• Suomi
Minnen, upplevelser och resor …
Kesto: 08.10.2024 - 13.10.2024
Sijainti: Ranska
Hinta: 2100 €
Varaa nyt!

Tervetuloa viinimatkallemme, joka kuljettaa sinut Pohjois-Rhônen viinitarhoilta Provencen sydämeen. Lähde mukaan kuuden päivän kulttuuriseikkailuun, jossa tutustut historiallisiin kaupunkeihin, nautit laatuviineistä ja herkuttelet alueen ravintoloissa. Matkasi alkaa suoralla lennolla Helsingistä Geneveen ja jatkuu Lyonin historiallisten katujen kautta goottilaisista arkkitehtuuristaan ja kulttuurielämästään tunnettuun Avignonin, päättyen Nizzan eloisille rannoille.

Tapaamme Geneven lentokentällä, josta noudamme sinut ensimmäiselle viinitilavierailulle ennen Lyoniin majoittautumista. Kahden päivän ajan tutustumme Lyonin historiaan, kulttuuriin ja gastronomiaan. Majoitumme keskustahotelliin ja illallistamme kaupungin kuuluisassa Buchon-ravintolassa. Lyonissa on lukuisia mielenkiintoisia museoita kuten Lumière-veljesten kotimuseo, kirjapainomuseo sekä korkeatasoisia taidemuseoita. Kaupunkia halkovat Saône- ja Rhône-joet, ja jokilaivaristeilyllä voit ihastella kaupungin silhuettia sammakkoperspektiivistä.

Lyonista matkamme jatkuu Côte Rotie- ja Crozes Hermitage-viinitalovierailuiden jälkeen kohti Avignonia. Tämä historiallinen kaupunki oli Rooman valtakunnan aikaan Gallia Narbonensisin provinssin keskus. 1100-luvun lopulla Avignon julistautui itsenäiseksi, mutta itsenäisyys murskattiin vuonna 1226, kun Ranskan kuningas Ludvig VIII valtasi kaupungin. Vuonna 1309 Ranskan kuningas siirsi katolisen kirkon hallinnon paaveineen Avignoniin.

Palais de Papes

Kaupungissa sijaitsee goottilaista arkkitehtuuria edustava Palais de Papes. Vuosina 1309–1377 Avignonissa asui seitsemän paavia. Vielä vuosina 1378–1429 Avignonissa istui kaksi paavia samanaikaisesti kun Italiassa istui seitsemän paavia. Avignon on tunnettu virkeästä kulttuurielämästä ja varsinkin vuosittain järjestettävästä teatterifestivaaleista. Avignonista käsin vierailemme kuuluisilla Châteauneuf de Pape ja Gigondas-viinialueilla.

Viidentenä päivänä jatkamme matkaa Aix-en-Provenceen, jossa teemme kaupunkikierroksen kävellen. Täällä on vapaata aikaa nauttia provencelaisesta tunnelmasta ja lounastaa kaupungin terasseilla. Iltapäivällä tutustumme Côtes de Provence-viineihin ennen kuin saavumme Nizzaan. Nizzaan voimme tutustua matkan viimeisenä päivänä, ja kaupungin terassit, museot ja varsinkin kuuluisa rantabulevardi La Promanade des Anglais on hyvä käydä tarkastamassa ennen iltalentoa Helsinkiin!

Hintaan sisältyy

  • Finnairin suorat lennot Helsinki-Geneva/Nizza-Helsinki
  • Suomalainen matkaopas koko matkan ajan
  • 5 yötä neljän ja kolmen tähden hotelleissa kahden hengen huoneissa
  • 5 hotelliaamiaista, 3 yhteistä lounasta ja 3 yhteistä illallista
  • Vierailut ja viininmaistatus 5-6 viinitalolla

Lisämaksusta

  • Yhden hengen huone 340 €

Hintaan ei sisälly

  • Matkustaja- ja matkatavaravakuutus sekä peruutusturva

MATKAOHJELMA 

Päivä 1 – tiistai 8.10.2024

Beaujolais – Lyon

Finnairin suora lento Helsingistä lähtee klo 08.05 ja on perillä Genevassa klo 10.05. Opas ja bussi ovat kentällä vastassa. Matka kohti Ranskaa ja ensimmäistä viinitalovierailua Juliènas-kylässä alkaa. Pysähdymme lounastamaan ennen vierailua. Viinitalolta suuntaamme Lyoniin, jossa majoitumme keskustahotelliin. Nautimme yhteisen illallisen perinteisessä lyonilaisessa bouchon-ravintolassa.

Lyon

Päivä 2 – keskiviikko 09.10.2024

Lyon

Aamupäivällä teemme yhteisen kävelykierroksen. Vierailemme kuuluisassa Les Halles de Lyon Paul Boucuse-kauppahallissa, jossa tutustumme paikalliseen gastronomiaan ja lounastamme yhdessä. Iltapäivällä on omaa aikaa vierailla kaupungin lukuisissa museoissa ja nähtävyyksillä. Ilta on vapaa ja saatte oppaalta suosituksia illallisravintoloista. Lyonissa liikkuminen sujuu helposti kävellen, metrolla tai bussilla.

Päivä 3 – torstai 10.10.

