• Suomi
Minnen, upplevelser och resor …
Cefalu matkat italiaan resor italien
Kesto: 6.10.2018 - 14.10.2018
Sijainti: Palermo, Cefalu, Etna, Taormina, Sorrento, Capri ja Pompeji
Hinta: 1695 €
Varaa nyt!

Sisilia on Italian ja myös Välimeren suurin saari. Asukkaita saarella on peräti viisi miljoonaa. Sisilian saarelle omaleimaista on valtava kulttuurien kirjo, jonka syynä on saarta vuosisatojen saatossa asuttaneet eri kansat. Keskeisen sijaintinsa vuoksi se on aina ollut suurvaltojen tavoittelun kohde. Tulemme näkemään vuoristomaisemia, vehreitä rannikkoalueita, mahtavia historiallisia merenrantakaupunkeja ja pieniä, vuorten huipuille rakennettuja kyliä. Sisiliasta matkamme kenties maailman kauneimmalle rannikolle Napolinlahden Sorrentoon, kultaisten sitruunapuiden ja uskomattomien pikkukaupunkien alueelle! Caprin saari sekä maailman kauneimmaksi kutsuttu Amalfi-rannikko ovat todella näkemisen arvoiset. Kuuluisan, tulivuoren purkauksen alle jääneen Pompejin kautta tie vie meidät Roomaan, josta lennämme paluun suoraan Helsinkiin. Kohteessa palvelevat erittäin kokeneet oppaat sekä suomalainen kuljettajamme!

Hintaan sisältyy

 • Lennot Helsingistä ohjelman mukaan
 • Matkatavara lennoilla – kaksi laukkua á 20kg sekä käsimatkatavara
 • Kokeneet suomalaiset oppaat kohteessa
 • Kohteessa suomalainen kuljettajamme sekä linja-automme
 • 8 yötä 3 tähden hotelleissa, jaetuissa 2h-huoneissa
 • 8 aamiaista hotelleissa (pv 9 hotelli pakkaa eväspussin mukaan)
 • Tulopäivän kevyt illallinen sis. viini ja vesi
 • 1 lounas Etnan retkellä sis. viininmaistatus
 • Kotivierailu sis. suolapaloja ja viiniä
 • 6 illallista sis. viini ja vesi
 • Kaupunkikierrokset Palermossa ja Cefalussa, Etnan retki, Pompejin opastettu kierros, Amalfirannikon kierros.
 • Pakollinen paikallisoppaat tarpeen mukana
 • Pääsymaksut: Palermossa Cappella Palatina ja Monrealessa katedraali sekä Pompeji
 • Kaikki paikalliset majoitusverot ja tietullit sekä kaupunkimaksut

Lisämaksusta

 • Caprin retki 95 € (alustava)
 • Yhden hengen huone 225 € (huoneita on rajoitettu määrä)

Hintaan Ei sisälly

 • Matkustaja- ja matkatavaravakuutus sekä perusturva

MATKAOHJELMA

Päivä 1 – Lauantai 6.10.2018

Matka Sisiliaan ja Sorrentoon alkaa

Liitäntäkuljetus: Turusta, Kaarinan kautta Helsinki-Vantaalle. Lennämme Norwegianilla Helsingistä 14.40-14.40 (paikallista aikaa) Tukholmaan. Tukholmasta jatkamme 16.10. ja saavumme Palermoon klo 19.40. Erittäin kokenut suomenkielinen Sisilia-opas sekä suomalainen kuljettajamme linja-autoineen ovat vastassa Palermon lentoasemalla. Ajamme keskustaan, jossa kirjaudumme 3 tähden hotelliin Albergo Athenaeum (www.albergoathenaeum.it). Yhteinen iltapala on hotellin ravintolassa.

 

Päivä 2 – Sunnuntai 7.10.

