• Suomi
Minnen, upplevelser och resor …
Sijainti: Biarritz, Bordeaux, Toulouse
Hinta: Pyydä ryhmällesi tarjous!

Biarritzin idyllinen merenrantakaupunki Biskajanlahden rannalla, Ranskan Baskimaan vilkas pääkaupunki Bayonne, Euroopan korkeimmat hiekkadyynit Atlantin rannalla, maailman viinipääkaupunkina tunnettu Bordeaux, maailmankuulu viinialue Médoc, Toulousen vaaleanpunainen kaupunki sekä keskiaikainen linnoitettu Carcassonen kaupunki. Näemme kaikki nämä kauniit ja kiinnostavat kohteet, maistelemme ostereita sekä syömme hyvin ja nautimme maukkaista viineistä. Tervetuloa mukaan herkulliselle elämys- ja viinimatkalle Ranskaan!

 
 
 
 

 

 

Hintaan sisältyy esim.

 • Lufthansan lennot Helsingistä
 • Matkatavara lennoilla
 • Suomalainen asiantuntijaopas kohteessa
 • Suomalainen linja-auto kohteessa
 • 6 yötä 3-tähden hotelleissa kahden hengen huoneissa
 • 6 aamiaista, 3 lounasta ja 2 illallista
 • 3 viinitilavierailua
 • Osterimaistatus
 • Vierailu Airbus lentokonemuseossa Toulousessa
 • Kaikki ohjelmassa mainitut retket ja kaupunkikierrokset

Lisämaksusta

 • Yhden hengen huone

Hintaan Ei sisälly

 • Matkustaja- ja matkatavaravakuutus sekä peruutusturva

MATKAOHJELMA

Päivä 1

Matka Ranskaan alkaa: Helsinki-Biarritz

Lufthansan lento Franfurtiin lähtee Helsingistä klo 13.45 ja on perillä 15.20. Sieltä jatkamme klo 16.20 ja Bilbaoon saavumme klo 18.25 paikallista aikaa. Bilbaon lentokentällä meitä on vastassa oppaamme Pekka ja suomalainen kuljettaja linja-autoineen. Ajamme kohti Biarritzia, ja matkalla syömme yhteisen illallisen. Biarritziin saavuttuamme kirjaudumme Escale Océania*** -hotelliin kahdeksi yöksi.

 

Päivä 2

Biarritz

Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaamme johdolla tutustumaan idylliseen Biarritziin. Kaupunki tuli tunnetuksi 1850-luvulla, kun Napoleon III vietti loman Biarritzissa. Pian hänelle rakennettiinkin Villa Eugénie -palatsi ja näin kaupungista muodostui Euroopan kuninkaallisten suosima hienostunut lomanviettopaikka. Kaupunki on säilyttänyt charminsa ja paikkansa Lounais-Ranskan suosituimpana rantakohteena. Kaupunkikierroksen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa nauttia ihastuttavan kaupungin rennosta elämäntyylistä, rikkaasta kulttuuri- ja gastronomitarjonnasta sekä Atlantin aaltojen syleilemistä kolmesta hiekkarannasta.

Päivä 3

Bayonne – Pylan dyynit – Bordeaux

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja jatkamme matkaa kohti Bayonnea, joka sijaitsee n. 10 kilometrin päässä Biarritzista. Teemme lyhyen vierailun tässä Ranskan baskimaan epävirallisessa pääkaupungissa, joka oli aikoinaan merkittävä satamakaupunki. Täältä valaanpyytäjät, turskankalastajat ja Länsi-Intian kauppalaivat lähtivät Atlantille. Satamatoiminta vaurastutti kaupunkia, ja Bayonneen rakennettiin komeita taloja molempien jokien varrelle. Tänä päivänä vilkkaalla kaupungilla on laaja ravintola- ja herkkupuotitarjonta sekä paljon kiinnostavaa baskiarkkitehtuuria. Täältä jatkamme merivirtojen, vuorovesivaihtelun sekä voimakkaiden tuulten muokkaamille Pylan dyyneille, jotka nousevat korkeimmillaan n. 110 metriin. Kyseessä ovat Euroopan korkeimmat hiekkadyynit. Dyyneille saa kiivetä halutessaan. Iltapäivällä koemme osterimaistatuksen ja kuulemme samalla osterikalastuksesta. Matka jatkuu maailman viinipääkaupunkina tunnettuun Bordeaux’hon, jossa kirjaudumme kahdeksi yöksi Ibis Bordeaux Centre Mériadeck*** -hotelliin ja ilta on vapaa.

pylan dyynit

Pylan dyynit

 

