Lähde makujen ja elämysten täyteiselle matkalle Almuñécariin, Espanjan aurinkoiselle etelärannikolle kokki Michael Björklundin kanssa. Micken hyvä ystävä Kaj “Kaitsu” Kunnas toimii paikallisena oppaana. Kaj ja hänen vaimonsa Marianne viettävät talvensa juuri Almuñécarissa. Michael Björklund on monille jo tuttu nimi. Hän on menestynyt useissa kokkikilpailuissa, voittaen Vuoden Kokki -kilpailun Suomessa vuonna 1997 ja Ruotsissa vuonna 2000. Hänen ruokafilosofiansa on: “Yksinkertaista ja paikallista, mutta hienostuneella tavalla.” Matkan aikana nautimme alueen parhaista antimista – historiallisista nähtävyyksistä ja kauniista vuoristokylistä aitoihin espanjalaisiin makuelämykseen.
Hintaan sisältyy:
Hintaan ei sisälly:
Lisämaksusta:
Matkaohjelma
Päivä 1. Lauantai 15.11
Finnairin lento Helsingistä Málagaaan lähtee klo 19:50 ja saapuu perille klo 23:40. Matkanjohtaja Kaj Kunnas matkustaa ryhmän kanssa Málagaan. Siirrymme bussilla Almuñécariin (n. 1 tunti). Majoitumme neljän tähden Hotel Victoria Playaan seitsemäksi yöksi.
Päivä 2. Sunnuntai 16.11.
Aloitamme päivän rauhallisesti aamiaisella. Tervetuliais- ja infotuokio klo 11:00. Sen jälkeen järjestetään kaupunkikierros, jossa tutustumme ensin omaan lähialueeseemme ja sen jälkeen vanhaan kaupunkiin ja historiallisiin nähtävyyksiin. Sen jälkeen siirrymme hotellin ravintolaan yhteiselle lounaalle. Illalla vierailemme viinitilalla Bodega La Vinocoteca, missä vietämme tunnelmallisen illan terassilla auringonlaskun aikaan. Nautimme viininmaistelusta ja aidosta flamencoesitystä. Viinitilan omistajat Ana ja Carlos tarjoilevat herkullisen paellan, jonka Micke valmistaa paikan päällä viinitilan keittiössä – tietenkin huolella valittujen viinien kera.
Almuñécar
Päivä 3. Maanantai 17.11.
Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti vuoristokylää Nigüelasta, jossa vierailemme ainutlaatuisessa historiallisessa oliiviöljymyllyssä. Kierroksen päätteeksi saamme maistella erilaisia oliiviöljyjä. Palaamme hotellille lounaalle, ja iltapäivä on vapaa omalle ohjelmalle tai rentoutumiselle. Illalla nautimme Micken suunnitteleman ja valmistaman herkullisen illallisen ravintola Arrayanesissa, jossa laadukkaat raaka-aineet muuntautuvat ainutlaatuisiksi makuelämyksiksi.
Kuvia aiemmilta ruokareissuilta:
Päivä 4. Tiistai 18.11.
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Sierra Nevadan eteläisiä rinteitä ja La Alpujarran aluetta. Tämä alue on tunnettu gastronomiastaan, ja tutustumme sen erikoisuuksiin: ilmakuivattuun kinkkuun, paikallisiin juustoihin, hunajaan, oliiviöljyyn sekä monenlaisiin marjoihin ja hedelmiin. Pysähdymme ensin Pampaneirassa, jossa vierailemme ym. suklaatehtaassa. Matkamme jatkuu Treveléziin, joka on kuuluisa ilmakuivatusta kinkustaan (jamón ibérico). Kinkkua pidetään yhtenä Espanjan parhaista, ja sillä on oma laatuleimansa. Vierailemme kinkkumuseossa, jossa opimme ilmakuivatun kinkun historiasta, saamme opastetun kierroksen El Vallejon kuivaamossa ja päätämme vierailun maisteluun viinin kera. Tämän jälkeen on aikaa omalle lounaalle jossakin paikallisessa ravintolassa, kylässä kiertelyyn ja ostoksiin. Iltapäivällä palaamme Almuñécariin ja päätämme päivän yhteisellä illallisella hotellissa.
Almuñécar
Päivä 5. Keskiviikko 19.11.
