• Suomi
Minnen, upplevelser och resor …
Kesto:
Sijainti: Espanja
Hinta: Kysy hintaa

Michael Björklund on meille monille jo varmasti tuttu. Hän on menestynyt monissa kokkikilpailuissa: esim. hän voitti Vuoden Kokki-kilpailun Suomessa vuonna 1997 ja Vuoden Kokki -kilpailun Ruotsissa 2000.  Vuonna 2002 hän muutti takaisin kotiin Ahvenanmaalle ja siellä hänellä on monta suosittua ruokapaikkaa. Hänen ruokafilosofiansa on: ’yksinkertaista ja paikallista hienostuneesti’. Tätä on tarjolla myös matkan aikana, jolloin saamme nauttia useista alueen viineistä ja satumaisista aterioista. Vierailemme pienillä perhekeskeisillä bodegoilla (viinitiloilla) ja tuottajilla sekä teemme löytöjä paikallisissa ruokakaupoissa ja ravintoloissa. Yhteinen nimittäjä matkan maistuvalla osiolla on korkealaatuisuus ja tuoreet raaka-aineet. Micken hyvä ystävä Kaj ’Kaitsu’ Kunnas on mukana reissulla oppaana. Kaitsu ja hänen vaimonsa Marianne talvehtivat aina Almuñécarissa ja tuntevat alueen erittäin hyvin.

Hintaan sisältyy

• Lentomatkat Helsinki-Malaga-Helsinki turistiluokassa sisältäen lentoveron
• Linja-autokuljetukset ohjelman mukaan
• 7 yötä Hotelli Victoria Playassa, 2-hengen huoneessa
• Aamiainen hotellissa joka aamu
• Tervetuliaisjuoma Sangria
• Kaikki ateriat, jotka mainittu ohjelmassa
• Kaikki ruokajuomat sisältyvät lounaisiin ja päivällisiin
• Flamenco-näytös
• Viininmaistiaiset La Vinocotecassa ja Bodega Calventesissa
• Romminmaistiaiset Bodega Ron Monterossa
• Opas/Matkanjohtaja Kaj ’Kaitsu’ Kunnas
• Micke Björklundin ”show-cooking”

Lisämaksusta

  • Yhden hengen huone 290 €

Hintaan ei sisälly

  • Matkustaja- ja matkatavaravakuutus sekä peruutusturva

MATKAOHJELMA

Päivä 1, perjantai

Helsinki-Almuñécar

Finnairin lento Helsinki-Malaga klo. 06:30-10:15. Matkanjohtama Kaj Kunnas vastaanottaa ryhmän lentokentällä Malagassa. Linja-autokuljetus noin 1 h Almunécariin, majoitumme 7 yötä Hotelli Victoria Playassa. Tervetuliais- ja infotuokio juomineen Kaitsun kanssa ja sen jälkeen yhteinen päivällinen hotellin ravintolassa.

Päivä 2, lauantai

Almuñécar

Aamiainen ja rauhallinen aamu/aamupäivä. Lounaan jälkeen lähdemme kaupunkikävelylle ja tutustumme ensin meidän kaupunginosaamme, sitten vanhaan kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Päätämme kävelyn Bodega La Vinocotecaan missä vietämme terassi-iltaa auringon laskiessa, ohjelmassa viininmaistiaiset ja flamencoa. Ana ja Carlos tarjoilevat Paellaa viinien kera, jonka Micke on valmistanut paikan päällä viinitilan keittiössä.

Päivä 3, sunnuntai

Torrecuevas; roomalaisia ja maurilaisia vivahteita espanjalaisessa keittiössä.

Matkaamme pitkin hyvin säilynyttä roomalaista akveduktia kohti Torrecuevasia (osittain linja-autolla) ja syömme 3-ruokalajin lounaan yksityisellä kattoterassilla, josta upeat meri- ja vuorimaisemat. Micke valmistaa lounaan yhdessä paikallisen kokin kanssa. Teemana meillä nyt trooppiset hedelmät, jotka ovat tunnusomaista Almuñécarille. Sesongin hedelmiä lokakuun alussa ovat mango, aikainen avocado laji Bacon, granaattiomena, viinirypäleet, manteli. Päivällinen hotellissa.

Päivä 4, maanantai 

Sierra Nevadan gastronomiset aarteet

Matkaamme kohti Sierra Nevadan etelärinnettä ja aluetta nimeltä La Alpujarra, siellä tutustumme gastronomisiin aarteisiin kuten ilmakuivattu kinkku ja muihin lihaleikkeleisiin. Mutta myös juusto, hunaja, manteli, viikuna ja öljyt ovat La Alpujarran perinteisiä erikoisuuksia. Pampaneirassa on myös kaksi suklaatehdasta. Jatkamme Trevéleziin, tutustumme kinkun historiaan ja vierailemme kinkkutalossa, jossa kuivataan kinkkuja. Trevélez-kinkulla on oma laatuleima ja on laajalti tunnettu, myös La Alpujarran ja Espanjan ulkopuolella.  Mahdollista lounastaa omalla kustannuksella jossain pikku ravintolassa. Päivällinen hotellissa.

