2395 €/person från Helsingfors
2470 €/person från Österbotten
Enkelrum + 325 €
Dag 1 – Lördag 2.11
Uppsamling med buss till Vasa flygplats. Anslutningsflyget från Vasa avgår kl. 05:20 och anländer till Helsingfors kl. 06:25. Vidare med Finnair från Helsingfors kl. 12:30 och framme i Lissabon kl. 15:25. Vi kör ett kort stycke till Estoril som ligger på den portugisiska rivieran. Estoril har genom århundraden lockat till sig kungligheter, förmögna och kändisar från hela världen, och nu får de även besök av oss. Inkvartering på Hotel Londres för en natt. Middag på hotellet inkl. måltidsdrycker.
Dag 2 – Söndag 3.11
Frukost på hotellet. Vi kör en guidad panoramatur i Lissabon och Belemdistriktet. I Belem får vi också provsmaka det kända bakverket Pastel de Belém före vi styr söderut mot Algarve. Framme i Tavira inkvarterar vi oss för fyra nätter på Hotel Vila Gale Tavira. Välkomstmiddag på den fina restaurangen D’Gusta. Här avnjuter vi en typisk portugisisk middag som Micke tillreder tillsammans med den lokala kocken.
Dag 3 – Måndag 4.11
Frukost på hotellet. Vi bekantar oss med Tavira under en kort rundtur. Lunch på egen hand i centrum. Eftermiddagen fri för eget program. Kvällens middag tillreder Micke på restaurang O Capelo, Santa Luzia.
Dag 4 – Tisdag 5.11
Frukost på hotellet. Efter en lugn morgon startar vår dag med ett besök i den närliggande byn Villa Real do Santo Antonio som är en mysig stad med små butiker och caféer. Vi åker över till Spanien med färjan över floden till Ayamonte. Vips så är man en hel timme fram i tiden och befinner sig i Spanien. I Ayamonte finns många tapasrestauranger och här äter vi en gemensam tapaslunch. På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Kvällens middag kommer Micke att tillreda på restaurangen Tonel i Tavira med god mat och fina viner.
Dag 5 – Onsdag 6.11
Frukost på hotellet. Vi börjar dagen med att besöka vingården Casa Santos Lima. Här får vi prova portugisiska viner med tilltugg. Eftermiddag fri i Tavira. Kvällens middag som Micke tillreder med betoning på fisk, avnjuter vi på Restaurang Dona Bela som ligger på strandpromenaden i grannstaden Monte Gordo. Det blir intressant att se vad Micke har hittat på åt oss som avslutningsmiddag i Algarve…
Dag 6 – Torsdag 7.11
Frukost på hotellet och avfärd norrut till vingården i Amareleja som producerar Mickes rödvin. Micke får kocka i vingårdens kök medan vi provsmakar gårdens viner. Här kommer vi garanterat att bli väl omhändertagna. Mätta och belåtna inkvarterar vi oss på Herdade dos Delgados som ligger en halvtimmes körning från vingården.
Dag 7 – Fredag 8.11
Frukost och avfärd mot Lissabon vid 10-tiden. Vi äter en gemensam avslutningslunch med vin och vatten innan vi anländer till flygplatsen i Lissabon. Finnairs flyg avgår från Lissabon kl. 16:10 med ankomst till Helsingfors kl. 22:50. Flyget till Vasa avgår kl. 23:55 och landar kl. 01:05 natten till lördag. Busstransport hem från flygplatsen i Vasa.
Foton från tidigare ‘Mickes-matresor’
OBS! VIKTIG INFORMATION!