Palermo ja Monreale sekä mielenkiintoinen kotivierailu

Tutustumme moninaiseen Palermoon ja sen lukuisiin nähtävyyksiin, joista monet ovat 1100-luvun tienoilta. Erityismaininnan saavat Normannien palatsin kappeli sekä katedraali. Palermoa ovat hallinneet käytännössä kaikki lähialueen historiankirjoista tutut entisajan kansat kuten foinikialaiset, karthagolaiset, kreikkalaiset, roomalaiset, arabit, bysanttilaiset ja normannit. Oppaamme kattavan opastuksen jälkeen on vapaata aikaa mm. lounastaa tai vaikkapa nauttia kupposesta kahvia paikallisessa kahvilassa. Sovittuun aikaan kokoonnumme linja-autolle ja matka jatkuu läheiseen Monrealeen. Tämä pikkukaupunki on aivan Palermon kupeessa ja kuuluisa mahtavasta katedraalistaan, jonka William II rakennutti vuonna 1173. Katedraalin sisällä näemme mm. korvaamattomia kultaisia bysanttilaisia mosaiikkeja. Katedraalin vieressä sijaitsee kaunis Benediktiiniluostari. Monrealesta linja-automme vie meidät takaisin Palermoon, jossa vierailemme sisilialaisen perheen luona ja näin saamme kuulla paikallisesta elämänmenosta (sis. pientä purtavaa ja juomaa). Vierailun jälkeen on ilta vapaa ja opas vie halukkaat kevyelle illalliselle (omakustanteinen), ennen kuin oma kuljettajamme suomalaisella linja-autollaan vie meidät takaisin hotellille.

Palermo matkat italiaan resor

Palermo

Päivä 3 – Maanantai 8.10.

Cefalun kautta itärannikolle

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme hotellista, jätämme Palermon taaksemme ja matkaamme Sisilian pohjoista rannikkoa pitkin kohti Etnaa. Pysähdymme historialliseen kalastajakaupunkiin Cefalu. Ihastelemme kaupunkia pienen kävelykierroksen muodossa ennen kuin jatkamme saaren itärannikolle. Täällä kirjaudumme 150m rannasta 3 tähden hotelliin Villa Linda (www.hotelvillalinda.it). Yhteinen illallinen on lyhyen kävelymatkan päässä hotellista.

Cefalu matkat sisiliaan italia resor

Cefalu, horisontissa Etna

 

Päivä 4 – Tiistai 9.10.

Etna ja Taormina

Ennen puolta päivää nousemme Naxos-lahden majesteettisen tulivuoren Etnan rinteitä 1900 metriin. Siltä korkeudelta pääsee halutessaan köysiradan ja jeeppien avulla vielä 2900metriin, eli lähes huipulle. Brunssi ja viinimaistatuksen koemme paikallisella tilalla. Iltapäivän vietämme Taorminassa, joka on kuin koru 200 metrin korkeudessa. Paikka tarjoaa henkeäsalpaavan näkymän yli Naxos-lahden kohti Etnaa. Taorminassa on mukavasti vapaata aikaa vaikkapa tuliaisten hankkimiseen ennen paluuta hotellillemme. Illallinen on paikallisravintolassa.

Taormina sisila matkat resor italien

Taormina

Päivä 5 – Keskiviikko 10.10.

Kohti Amalfin rannikkoa!

Ajamme läheiseen Messinaan, josta otamme lautan Manner-Italian puolelle. Matka jatkuu kohti Napolinlahtea ja saapuessamme Sorrenton niemimaalle näkyykin jo Vesuvius horisontissa. Kirjaudumme Sorrenton niemimaalla 3 tähden hotelliin rannan tuntumassa (www.baiadipuolo.com/en/). Yhteinen illallinen on hotellin ravintolassa. Aivan hotellimme tuntumassa on uimaranta, mikä on hyvin epätavallista kallioisella Sorrenton niemimaalla! Sorrenton kaupungin keskustaan on matkaa 5km.

 

Päivä 6 – Torstai 11.10.

Amalfin kierros – maailman kaunein rannikko?