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Salobreñaa ja rommitehdas Ron Montero, joka on Andalusian helmi rommin ystäville! Tämä perheomisteinen rommibodega Salobreñassa on vuodesta 1963 lähtien valmistanut ensiluokkaista rommia käsityömäisin menetelmin ja laadun intohimolla. Vierailumme aikana saamme opastetun kierroksen, jossa opimme koko valmistusprosessin – auringon kypsyttämistä sokeriruokoista hitaaseen kypsytykseen tammitynnyreissä. Tietenkin vierailuun sisältyy eksklusiivinen rommimaistelu, jossa saamme maistaa heidän arvostetuimpia rommejaan – pehmeistä ja eleganteista aina syviin ja monivivahteisiin makuihin. Maistelun jälkeen on mahdollisuus ostaa mukaansa pullo tai kaksi tätä paikallista herkkua – täydellinen matkamuisto kotiin vietäväksi! Rommitehtaan vierailun jälkeen suuntaamme Salobreñan viehättävään keskustaan. Halukkaat voivat lähteä Kajn mukana kävelylle mahtavalle maurilaiselle linnakkeelle ja nauttia upeista näkymistä Välimerelle ja ympäröiville Sierra Nevadan vuorille. Niille, jotka haluavat rentoutua, löytyy runsaasti viihtyisiä ulkoterasseja, joilla voi istua nauttimassa kahvia tai lasillisen viiniä ja aistia Andalusian tunnelmaa. Jatkamme matkaamme viehättävien vuoristokylien Molvízarin, Itrabon ja Jeten kautta, kunnes saavumme Torrecuevasiin. Täällä meitä odottaa lounas yksityisellä kattoterassilla, josta on upea näkymä merelle ja vuorille. Micke ja talon omistaja valmistavat herkullisen aterian, joka ammentaa inspiraatiota Almuñécarin trooppisista aarteista – tuore mango, avokado (Bacon-lajike), granaattiomena, viinirypäleet ja manteli ovat tämän kulinaarisen elämyksen keskiössä. Illalla palaamme takaisin Almuñécariin ja päätämme päivän yhteisellä illallisella hotellissa.
Päivä 6. Torstai 20.11.
Aamiaisen ja lounaan nautimme hotellilla, mutta päivä on muuten vapaa omille aktiviteeteille. Iltapäivällä bussi vie meidät viehättävään Venta Luciano-ravintolaan, missä meitä odottaa herkullinen ilta. Aloitamme esittelyllä ja viininmaistelulla, jonka vetää sommelier Kari Grönblom, joka asuu talvisin Almuñécarissa ja on viiniasiantuntija Ruotsinlaivoilla. Hän esittelee meille valikoiman espanjalaisia huippuviinejä. Samalla kun maistelemme viinejä, Micke aloittaa illallisen valmistelun ja kertoo meille illan menusta. Nautimme upean illallisen yhdessä ennen kuin bussi kuljettaa meidät takaisin hotellille.
Almuñécar, vanha kaupunki
Päivä 7. Perjantai 21.11.
Hyvän aamiaisen jälkeen hotellilla aloitamme päivän vierailulla Almuñécarin vilkkaille perjantaimarkkinoille, jossa meillä on mahdollisuus kuljeskella myyntikojujen välillä, tutustua paikallisiin herkkuihin ja ehkä löytää jotain ainutlaatuista. Tämän jälkeen bussi vie meidät kauniille hedelmätarhalle, jossa pääsemme nauttimaan värikkäästä buffetista auringossa kypsytetyistä trooppisista hedelmistä – makuelämys, joka on jotain erityistä. Iltapäivällä palaamme hotellille rentoutumaan ennen kuin päätämme matkan yhteisellä illallisella.
Päivä 8. Lauantai 22.11.
Aamiaisen jälkeen lähdemme lentokentälle. Finnairin lento Málagasta Helsinkiin lähtee klo 11:00 ja saapuu perille klo 16:40 – mukana ihania muistoja Andalusian makumaailmasta ja elämyksistä.
Olemme tällä sivulla pyrkineet esittämään matkan mahdollisimman kattavasti. Pidätämme oikeudet muutoksiin. Mahdollisista muutoksista, jotka tapahtuvat ennen matkaa, voit lukea tältä sivulta sekä noin 2 viikkoa ennen lähtöä lähetettävästä infokirjeestä. Jos jokin asia on epäselvä tai tarvitset matkallesi lisäpalvelun, ota meihin yhteyttä sähköpostilla os. info@ingsva.fi.
Peruutusturva, mikäli et pääse matkalle
Suosittelemme matkavakuutusta, jossa on riittävä peruutusturva siltä varalta, että estyt lähtemästä matkalle.
Tämän matkan, erityisehtoihin perustuvat peruutusmaksut (myös sairastuessa)
– Jos peruutus tapahtuu viimeistään 61 päivää ennen lähtöä, veloitetaan toimistomaksu 60 €
– Jos peruutus tapahtuu 60-31 päivää ennen lähtöä, veloitetaan varausmaksu 150 €.
– Jos peruutus tapahtuu 30 päivää ennen lähtöä tai vielä tätä myöhemmin, veloitetaan kaikki todelliset kulut sekä lisäksi toimistomaksu 60 €
Lue lisää valmismatkaehdoista tästä.
Ennen matkaa: passi ja rokotukset
Voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti tulee olla mukana. Muut matkalla tarvittavat rokotukset näet täältä www.rokote.fi.
Tärkeä numero
Matkalla sattuvassa hätätapauksessa pyri ensisijaisesti ottamaan yhteyttä matkasi matkaoppaaseen. Varmista jo matkan alussa, että sinulla on matkaoppaan puhelinnumero puhelimessasi.
Matkaehdot
Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Ingves & Svanbäck Ab Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Ingves & Svanbäck Ab Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja turvatakseen paluukuljetuksesi (jos kuljetus sisältyy matkapakettiin) siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista löydät valmismatkaehdoistamme.