Côte Rôtie – Crozes-Hermitage – Avignon

Aamupäivällä jätämme Lyonin ja suuntaamme kohti etelää. Pysähdymme matkalla pienelle viinitalolle kuuluisalla Côte Rôtie-viinialueella. Täällä saamme tutustua viinitarhoihin, viinikellariin ja maistaa talon laatuviinejä. Vierailun jälkeen lounastamme yhdessä. Täältä matkamme jatkuu kohti Crozes-Hermitage-viinialuetta ja alueen tunnetuinta viiniosuuskuntaa. Lopuksi siirrymme Avignoniin, jossa majoittaudumme kahdeksi yöksi keskustahotelliin Paavien palatsin kupeeseen. Päivän päätteeksi nautimme vielä illallisen yhdessä.

Päivä 4 – perjantai 11.10.

Châteauneuf de Pape – Gigondas – Avignon

Aamupäivällä lähdemme retkelle Châteauneuf de Pape-kaupunkiin. Täällä tutustumme paikalliseen viinitaloon ja nautimme lounaan keskustassa. Lounaan jälkeen piipahdamme toisella viinitalolla Gigondas-alueella ja voimme maistella eroja näiden kahden etelä-rhônelaisen klassikko-viinialueen välillä. Iltapäivällä palaamme Avignoniin ja nyt on aikaa tutustua Paavien palatsiin, Rhône-joella sijaitsevaan roomalaisaikaiseen Pont d’Avignon-sillan tynkään ja nauttia kaupungin historiallisesta ilmapiiristä.

Päivä 5 – lauantai 12.10.

Aix en Provence – Côtes de Provence – Nizza

Jätämme hyvästit Avignoille ja nyt suuntaamme itään. Reilu tunnin ajomatkan jälkeen pysähdymme Rooman konsuli Sextiuksen 123 eaa. kuumien lähteiden lähelle perustamaan Aix en Provenceen. Kaupungin vanha keskusta on ainutlaatuinen ja teemme yhdessä pienen kävelyretken. Tämän jälkeen kaikilla on omaa aikaa kierrellä kaupunkia ja lounastaa valitsemassaan ravintolassa. Aix on myös merkittävä yliopistokaupunki ja tunnettu taidemaalari Paul Cézannen kotikaupunkina. Täältä jatkamme kohti Nizza ja pysähdymme Côtes de Provence-viinitilalla maistamassa alueen kuuluisia roseeviinejä ennen saapumistamme Nizzaan. Majoitumme kaupungin länsipuolelle lentokentän läheisyyteen ja nautimme illallisen yhdessä.

Nizza

Nizza

Päivä 6 sunnuntai 13.10.

Nizza

Aamupalan jälkeen jätämme matkatavarat hotellille säilöön ja suuntaamme raitiovaunulla kohti Nizzan keskustaa. Yhteisen kävelykierroksen jälkeen voit vapaasti valita itsellesi sopivimman tavan viettää sunnuntaipäiväsi joko turkoosin Välimeren rannalla auringosta nauttien tai kaupungin museoita ja nähtävyyksiä kiertäen. Iltapäivällä palaamme yhdessä raitiovaunulla hotellille noutamaan matkatavaramme ja siirrymme lentokentälle. Suora paluulento lähtee Nizzasta 19.45 ja Helsinkiin kone laskeutuu 23.55.

 

Lisätietoa matkasta pekka.olkinuora@ingsva.fi tai info@ingsva.fi

 


 

Olemme tällä sivulla pyrkineet esittämään matkan mahdollisimman kattavasti. Pidätämme oikeudet muutoksiin. Mahdollisista muutoksista, jotka tapahtuvat ennen matkaa, voit lukea tältä sivulta sekä noin 2 viikkoa ennen lähtöä lähetettävästä infokirjeestä. Jos jokin asia on epäselvä tai tarvitset matkallesi lisäpalvelun, ota meihin yhteyttä sähköpostilla os. info@ingsva.fi.

 

Peruutusturva, mikäli et pääse matkalle
Suosittelemme matkavakuutusta, jossa on riittävä peruutusturva siltä varalta, että estyt lähtemästä matkalle.

Tämän matkan, erityisehtoihin perustuvat peruutusmaksut (myös sairastuessa)
– Jos peruutus tapahtuu viimeistään 61 päivää ennen lähtöä, veloitetaan toimistomaksu 60 €
– Jos peruutus tapahtuu 60-31 päivää ennen lähtöä, veloitetaan varausmaksu 150 €.
– Jos peruutus tapahtuu 30 päivää ennen lähtöä tai vielä tätä myöhemmin, veloitetaan kaikki todelliset kulut sekä lisäksi toimistomaksu 60 €
Lue lisää valmismatkaehdoista tästä.

Ennen matkaa: passi ja rokotukset
Tarkista, että passisi on voimassa koko matkan ajan. Myös EU-henkilökortti kelpaa, mutta passi on aina paras vaihtoehto. Rokotuksille ei ole tarvetta, paitsi niille jotka on oltava aina voimassa. Lisätietoa rokotteista voit lukea täältä www.rokote.fi.

Tärkeä numero
Matkalla sattuvassa hätätapauksessa pyri ensisijaisesti ottamaan yhteyttä matkasi matkaoppaaseen. Varmista jo matkan alussa, että sinulla on matkaoppaan puhelinnumero puhelimessasi. Myös kokenut kuljettajamme pystyy ratkaisemaan matkalla tapahtuvia tilanteita. 

Matkaehdot
Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Ingves & Svanbäck Ab Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Ingves & Svanbäck Ab Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja turvatakseen paluukuljetuksesi (jos kuljetus sisältyy matkapakettiin) siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista löydät valmismatkaehdoistamme.