Seuraavina päivinä saamme luoda itsellemme mielikuvan tästä ihastuttavasta alueesta! Aloitamme yhteisellä retkellä eteläiselle Sorrenton niemimaalle, Amalfi-rannikolle. Keskiajalla tämä alue oli oma itsenäinen tasavalta. Amalfi-rannikkoa ei turhaan sanota yhdeksi maailman kauneimmista paikoista. Oli muuten juuri näillä seuduilla kun Odysseus antautui seireenien laululle… Illaksi palaamme hotelliimme ja yhteinen illallinen on hotellin ravintolassa.

Amalfin rannikko matkat resor italien

Amalfin rannikkoa

 

Päivä 7 – Perjantai 12.10.

Caprin saari vai vapaa päivä?

Tänään voi joko viettää vapaapäivän Sorrentossa tai lähteä lisämaksulliselle retkelle Caprin saarelle. Caprin saari lumoaa kauneudellaan ja sen kallioiset rannat sekä ympäröivä Välimeri tekevät jokaiseen lähtemättömän vaikutuksen. Saarelle lähdemme vesibussilla ja oppaamme välityksellä saamme monipuolisen kuvan Caprin pitkästä ja monivaiheisesta historiasta. Iltapäivällä paluu Sorrentoon ja yhteinen illallinen on paikallisravintolassa sis. viini ja vesi.

Capri matkat italiaan resor

Capri

 

Päivä 8 – Lauantai 13.10.

Tulivuorenpurkauksen alle jäänyt Pompeji

Tänään suuntaamme kohti Roomaa ja matkalla pysähdymme ihailemaan yhtä maailman kuuluisinta arkeologista aluetta; Tulivuorenpurkauksen alle jäänyttä Pompejin kaupunkia. Vesuvius purkaantui 79 eKr ja vasta 1700 luvulla aloitettiin kaupungin kaivaukset. Kaupunki ja sen asukkaat kirjaimellisesti hautautuivat tuhkaan ja laavaan. Nykytekniikalla arkeologit ovat työllään saaneet luotua hyvän kuvan silloisesta kaupungista. Saamme kuulla koko kaupungin kauhistuttavan historian. Pompejista jatkamme kohti Roomaa ja illalla kirjaudumme 3 tähden hotelliin lähellä Rooman lentoasemaa. Matkan yhteinen päätösillallinen on hotellin ravintolassa.

Pompeiji maktat italiaan resor

Pompeiji

Päivä 9 – Sunnuntai 14.10.

Suoralla lennolla Roomasta kotiin

Aikainen herätys, saamme hotellista aamiaisemme eväspusseissa. Kuljetus läheiselle Rooman lentokentälle, josta Norwegianin suora lento lähtee klo 07.45. Helsinkiin saavumme klo 12.15. Lentoasemalta on linja-autokuljetus Kaarinan kautta Turkuun.

 

 


Voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti on tarpeen! Oikeudet muutoksiin pidätetään. Rokotukset: Ei tarvetta, paitsi tavanomaiset. Kts: www.rokote.fi

MATKAVAKUUTUS & PERUUTUSTURVA
SUOSITTELEMME MATKAVAKUUTUKSEN HANKKIMISTA HYVISSÄ AJOIN ENNEN MATKAA (heti tehtyäsi varauksen). TARKISTA MYÖS MATKAVAKUUTUKSEESI SISÄLTYVÄN PERUUTUSTURVAN EHDOT.

 

TÄMÄN MATKAN ERITYISEHDOT:

Lentoja tai muita erityisiä palveluja sisältävien valmismatkojen peruutusmaksut – myös sairaustuessa:

1. Jos peruutus tapahtuu viimeistään 61 päivää ennen lähtöä, veloitetaan toimistomaksu 60 €
2. Jos matka peruutetaan 60-31 päivää ennen lähtöä, veloitetaan varausmaksu 150 €.
3. Jos peruutus tapahtuu 30 päivää ennen lähtöä tai vielä tätä myöhemmin, veloitetaan kaikki todelliset kulut sekä lisäksi toimistomaksu 60 €