Päivä 4

Medocin viinit

Aamupalan syötyämme lähdemme retkelle Médocin maailmankuululle viinialueelle, joka sijaitsee Bordeaux’n luoteispuolella. Täältä löytyvät huippuviiniappelaatiot kuten Margaux, Paulliac, Saint-Estèphe ja Saint-Julien. Lisäksi Mèdocin viinialueelta löytyy neljä Bordeaux:in 1855 laatuluokituksen viidestä Premier Cru huippuviinitilasta. Vierailemme kahdella viinitilalla ja syömme yhteisen lounaan. Paluu Bordeaux’hon, jossa vapaa ilta kannattaa viettää tähän viehättävään kaupunkiin tutustuen. Bordeaux onkin valittu Ranskan vetovoimaisimmaksi vierailukohteeksi.

Medoci matkat ranskaan resor frankrike

Päivä 5

Toulouse

Syömme aamiaisen ja kirjaudumme ulos hotellista. Suuntaamme kohti Toulousea ja matkan varrella vierailemme Fronton-viinialueen viinintuottajalla maistelemassa loistavia rosé- ja punaviinejä. Viinimaistatuksen jälkeen syömme lounaan paikallisessa ravintolassa. Toulouseen saavuttuamme kirjaudumme Ibis Toulouse Centre*** -hotelliin kahdeksi yöksi. Teemme yhteisen kävelykierroksen oppaamme Pekan johdolla ainutlaatuisessa la Ville Rosé – vaaleanpunaisessa kaupungissa, joka on tunnettu ja ainutlaautuinen sen kaupunkikuvaa hallitsevan tiiliarkkitehtuurin ansiosta. Toulouse on vilkas opiskelijakaupunki ja myös tärkeä lentokone- ja avaruusteollisuuden keskus. Kaupungin gastronomia; cassoulet-padat ja Fronton -puna- ja rosé-viinit ovat tunnettuja kaikkialla Lounais-Ranskassa. Garonne-joki virtaa Toulousen halki ja tänne päättyy myös 1600-luvulla rakennettu Välimereltä alkava Canal du Midi -kanava.

Toulouse matkat ranskaan resor frankrike

 

Päivä 6

Airbus kokoonpanotehdas ja lentokonemuseo, vapaata Toulousessa

Aamupäivällä vierailemme Airbus-kokoonpanotehtaassa ja lentokonemuseossa Blagnacin kentän kupeessa. Tämän jälkeen on loppupäivä vapaata aika nauttia kauniista Toulousen kaupungista.

Airbus tehdas fabrik Toulouse

Päivä 7

Carcassone ja kotimatka

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja jätämme taaksemme Toulousen. Suuntaamme Cité de Carcassonen keskiaikaiseen linnoituskaupunkiin, jossa ihailemme 1800-luvulla restauroitua ja vuodesta 1997 Unescon maailmanperintökohteena ollutta linnoitusta. Linnoituksen kapeilla kujilla saa tuntumaa keskiajan Ranskaan ja lukuisat pikkuputiikit sekä kahvila luovat tänne ainutlaatuisen pittoreksin tunnelman. Cité on alueen suosituimpia vierailukohteita. Meillä on vapaata aikaa omatoimista lounasta varten. Ajamme Marseillen lentoasemalle, josta Lufthansan lento lähtee klo 18.50 ja saapuu Frankfrurtiin klo 20.25. Siirrymme Helsingin koneeseen, joka lähtee Frankfurtista klo 21.30 ja on perillä Helsingissä klo 00.50. 

Carcassone ranska matkat resor frankrike

Carcassone

 

 


MATKAVAKUUTUS & PERUUTUSTURVA
SUOSITTELEMME MATKAVAKUUTUKSEN HANKKIMISTA HYVISSÄ AJOIN ENNEN MATKAA (Heti tehtyäsi varauksen). TARKISTA MYÖS MATKAVAKUUTUKSEESI SISÄLTYVÄN PERUUTUSTURVAN EHDOT.

TÄMÄN MATKAN ERITYISEHDOT:

Lentoja tai muita erityisiä palveluja sisältävien valmismatkojen peruutusmaksut – myös sairaustuessa:

1. Jos peruutus tapahtuu viimeistään 61 päivää ennen lähtöä, veloitetaan toimistomaksu 60 €
2. Jos matka peruutetaan 60-31 päivää ennen lähtöä, veloitetaan varausmaksu 150 €.
3. Jos peruutus tapahtuu 30 päivää ennen lähtöä tai vielä tätä myöhemmin, veloitetaan kaikki todelliset kulut sekä lisäksi toimistomaksu 60 €