2390 €/person från Helsingfors
2540 €/person från Österbotten
Enkelrum + 260 €
Måndag 13.10: Österbottningarna flyger till Helsingfors och övernattar på hotell
Uppsamling med buss till Vasa flygfält. Finnairs flyg avgår från Vasa kl. 17:35 och landar i Helsingfors kl. 18:35. Övernattning på Skyline Airport Hotel.
Dag 1 – Tisdag 14.10
Avresa från Finland via Ljubljana till Porec i Kroatien
Finnairs flyg avgår från Helsingfors kl. 07:05 och anländer till Ljubljana kl. 08:40. Vi kör mot den kroatiska gränsen och anländer under eftermiddagen till Porec som ligger i norra Kroatien på Istrien-halvön. Här inkvarterar vi oss för tre nätter på Hotel Valamar Parantino. Middag på hotellet.
Porec
Dag 2 – Onsdag 15.10
Frukost på hotellet. Vi kör mot Istriens inland där vi skall besöka medeltidsstaden Motovun. Först besöker vi vinbonden Tomaz för provsmakning av deras produkter, innan vi kommer till Motovun – området som är känt för tryffel och rödvinet Teran. Vi skall här bekanta oss med vinbonden Fakin som har fått många utmärkelser för sina viner. Han har en liten vinkällare med kök och uppe på toppen av Motovun har han även en restaurang där vi äter en lätt lunch med tryffel och Teranvin. Egen tid i Porec på eftermiddagen. Mot kvällen kör vi den korta biten till Vrsar. Guidad vandring genom Vrsar innan det blir dags för middag på Bistro Rosinjola. Här experimenterar Micke och restaurangens ägare bland lokala delikatesser. Under middagen får vi också musikunderhållning.
Motovun
Dag 3 – Torsdag 16.10
Frukost på hotellet. I dag står den mysiga staden Rovinj på tur att få besök av oss. I Rovinj har vi en guidad promenad i centrum och lunch på egen hand. På hemvägen stannar vi till vid Limfjorden där man kan få köpa ostron. Kvällens middag med betoning på fisk tillreder Micke tillsammans med köksmästaren på Restaurang Sv. Nikola.
Rovinj
Dag 4 – Fredag 17.10
Frukost på hotellet och avfärd. Vi stannar till för lunch på ett gasthof där vi äter slovensk husmanskost till lunch. Vidare längs bildsköna vägar och genom Karavenkentunneln in i Kärnten som kallas ”Österrikes Riviera”. Här inkvarterar vi oss för tre nätter på det familjeägda hotellet Seehotel Hoffman som ligger vackert beläget vid Ossiacher See. Hotellet är känt för sin goda mat, fina service och är mycket omtyckt av våra gäster. Välkomstdrink på terrassen före det är dags för middag.
Seehotel Hoffman, Kärnten
Dag 5 – Lördag 18.10
Frukost på hotellet. Under dagen gör vi en intressant rundresa i området, en s.k. ”mostlandtour”. Först kör vi till St. Veit an der Glan för en kort stadsrundtur, sedan fortsätter vi till Burg Hochosterwitz för ett kort fotostopp. Vidare till Lavanttal i den östra delen av Kärnten. Här stiger vi ombord på en traktor med vagnar som tar oss genom det vackra landskapet till ett Gasthof där vi provsmakar områdets delikatesser. På kvällen avnjuter vi middag på hotellet som Micke tillreder med köksmästaren.
Dag 6 – Söndag 19.10
Frukost på hotellet. För de som är intresserade gör vi en vandring under dagen. På kvällen avnjuter vi igen en österrikisk middag som Micke tillreder på hotellet tillsammans med köksmästaren.
Dag 7 – Måndag 20.10
Frukost på hotellet. Vi kör längs vackra vägar genom Österrike till Tyskland med tillfälle för lunch. Finnairs flyg avgår från München kl. 18:35 och anländer till Helsingfors kl. 22:00. Anslutningsflyget till Vasa avgår från Helsingfors kl. 00:05 och landar i Vasa kl. 01:05 natten till tisdag. Busstransport hem från Vasa flygfält.
Foton från tidigare matresor:
OBS! VIKTIG INFORMATION!