• Svenska
Varaktighet: 14.10.2025 - 20.10.2025
Plats: Kroatien-Österrike
Pris: Fr. 2390 €/person
Boka nu!

Mickes matfilosofi är: ’enkelt och lokalt med finess’.

Under denna resa kretsar programmet förstås runt spännande mat och vin! Vi kan lova att årets resa kommer att bjuda på matupplevelser utöver det vanliga! Medelhavsmat i Kroatien och lite rustikare maträtter i Österrike. Gemensamt för alla är den höga kvaliteten och de färska råvarorna. Vi kommer också att få natursköna upplevelser och möjlighet till vandring i Österrike.

Pris:

2390 €/person från Helsingfors
2540 €/person från Österbotten

Tillägg:

Enkelrum + 260 €

I priset ingår:

  • Flygresa Vasa/H:fors-Ljubljana/München-H:fors/Vasa i turistklass inkl. flygskatter
  • Bussresa i helturistbuss
  • 6 nätter på bra hotell i 2-pers. rum, inkl. frukost
  • (7 nätter på hotell för österbottningarna)
  • Svensktalande guide under tre dagar i Kroatien
  • Matupplevelser, vinprovningar och utflykter enligt programmet
  • Michael Björklunds ”show cooking”

I priset ingår inte:

  • Övriga måltider och måltidsdrycker
  • Eventuella övriga inträden
  • Reseförsäkring och avbokningsskydd

 

Måndag 13.10: Österbottningarna flyger till Helsingfors och övernattar på hotell

Uppsamling med buss till Vasa flygfält. Finnairs flyg avgår från Vasa kl. 17:35 och landar i Helsingfors kl. 18:35. Övernattning på Skyline Airport Hotel.

Dag 1 – Tisdag 14.10

Avresa från Finland via Ljubljana till Porec i Kroatien

Finnairs flyg avgår från Helsingfors kl. 07:05 och anländer till Ljubljana kl. 08:40. Vi kör mot den kroatiska gränsen och anländer under eftermiddagen till Porec som ligger i norra Kroatien på Istrien-halvön. Här inkvarterar vi oss för tre nätter på Hotel Valamar Parantino. Middag på hotellet.

Porec

 

Dag 2 – Onsdag 15.10

Motovun med tryffel och goda viner

Frukost på hotellet. Vi kör mot Istriens inland där vi skall besöka medeltidsstaden Motovun. Först besöker vi vinbonden Tomaz för provsmakning av deras produkter, innan vi kommer till Motovun – området som är känt för tryffel och rödvinet Teran. Vi skall här bekanta oss med vinbonden Fakin som har fått många utmärkelser för sina viner. Han har en liten vinkällare med kök och uppe på toppen av Motovun har han även en restaurang där vi äter en lätt lunch med tryffel och Teranvin. Egen tid i Porec på eftermiddagen. Mot kvällen kör vi den korta biten till Vrsar. Guidad vandring genom Vrsar innan det blir dags för middag på Bistro Rosinjola. Här experimenterar Micke och restaurangens ägare bland lokala delikatesser. Under middagen får vi också musikunderhållning.

Motovun

 

Dag 3 – Torsdag 16.10

Rovinj med vin och ostron

Frukost på hotellet. I dag står den mysiga staden Rovinj på tur att få besök av oss. I Rovinj har vi en guidad promenad i centrum och lunch på egen hand. På hemvägen stannar vi till vid Limfjorden där man kan få köpa ostron. Kvällens middag med betoning på fisk tillreder Micke tillsammans med köksmästaren på Restaurang Sv. Nikola.

Rovinj

 

Dag 4 – Fredag 17.10

Porec-Kärnten (Ossiacher See)

Frukost på hotellet och avfärd. Vi stannar till för lunch på ett gasthof där vi äter slovensk husmanskost till lunch. Vidare längs bildsköna vägar och genom Karavenkentunneln in i Kärnten som kallas ”Österrikes Riviera”. Här inkvarterar vi oss för tre nätter på det familjeägda hotellet Seehotel Hoffman som ligger vackert beläget vid Ossiacher See. Hotellet är känt för sin goda mat, fina service och är mycket omtyckt av våra gäster. Välkomstdrink på terrassen före det är dags för middag.

Seehotel Hoffman, Kärnten

 

Dag 5 – Lördag 18.10

Kärnten

Frukost på hotellet. Under dagen gör vi en intressant rundresa i området, en s.k. ”mostlandtour”. Först kör vi till St. Veit an der Glan för en kort stadsrundtur, sedan fortsätter vi till Burg Hochosterwitz för ett kort fotostopp. Vidare till Lavanttal i den östra delen av Kärnten. Här stiger vi ombord på en traktor med vagnar som tar oss genom det vackra landskapet till ett Gasthof där vi provsmakar områdets delikatesser. På kvällen avnjuter vi middag på hotellet som Micke tillreder med köksmästaren.

Dag 6 – Söndag 19.10

Kärnten

Frukost på hotellet. För de som är intresserade gör vi en vandring under dagen. På kvällen avnjuter vi igen en österrikisk middag som Micke tillreder på hotellet tillsammans med köksmästaren.

Dag 7 – Måndag 20.10

Hemresa från Kärnten via München till Finland

Frukost på hotellet. Vi kör längs vackra vägar genom Österrike till Tyskland med tillfälle för lunch. Finnairs flyg avgår från München kl. 18:35 och anländer till Helsingfors kl. 22:00. Anslutningsflyget till Vasa avgår från Helsingfors kl. 00:05 och landar i Vasa kl. 01:05 natten till tisdag. Busstransport hem från Vasa flygfält.

 

Foton från tidigare matresor: 

 

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

  • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
  • Vi tillämpar specialvillkor på denna resa, vilket påverkar avbokningsvillkor och -kostnader. Mer information om vad det innebär hittar man högst uppe på sidan om ‘Allmänna villkor för paketresor’ – klicka här
  • Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs!  
  • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi 

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.