• Svenska
Varaktighet: 27.06.2022 - 02.07.2022
Plats: Gotland, Sverige
Pris: 1250 €/person

Gotland är en plats för puls, för avkoppling, för spännande möten mellan hav och land, nutid och dåtid. Den mest spännande sevärdheten på Gotland är den medeltida ringmuren i Visby. En annan stenig sevärdhet är de vackra stenformationerna, raukarna, som finns runt om på Gotland. På vår färd till Fårö ser vi Ingmar Bergmans grav, Cementa kalkbrott i Slite, raukarna och mycket annat av Gotland. Norr om Visby ligger den sevärda grottan Lummelundagrottan som vi också besöker.

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet
 • Båtresa Åbo-Stockholm-Åbo inkl. B-hyttplats
 • Båtresa Nynäshamn-Visby-Nynäshamn
 • 3 nätter på hotell Scandic Visby i 2-pers. rum, inkl. frukost
 • 1 extra hotellfrukost, 4 luncher
 • Inträde till Lummelundagrottorna
 • Besök på Krusmyntagården
 • Guidad tur i Visby och till Fårö
 • Chaufför och reseledare

I priset ingår inte:

 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Eventuella övriga inträden
 • Reseförsäkring och avbokningsskydd

Pris:

1250 €/person 

Tillägg:

Enkelhytts-/-rumstillägg: 331 €

Dag 1 – Måndag 27.6

Österbotten-Åbo

Bussen startar vid behov i Karleby och kör via Jakobstad, Vasa, Malax och Närpes. Anslutningsbuss startar från Petalax, Strömbäck park och kör längs Strandvägen till TB Strandhovet i Närpes. Vi kör vidare till Åbo där Viking Lines m/s Grace avgår kl. 20:55. Inkvartering i Inside-hytter (B-hytt för 2 personer). Kvällen fri.

Dag 2 – Tisdag 28.6

Stockholm-Nynäshamn-Visby

Ankomst till Stockholm kl. 06:30. Vi kör ut till Västerhaninge och äter hotellfrukost på Häringe Slott, i en alldeles underbar miljö mitt ute på landsbygden. Sedan vidare ner till Nynäshamn varifrån m/s Gotland avgår vid middagstid. Färden tar 3 timmar och vi äter lunch ombord. Ankomst till Visby och rundtur i staden. Det blir en stadsvandring som till viss del kan genomföras med buss. Vandringen startar i Almedalsparken, som vi känner igen från politikermöten, och fortsätter innanför stadsmuren där vi får höra om Visbys spännande historia och njuta av rosorna som ringlar uppför staketen. Vi kommer ut till Botaniska Trädgården som har klassats som en av de vackraste i Sverige. Efter rundturen vidare till Scandic Visby för incheckning i 2-pers. rum. Hotellet ligger vid ett lugnt parkområde med fina promenadvägar till ringmuren. Kvällen fri.

Dag 3 – Onsdag 29.6

Gotland

En stadig frukost på hotellet. I dag upptäcker vi Gotlands norra del, kör upp mot Fårö och tar färjan över Fårösund och ser raukarna vid kusten. På nordvästra Fårö ligger Digerhuvud, Sveriges största raukområde, med flera hundra raukar. Här har kalkstenen under lång tid eroderat och lämnat de mest fantasifulla skapelser. Vi kör också ut till Ingmar Bergmans grav, kyrkan m.m. samt stannar till vid en restaurang och äter en god gotländsk lunch. Vi tar oss så småningom tillbaka till hotellet och har tid att vandra på egen hand inne i Visby och njuta i denna Rosornas stad. Kvällen fri.

 

Dag 4 – Torsdag 30.6

Gotland

Frukost på hotellet. Idag börjar vi med ett besök vid Lummelundagrottorna, en underjordisk sagovärld med egendomliga droppstensformationer. Här finns också möjlighet att titta på norra Europas största kvarnhjul och kanske dricka förmiddagskaffe vid Café Bruket. Vi fortsätter till Krusmyntagårdens örtagård där vi stannar en stund och vandrar i trädgården, en underbar plats fylld med örtagårdens alla dofter och en bedårande utsikt. Här kan man också köpa hem olika doftoljor, tvålar, kryddor m.m. Vi äter vår lunch här med utsikt över havet och njuter av den underbara naturen. Färden går tillbaka till Visby, eftermiddagen och kvällen ägnas åt Gotlands rosor på egen hand. Visby är en stad man lätt blir förälskad i och utbudet av trevliga butiker, restauranger och uteserveringar är stort. Kvällen fri.

Dag 5 – Fredag 1.7

Visby-Nynäshamn-Stockholm

Hotellfrukost och utcheckning från hotellet. M/s Gotland tar oss på morgonen över till Nynäshamn. Vi äter lunch ombord och fortsätter vidare till Stockholm. Vi kör en rundtur i staden för de som önskar och därefter har vi fritid att shoppa på Drottninggatan eller vandra i Gamla Stan på de smala kullerstensgatorna och kanske ta en kopp kaffe i ett av de mysiga caféerna. Viking Lines m/s Glory avgår från Stockholm kl. 20:00. Inkvartering i B4-hytter (för 2 personer). Buffé ombord (tilläggskostnad). Kvällen fri.

Dag 6 – Lördag 2.7

Åbo-Österbotten

Ankomst till Åbo kl. 07:35. Körning hemåt mot Österbotten med paus och vi är hemma på eftermiddagen.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION: 

 • Vi förbehåller oss rätten till ändringar i resans pris eller program. 
 • Avbokningsvillkor och -kostnader enligt ‘Allmänna villkor för paketresor’, vänligen se här
 • Fotoförsett ID bör tas med på alla resor utomlands – pass rekommenderas.
 • Vi följer gällande coronarestriktioner och följer med i händelsernas utveckling hela tiden. Aktuell information hittar man på www.thl.fi. Resenären ansvarar själv för att ha rätt dokument med på resan, t.ex. coronapass. 
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi  

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.