• Suomi
Minnen, upplevelser och resor …
Kesto: 22.9.2018 - 4.10.2018
Sijainti: Korsika, Cagliari, Sisilia, Palermo, Cefalu
Hinta: 2395€
Varaa nyt!

Tule tutustumaan Välimeren suurimpiin saariin kanssamme. Näemme Ranskalle kuuluvan Korsikan vaihtelevan luonnon sekä aistimme sen seesteisen tunnelman, Sardiniassa näemme upeat, valkoiset unelmarannat sekä henkeäsalpaavia maisemia ja Sisiliassa koemme sen ainutlaatuisen tunnelman mm. vieraillessamme paikallisen perheen luona. Matkalla näemme myös tulivuori Etnan, elämäniloisen Cefalun sekä jylhien maisemien Taorminan. Tule mukaan ikimuistoiselle Välimeren saarikierrokselle Korsikaan, Sardiniaan ja Sisiliaan, kohteessa suomalainen linja-automme!

Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsingistä ohjelman mukaan
 • Matkatavara lennoilla
 • Erittäin kokenut suomalainen Italia-opas kohteessa
 • Suomalainen linja-auto ja kuljettaja kohteessa
 • 10 yötä 3-4-tähden hotelleissa kahden hengen huoneissa
 • Laivamatkat: 2 yötä laivoilla, kahden hengen sisähyteissä
 • Lauttamatka Korsikalta Sardiniaan
 • 10 aamiaista
 • 2 lounasta
 • 7 illallista
 • Vierailu palermolaisen perheen luona sis. suolapalat ja viiniä
 • Kaikki retket opastettuna ohjelman mukaan
 • Kaikki pääsymaksut ohjelman mukaan
 • Majoitusverot ja tietullit sekä -maksut

Lisämaksusta

 • Yhden hengen huone/hytti 395 €
 • Ulkohytti kummallakin yö-laivalla 50 €/hlö

Hintaan Ei sisälly

 • Matkustaja- ja matkatavaravakuutus sekä perusturva

MATKAOHJELMA

Päivä 1 – Lauantai 22.9.2018

Välimeren saarikierros alkaa

Meillä on Lufthansan lento Helsingistä Müncheniin klo 06.00-07.30 ja jatkaamme Münchenistä 08.40. Saavumme Milanoon klo 09.45 paikallista aikaa. Niin suomalaisen oppaan kuin kuljettajankin tapaamme Milanon lentoasemalla. Ajamme Genoaan, jossa meillä on vapaata aikaa syödä illallista. Laivamme kohti Korsikaa lähtee illalla klo 21.00. Laivalla majoitumme kahden hengen sisähytteihin. Laivalla on useita ravintoloita, baareja ja mm. kauppa.

 

Päivä 2 – Sunnuntai 23.9.

Korsika

Aamulla klo 07.00 savumme Bastiaan, josta lähdemme ajamaan kohti Ajacciota. Pysähdymme sopivassa kohtaa nauttimaan aamiaisesta, joko picnicin muodossa tai paikallisessa kahvilassa (omakustanteinen). Matkan varrella voimme jaloitella Korsikan salaisen pääkaupungin Corten kapeilla kujilla. Perillä Ajacciossa teemme kävelykierroksen lahdenpoukamaan rakennetun kaupungin komeilla bulevardeilla ja palmujen reunustamilla aukioilla, minkä jälkeen kirjaudumme Hotel Sun Beachiin*** kahdeksi yöksi. Yhteinen illallinen on hotellissa.

Ajaccio

Ajaccio

Päivä 3 – Maanantai 24.9.

Marine de Porto ja Calanche de Piana

Tänään teemme kokopäiväretken pohjoiseen, Marine de Porto ja Calanche de Piana. Pienan välissä, ovat Korsikan merkittävimpiin nähtävyyksiin kuuluvat luonnon komeasti muovaamat punaiset graniittijyrkänteet, jotka syöksyvät 300 metriä äkkijyrkästi mereen. Päivän aikana meillä on vapaata aikaa omatoimista lounasta varten. Illaksi paluu Ajaccioon ja yhteinen illallinen on hotellissa.

calanche de piana

Calanche de Piana

Päivä 4 – Tiistai 25.9.

Laivalla Sardiniaan

Kirjaudumme ulos hotellistamme ja ajamme etelään Bonifacioon. Matkan varrella näemme mm. Korsikan korsikkalaisimpana kaupunkina tunnetun keskiaikaisen Sartenen fasaadit. Korkealle liitukivikalliolle rakennetun Bonifacion satamasta meillä on lauttakuljetus Sardinian saarelle, Santa Teresa di Galluraan. Sieltä jatkamme Cannigioneen, jossa kirjaudumme Blu Resort Morisco & Baja***+ -hotelliimme kahdeksi yöksi. Yhteinen illallinen on hotellissa.

Santa Teresa di Gallura matkat välimerelle

Santa Teresa di Gallura

Päivä 5 – Keskiviikko 26.9.

Smaragdirannikko

Tänään teemme retken Smaragdirannikolla (Costa Smeralda), joka on kuuluisa valkoisista lahdistaan ja kivimuodostelmistaan. Näemme myös alueen keskuksen Porto Cervon sen hienostuneine kauppoineen ja kahviloineen. Päivän aikana vapaata aikaa omatoimista lounasta varten. Paluu hotellille. Yhteinen illallinen hotellissa.

 

Päivä 6 – Torstai 27.9.

Sardinian halki Cagliariin

Aamiaisen syötyämme jatkamme matkaa länsirannikkoa pitkin Oroseihin ja sieltä aution vuoristomaiseman läpi saaren eteläosaan ja Cagliarin kaupungin lähellä sijaitsevaan Quarto S. Elenaan, jossa kirjaudumme Califfo-hotellin***+ yhdeksi yöksi. Yhteinen illallinen on hotellissa.

