• Svenska
Varaktighet: 05.08.2024 - 12.08.2024
Plats: Norge
Pris: 1540 €/person
Boka nu!

Vägen mellan Gudbrandsdalen och Romsdalen omges av mäktiga bergväggar och sträckan Trollstigen-Geiranger kallas ‘The Golden Route’. Här hittar vi attraktioner som Örnevägen och Gudbransjuvet. Geirangerfjorden är känd som juvelen bland de norska fjordarna. Avslutningsvis kör vi över Hardangervidda – en av världens största bergsplatåer. Få länder i Europa har en sådan fascinerande natur som Norge. En alldeles fantastisk resa med storslagna, underbara vyer!

Pris:

1540 €/person

Tillägg:

Enkelrum + 350 €
Buffet +41 €/person/väg
Sjöfrukost på returen +16 €/person

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet
 • Båtresa Åbo-Stockholm-Åbo inkl. hyttplats
 • 5 nätter på hotell i 2-pers. rum
 • 6 frukostar, 5 luncher, 1 middag
 • Båttur på Geirangerfjorden med Fjord 1
 • Chaufför och reseledare

I priset ingår inte:

 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Reseförsäkring och avbokningsskydd
 • Eventuella inträden

 

Dag 1 – Måndag 5.8

Österbotten-Åbo

Bussen startar vid behov i Karleby och kör via Jakobstad, Vasa, Närpes. En anslutningsbuss startar från Knifsund och kör Sju Broars väg till Jakobstad busstation. En annan anslutningsbuss startar från Petalax, Strömbäck park och kör längs Strandvägen till TB Strandhovet. Vidare till Åbo där Viking Lines M/S Viking Grace avgår kl. 20:55 och vi inkvarterar oss i B4-hytter. Möjligt att boka buffémiddag på båten (tilläggskostnad). Kvällen fri ombord.

Dag 2 – Tisdag 6.8

Stockholm-Hamar

Vi kommer i land i Stockholm kl. 06:30 och kör till Enköping för frukost. Färden fortsätter och så småningom kommer vi till Kil där vi äter lunch på Apertin Herrgård. Vi kör via Morokulien och Kongsvinger till Hamar där vi checkar in på Thon Hotel Victoria. Kvällen fri.

 

Trollstigen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3 – Onsdag 7.8

Hamar-Trollstigen-Geiranger

Frukost och utcheckning. Vi startar denna fantastiska dag med körning genom vackra Gudbrandsdalen och kommer till Dombås. Därifrån kör vi in i mäktiga Romsdalen omgiven av gigantiska fjälltoppar. Vi kommer fram till Trollväggen, ett populärt klätterberg, vid foten av Trollstigen. Så har vi då Norges mest fantastiska vägbygge; Trollstigen. Serpentinvägen går upp längs fjället med elva svängar och på toppen, 850 m ö.h., tar vi lunchpaus. Färden fortsätter över fjällen och med färjan Linge-Eidsdal kommer vi så fram till utsiktsplatsen över Geirangerdalen. Vi kör den omtalade Örnevägen ner till Hotel Union i Geiranger där vi ska bo 2 nätter. Hotellet har den mest fantastiska utsikten över Geiranger och är den absolut bästa platsen att bo på.

 

Geiranger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 4 – Torsdag 8.8

Geiranger

Hotellfrukost. Denna dag blir en lugn, skön dag med härliga upplevelser och en dag för egna strövtåg. På förmiddagen går vi ombord på Fjord 1 som tar oss ut på en tur längs Geirangerfjorden. Under båtturen får vi uppleva de finaste vyerna från Geirangerfjorden med de otroliga forsarna ’De sju systrarna’ och ’Friaren’, som stormar ned för de branta klippväggarna. Färden är en ca 2 timmars kryssning och efter den mäktiga upplevelsen kommer vi tillbaka in i Geirangerfjorden. Utsikten som möter oss då vi ser byn Geiranger och de branta klippväggarna som omger oss är obeskrivbar, den måste upplevas. Inne i byn äter vi en god lunch. Vi har eftermiddagen och kvällen fria i denna idylliska bygd.

 

Lom stavkyrka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 5 – Fredag 9.8

Geiranger-Voss

Frukost och utcheckning. Vår resa fortsätter genom Norges fantastiska värld, då vi kör mot Lom och Loms stavkyrka där vi gör ett stopp. Vidare kör vi den 105 km långa turistväg 55, som går tvärs över Norges högsta bergspass, 1434 m ö.h. Det är inte alla turistvägar som har en så dramatisk natur med många och kraftfulla intryck. Längs vägen ligger rastplatser som väntar på att vi tar en paus och låter naturens skönhet sjunka in. På vägen längre ner mot Sognefjorden ses bergvärlden från dess vildaste sida med en makalös utsikt över landets längsta och djupaste fjord, Sognefjorden. Idag kommer vi till en undanskymd plats, Undredal, där det känns som om tiden stannat – ett alldeles underbart ställe. Vi kör vidare genom Flåm till Scandic Voss där vi checkar in i 2-pers rum. Middag på hotellet.

 

Undredal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 6 – Lördag 10.8

Voss-Oslo

Frukost och sedan checkar vi ut från hotellet. Vi lämnar hotellet och kör över en av världens största fjällplatåer, Hardangervidda. Vyerna är enorma och vi njuter av färden. Lunchpaus i det otroliga landskapet. Färden tar oss till Oslo och vi övernattar.  Vi har kvällen fri.

 

Hardangervidda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 7 – Söndag 11.8

Oslo-Stockholm

Vi börjar med hotellfrukost och checkar sedan ut från hotellet.  Säg det som varar för evigt – nu måste vi lämna Norge och alla fina vyer. Vi kör till Stockholm med paus för lunch. Viking Lines m/s Glory avgår kl. 20:00 och vi inkvarterar oss i Inside Four-hytter. Möjligt att boka buffetmiddag på båten (tilläggskostnad). Kvällen fri.

Dag 8 – Måndag 12.8

Åbo-Österbotten

Vi kommer i land i Åbo kl. 07:35. Vi kör upp till Österbotten med pauser och är hemma på eftermiddagen.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Avbokningsvillkor och -kostnader enligt Allmänna villkor för paketresor: för mer information vänligen klicka här
 • OBS! Fotoförsett ID måste tas med på resan (pass, EU-id eller körkort)
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi 

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.