Pakollinen tieto *
Piemonten maakunta tunnetaan vaihtelevasta luonnostaan jylhine vuorineen ja vehreine kukkuloineen. Herkkusuu tunnistaa loistokkaat viinit – Barolon ja Barbarescon sekä erinomaisen ruokakulttuurin laadukkaine raaka-aineineen. Muistettava on, että Piemontessa kirjoitettiin aikoinaan yksi maailman ensimmäisistä keittokirjoista, ja alue on saanut vaikutteita Ranskasta Savoijin kuningas-huoneen myötä. Piemontessa vierailemme mm. erään kuuluisan ”Hullun kokin” tilalla. Täältä jatkamme Ligurian maakuntaan, joka levittäytyy kaistaleena Ranskan rajalta, Genovan kautta aina La Speziaan saakka. Tätä rannikkokaistaletta kutsutaankin usein Italian Rivieraksi. Liikumme junalla ja tutustumme totaalisen autovapaisiin ja aikoinaan lähes eristäytyneisiin Cinque Terren kyliin. Näkemisen arvoinen on myös jetset-satama Portofino. Viehättävä alue idyllisine kylineen ja rantoineen on suorastaan vastustamaton!
Voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti on tarpeen! Oikeudet muutoksiin pidätetään. Erityisehtoja noudatetaan tällä matkalla. Rokotukset: Ei tarvetta, paitsi niiden osalta jotka aina pidettävä voimassa, kts.: www.rokote.fi
Torstai 27.4. Suomesta Piemonteen Aamun liittymälennot saapuvat Vantaalle: esim. Tampere 06.15-06.50 Helsinki. Finnairin lento Helsingistä lähtee klo 08.00 ja saapuu Milanoon klo 10.05 paikallista aikaa. Kuljetus on vastassa kentällä. Jatkamme kokeneen Italia-oppaamme johdolla kohti Piemonten kumpuilevia maisemia. Majoitumme Alban kaupungin keskustassa 4 tähden hotelliin I Castelli Alba kahdeksi yöksi. Kotiutumisen jälkeen tutustumme Albaan oppaamme johdolla. Alba on, jos ei Italian niin ainakin Piemonten gastronominen keskus. Täältä tulevat mm. Barolo ja Barbaresco -viinit, pähkinät, sekä tietysti tryffeli, ”maan valkoinen kulta”. Alban herkkupuodit loistavat kilpaa toistensa kanssa. Neljän ruokalajin tervetuloillallinen viineineen on paikallisessa ravintolassa.
Perjantai 28.4. Laadukas viinitilavierailu ja tryffelinmetsästys Aamupäivällä vierailemme perinteikkäällä viinitilalla La Morran alueella ja syömme lounaan talon isännän viinivalikoiman kyydittämänä. Iltapäivällä osallistumme paikallisen tryffelinmetsästäjän ja hänen koulutetun koiransa kanssa tryffelin etsintään. Koemme itse kuinka tätä valkoista kultaa löytyy maan uumenista. Jahdin jälkeen tryffelimaistatus. Paluu Albaan, jossa ilta on vapaa.
Lauantai 29.4. Sukulan tilan kautta Liguriaan Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme kohti Liguriaa ja kuuluisia Cinque Terren kyliä. Ensin pysähdymme kuitenkin erään “Hullun kokin” tilalla (Jyrki Sukula) Serralunga d´Albassa. Teemme kierroksen tiluksilla ja koemme maistatuksen sis. maukkaita suolapaloja ennen kuin matka jatkuu Sestri Levanten kaupunkiin. Tänne majoitumme kolmeksi yöksi 4+ tähden hotelliin Grand Hotel Villa Balbi. Yhteisen illallisen syömme läheisessä paikallisravintolassa.
Sunnuntai 30.4. Cinque Terre Kävelemme hotellista juna-asemalle (700m) ja lähdemme junalla tutustumaan kolmeen Cinque Terren viidestä kylästä. Näemme kylistä suurimman, Monterosson, Vernazzan, jonka idyllinen satama on kuin postikortista sekä Manarolan, joka on upea näky jyrkkien kallioiden päälle rakennettuine värikkäine taloineen. Nähtävää ja ihasteltavaa on kaikissa kylissä yllin kyllin. Cinque Terren alueella voimme nauttia elämästä ja maistella paikallisia Vernazzan viinejä sekä ruoka-erikoisuuksia idyllisissä ranta trattorioissa. Junalla paluu Sestri Levanteen, jossa ilta on vapaa.
Maanantai 1.5. Santa Margherita ja Portofino Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle Portofinon ”puolisaarelle”. Siirrymme Santa Margheritan rantakaupunkiin, josta jatkamme paikallisella bussilla idylliseen Portofinoon. Täällä voimme nähdä luksushuvijahteja jos useampiakin ankkuroituneina rannikolle. Portofinosta palaamme laivalla Santa Margheritaan, jossa nautimme yhteisen lounaan ennen paluuta Sestri Levanteen. Ilta on vapaa.
Tiistai 2.5. Jalojuomaa ja päätöslounas Aamiaisen jälkeen jätämme Ligurian taaksemme ja ajamme kohti Milanoa. Ennen lentoasemalle saapumista teemme vierailun Italian ehkäpä tärkeimmälle Grappa -valmistajalle (Francoli). Saamme tutustua tämän jalojuoman saloihin pienen tutustumiskierroksen myötä. Pian nautimme herkullisen usean ruokalajin lounaan talon viinien kera. Lopuksi koemme Grappa -maistiaiset. Finnairin lento Milanosta lähtee klo 19.00 ja saavumme Helsinkiin klo 22.55. Kotimaan liittymälennot lisämaksusta, esim. Helsinki 23.45 – 00.20 Tampere
TÄMÄN MATKAN ERITYISEHDOT: Lentoja tai muita erityisiä palveluja sisältävien valmismatkojen peruutusmaksut – myös sairaustuessa: 1. Jos peruutus tapahtuu viimeistään 61 päivää ennen lähtöä, veloitetaan toimistomaksu 60 € 2. Jos matka peruutetaan 60-31 päivää ennen lähtöä, veloitetaan varausmaksu 150 €. 3. Jos peruutus tapahtuu 30 päivää ennen lähtöä tai vielä tätä myöhemmin, veloitetaan kaikki todelliset kulut sekä lisäksi toimistomaksu 60 €