Minnen, upplevelser och resor …

Olemme koonneet pienen muistion, josta voit tarkistaa perusasioita matkalle lähtiessäsi:

Varaa matkasi ajoissa!

Varaa matkasi mieluiten viimeistään kaksi kuukautta ennen matkaa. Lentoyhtiöt sekä monet hotellit vaativat aikaista vahvistusta ja tietoa siitä, että matka on toteutumassa.

Erikoisruokavalio

Muista ilmoittaa mahdollisesta erikoisruokavaliosta jo varausvaiheessa.

Matkavakuutus

On erittäin tärkeää, että matkavakuutus on riittävän kattava ja että se astuu voimaan hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä. Tarkista siis vakuutusyhtiöltäsi, onko sinulla riittävän laaja matkavakuutus. Suosittelemme kaikille asiakkaillemme myös peruutusturvan lisäämistä matkavakuutukseen.

Ilmoittautuminen ja maksut

Varausmaksu erääntyy 10 päivää ilmoittautumisen jälkeen. Varaus on sitova kun varausmaksu on maksettu. Viime hetken ilmoittautuminen( alle 40 vuorokautta ennen matkaa) on sitova, vaikka varausmaksu ei olisi maksettu. Loppulasku erääntyy 6 viikkoa ennen matkaa ja sen saat samassa kirjekuoressa varausmaksun kanssa. Jos ilmoittautuminen tapahtuu alle 45 vurokautta ennen matkaa, maksetaan koko matkan hinta ilmoittautumisen yhteydessä.

Matkan maksaminen luottokortilla

Matkan voi maksaa luottokortilla joko toimistossamme paikan päällä tai ottamalla yhteyttä puhelimitse/sähköpostitse.

Vahvistus ja matkainfokirje

Heti saatuasi vahvistuksen (matkalaskun) on syytä tarkistaa, että nimitiedot täsmäävät passissa olevien tietojen kanssa. Ota yhteyttä matkatoimistoon heti, jos löydät jotain virheellistä. Sama koskee n. 2 viikkoa ennen matkaa lähetettävää matkainfokirjettä.

Minimimatkustajamäärä

Jotta esitematkamme toteutuu, tarvitsemme tavallisesti vähintään 20 matkustajaa (Alsace ja Rhein&Mosel 30). Jos joudumme peruuttamaan matkan liian vähäisen matkustajamäärän takia, ilmoitamme siitä viimeistään 30 päivää ennen matkaa. Jos joudumme perumaan matkasi, pyrimme aina mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan vaihtoehtoista matkaa.

Passi ja viisumi

Jokaisella Euroopan matkalla on oltava mukana voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti (käy EU-maissa). Ulkomaan kansalaisen tai henkilön, jolla on aikaisemmin ollut ulkomaan kansallisuus, on itse tarkastettava häntä koskevat passi- ja viisumimääräykset. Säilytä aina passisi käsimatka-tavaroissa. Tarkista vielä kerran ennen matkalle lähtöä, että passi on voimassa ja mukana!

Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Suosittelemme hankittavaksi Kelasta saatavaa eurooppalaista sairaanhoitokorttia, joka on hyvä pitää Euroopan matkoilla mukana.

Bussimatka

Kaikki linja-automme ovat savuttomia.Istumapaikkoja linja-autoissa ei valitettavasti voi varata ennakkoon.  Tarvittaessa matkan aikana on kiertävä istumajärjestys, jolloin kaikki saavat tasapuolisesti istua haluamillaan paikoilla. Pidämme jaloittelu- ja ruokataukoja sopivin välein matkamme varrella. Bussi+laiva -matkoilla suunnittelemme linja-auton kotimaan reitit mahdollisimman kattavasti matkustajiemme kotipaikkakuntia silmälläpitäen.

Matkatavarat

Suosittelemme kahden laukun (suuren ja pienen) mukaan ottamista. Suurempaa voit säilyttää linja-auton ruumassa, kun taas pienempi on helppo pitää linja-autossa mukana ja käyttää esimerkiksi yksittäisiä hotelli- tai laivayöpymisiä varten. Matkoilla, joihin kuuluu lento-osuus, noudatamme lentoyhtiön matkatavararajoituksia. Matkustaja on itse vastuussa matkatavaroistaan.

Vaatteet ja varustus

Varaa kevyt vaatetus bussimatkan ajaksi ja hieman parempi illallisia varten. Muista ottaa retkiä varten mukavat kävelykengät!

Lapsialennukset

Lähtökohtaisesti myönnämme alennuksen lapselle, joka majoittuu lisävuoteella huoneessa sekä on laivahytissä kolmantena henkilönä. Kysy lisää matkan varauksen yhteydessä.

Tietoa rokotuksista ja Ulkoministeriön matkustustiedotteet

Osoitteesta www.rokote.fi löydät tietoa rokotteista, joiden on oltava voimassa kussakin matkakohteessa. Samat tiedot löydät myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivustolta www.thl.fi. Sivustolta www.formin.fi löydät Ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet maittain. Sieltä löytyy myös tietoa mahdollisista kriisitilanteista.

Mahdolliset muutokset

Pidätämme oikeuden aikataulujen, hinnan tai ohjelman muutoksiin.

Takuu

Ingves & Svanbäck on rekisteröitynyt matkanjärjestäjä, joka on asettanut kuluttajaviraston määräämät takuut, www.kuluttajavirasto.fi.

Reklamaatio

Jos jostain syystä on aihetta reklamaatioon, ilmoita asiasta välittömästi matkanjohtajalle tai kuljettajalle. Siten meillä on heti mahdollisuus tarttua ongelmaan.

Paikallinen kulttuuri ja ruoka

Muista “maassa maan tavalla” ja erilaiset ruokailutottumukset.