Päivä 5 tiistai 

Vapaapäivä tai vaellus La Herraduraan

Vapaa päivä. Kiinnostuneille vaellus La Herraduraan. Lounas hotellissa. Almuñécarissa Kiinnostuneille mahdollista tehdä pöytävaraus kalaravintola La Doradaan, suosittuun Don Olivoon tai johonkin muuhun suosittelemaamme ravintolaan. Päivällinen ravintola Sabinassa rantabulevaardilla ja sen Micke valmistaa yhdessä talon muiden kokkien kanssa. 

 

Päivä 6, keskiviikko 

Vesi, kalat ja äyriäiset – ja sokeriruohosta tehty rommi.

Aamiaisen jälkeen ajamme naapurikaupunkiimme Salobreñaan, joka on tänä päivänä mm kuuluisa vihannesviljelyistä. Mutta 1000 vuoden aikana sokeriruoho oli sen ’Numero Uno’. Sokerituotanto on loppunut mutta sen seuraajana tuli Ron Montero, paikallinen rommitehdas. Vierailemme Ron Monteron bodegassa, kuulemme enemmän sokeriruohoviljelyn historiasta ja rommin valmistelusta. Vierailuun kuuluu tietysti myös maistiaiset. Lounas syödään ihanassa ravintolassa nimeltä El Penón, aivan meren rannalla, ravintolan erikoisuus on mustekala. Illalla järjestämme halukkaille tapas-kierroksen kaupungilla (joka on samalla tietokilpailu).

                                                              

Päivä 7, torstai 

Torrecueva

Vapaa aamupäivä ja lounas hotellilla. Iltapäivällä menemme paikallisbussilla Torrecuevasiin ja vietämme iltapäivän/illan Casa Minervassa. Micken päätöspäivällinen Casa Minervan terassilla, jossa on myös ravintolan ulkokeittiö. Sillä aikaa, kun päivällinen valmistuu, on meillä viininmaistiaiset. Maistamme Bodega Calventes Cavaa ja viinejä, jotka tulevat Jétestä.

Päivä 8, perjantai 

Kotimatka Suomeen

Aikainen aamupala ja lähtö lentokentälle. Finnairin lento Malaga-Helsinki klo. 11:10-16:50.

 

 


 

Olemme tällä sivulla pyrkineet esittämään matkan mahdollisimman kattavasti. Pidätämme oikeudet muutoksiin. Mahdollisista muutoksista, jotka tapahtuvat ennen matkaa, voit lukea tältä sivulta sekä noin 2 viikkoa ennen lähtöä lähetettävästä infokirjeestä. Jos jokin asia on epäselvä tai tarvitset matkallesi lisäpalvelun, ota meihin yhteyttä sähköpostilla os. info@ingsva.fi.

 

Peruutusturva, mikäli et pääse matkalle
Suosittelemme matkavakuutusta, jossa on riittävä peruutusturva siltä varalta, että estyt lähtemästä matkalle.

Tämän matkan, erityisehtoihin perustuvat peruutusmaksut (myös sairastuessa)
– Jos peruutus tapahtuu viimeistään 61 päivää ennen lähtöä, veloitetaan toimistomaksu 60 €
– Jos peruutus tapahtuu 60-31 päivää ennen lähtöä, veloitetaan varausmaksu 150 €.
– Jos peruutus tapahtuu 30 päivää ennen lähtöä tai vielä tätä myöhemmin, veloitetaan kaikki todelliset kulut sekä lisäksi toimistomaksu 60 €
Lue lisää valmismatkaehdoista tästä.

Ennen matkaa: passi ja rokotukset
Voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti tulee olla mukana. Matkalla tarvittavat rokotukset näet täältä www.rokote.fi

Tärkeä numero
Matkalla sattuvassa hätätapauksessa pyri ensisijaisesti ottamaan yhteyttä matkasi matkaoppaaseen. Varmista jo matkan alussa, että sinulla on matkaoppaan puhelinnumero puhelimessasi. Myös kokenut kuljettajamme pystyy ratkaisemaan matkalla tapahtuvia tilanteita. 

Matkaehdot
Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Ingves & Svanbäck Ab Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Ingves & Svanbäck Ab Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja turvatakseen paluukuljetuksesi (jos kuljetus sisältyy matkapakettiin) siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista löydät valmismatkaehdoistamme.