Päivä 7 – Perjantai 28.9.

Sisiliaan

Vietämme aamupäivän Cagliarissa, jonka nimi tarkoittaa linnaa. Cagliari on Sardinian saaren suurin kaupunki ja sen pitkä historia ulottuu tuhansien vuosien taakse. Täällä teemme kävelykierroksen. Vilkkaan kaupungin suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluu jo 1100-luvulla rakennettu Santa Marian katedraali. Kierroksen jälkeen meillä on vapaata aikaa. Illalla siirrymme laivaan, joka vie meidät Cagliarista Palermoon Sisilian saarella. Laiva lähtee klo 19.30 ja majoitumme kahden hengen sisähytteihin.

Cagliari matkat resor välimeri italia

Cagliari

Päivä 8 – lauantai 29.9.

Palermo

Laivamme saapuu Palermoon aamulla klo 08.30. Perille saavuttuamme pysähdymme omatoimiselle aamiaiselle, jonka jälkeen sukellamme keskiaikaan oppaamme “kotikaupungissa” Palermossa. Teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana käymme Palatina-kappelissa. Siellä yhdistyvät Arabian ja Bysantin maailmat yhdistyvät uskomattomaksi kokonaisuudeksi. Kierroksen päätteeksi syömme yhteisen lounaan. Iltapäivällä siirymme läheiseen Monrealeen  ja näemme normannien rakennuttaman tuomiokirkon uskomattomat mosaiikit ja kauniin luostarin. Illalla Palermossa käymme vierailulla erään paikallisen perheen luona ja kuulemme aidosta sisilialaisesta elämästä, suolapalojen ja viinin säestämänä. Palermossa majoitumme yhdeksi yöksi  San Paolo Palace**** -hotelliin.

palermo matket resor

Palermo

 

Päivä 9 – Sunnuntai 30.9.

Cefalu

Tänään matka jatkuu sisilialaisen kulttuurin jäljissä, elämäniloiseen Cefaluun, joka sijaitsee saaren pohjoisella rannalla. Ihastelemme kaunista kaupunkia pienen kävelyn muodossa ennen kuin jatkamme saaren itärannikolle. Kirjaudumme Crystal Sea**** -hotelliin, rannan tuntumaan neljäksi yöksi. Kaikissa huoneissa on ilmastointi ja niissä on parvekkeet merelle päin. Myöhemmin nautimme yhteisen illallisen hotellin ravintolassa.

Päivä 10 – Maaanantai 1.10.

Vapaapäivä

Meillä on vapaapäivä, jonka voi viettää rentoutuen hotellin uima-altaalla ja nauttien sisilialaisesta tunnelmasta. Hotelli tarjoaa ilmaisen kuljetuksen niin läheiseen Taorminaan (7km) kuin sen omalle yksityisrannalleen (3km).

Taormina välimeri matkat etna

Tarormina

Päivä 11 – Tiistai 2.10.

Vapaapäivä

Tämä päivä on vapaa rentoutumista varten.

 

Päivä 12 – Keskiviikko 3.10.

Etna & Taormina

Aamupäivällä lähdemme retkelle Naxos-lahdelle katsomaan Euroopan korkeinta aktiivista tulivuorta Etnaa. Se on yli 3300 metriä korkea ja Italian korkein vuori Alppien eteläpuolella. Etnan rinteillä syömme kevyen lounaan ja maistelemme viinejä. Iltapäivällä piipahdamme Taorminassa, joka on kuin koru 200 metrin korkeudessa. Paikka tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät niin merelle kuin yli Naxos-lahdenkin kohti Etnaa. Taorminassa on hetki vapaata aikaa. Paluu hotellille, ja illalla nautimme uskomattoman matkan päätösillallisesta sisilialaisessa paikallisravintolassa.

Etna Taormina välimeri matkat italia

Etna

Päivä 13 – Torstai 4.10.

Kotimatka

Aamulla kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme Catanian lentoasemalle, josta meillä on Lufthansan lento Müncheniin 11.50-14.00. Münchenista jatkamme niin ikään Lufthansan lennolla klo 15.15 ja saavumme Helsinkiin klo 18.40. Tästä matkasta riittää taatusti kerrottavaa ja muisteltavaa vuosiksi eteenpäin.

 


Voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti on tarpeen! Oikeudet muutoksiin pidätetään. Rokotukset: Ei tarvetta, paitsi tavanomaiset. Kts: www.rokote.fi

MATKAVAKUUTUS & PERUUTUSTURVA
SUOSITTELEMME MATKAVAKUUTUKSEN HANKKIMISTA HYVISSÄ AJOIN ENNEN MATKAA (heti tehtyäsi varauksen). TARKISTA MYÖS MATKAVAKUUTUKSEESI SISÄLTYVÄN PERUUTUSTURVAN EHDOT.

 

TÄMÄN MATKAN ERITYISEHDOT:

Lentoja tai muita erityisiä palveluja sisältävien valmismatkojen peruutusmaksut – myös sairaustuessa:

1. Jos peruutus tapahtuu viimeistään 91 päivää ennen lähtöä, veloitetaan toimistomaksu 60 €
2. Jos matka peruutetaan 90-61 päivää ennen lähtöä, veloitetaan varausmaksu 300 €.
3. Jos peruutus tapahtuu 60 päivää ennen lähtöä tai vielä tätä myöhemmin, veloitetaan kaikki todelliset kulut sekä lisäksi toimistomaksu 60 €