamn kl. 07:30 och kör då till Häringe Slott i Västerhaninge, där vi äter frukost i lugn och ro. Efter frukosten kör vi in till Stockholm där vi först gör en rundtur. Efter detta gör vi ett guidat besök på Drottningholms slott. Lunch här på området efter guidningen. Vi har sedan fritid tills vi kör till Viking Line-terminalen där m/s Viking Glory avgår kl. 20:00. Inkvartering i I4-hytter och kvällen ombord är fri för eget program.

Drottningholms slott

 

Dag 5 – Fredag 2.8

Åbo-Österbotten

Sjöfrukost och ankomst till Åbo kl. 07:35. Bussresa till hemtrakterna och vi hemma på eftermiddagen.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Avbokningsvillkor och -kostnader: för mer information vänligen klicka här
 • OBS! Fotoförsett ID måste tas med på resan (pass eller eu-id).

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.