• Svenska
Varaktighet: 15.06.2023 - 20.06.2023
Plats: Gotland
Pris: 1190 €/person
Boka nu!

Gotland är en plats för puls, för avkoppling, för spännande möten mellan hav och land, nutid och dåtid. En spännande sevärdhet på Gotland är den medeltida ringmuren i Visby. En annan stenig sevärdhet är de vackra stenformationerna, raukarna, som finns runt om på Gotland. På vår färd till Fårö ser vi Ingmar Bergmans grav, Cementa kalkbrott i Slite, raukarna och mycket annat av Gotland. Norr om Visby ligger den sevärda grottan Lummelundagrottan som vi också besöker.

Boka så tidigt som möjligt, för att säkerställa att resan blir av! 

Pris:

1190 €/person

Tillägg:

Enkelrum + 280 €

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet
 • Båtresa Åbo-Stockholm-Åbo inkl. hyttplats
 • Båtresa Nynäshamn-Visby-Nynäshamn
 • 3 nätter på hotell Scandic Visby i 2-pers. rum, inkl. frukost
 • 1 extra hotellfrukost, 4 luncher
 • Inträde till Lummelundagrottorna
 • Besök på Krusmyntagården
 • Guidad tur i Visby och till Fårö
 • Chaufför och reseledare

I priset ingår inte:

 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Eventuella övriga inträden
 • Reseförsäkring och avbokningsskydd

 

Dag 1 – Torsdag 15.6

Österbotten-Åbo

Bussen startar vid behov i Karleby och kör via Jakobstad, Vasa, Malax och Närpes. Anslutningsbuss startar från Petalax, Strömbäck park och kör längs Strandvägen till TB Strandhovet i Närpes. Vi kör vidare till Åbo där Viking Lines m/s Grace avgår kl. 20:55. Inkvartering i Inside Four-hytter. Kvällen fri.

Dag 2 – Fredag 16.6

Stockholm-Nynäshamn-Visby

Ankomst till Stockholm kl. 06:30. Vi kör ut till Västerhaninge och äter hotellfrukost på Häringe Slott, i en alldeles underbar miljö mitt ute på landsbygden. Sedan vidare ner till Nynäshamn varifrån m/s Gotland avgår vid middagstid. Färden tar 3 timmar och vi äter lunch ombord. Ankomst till Visby och rundtur i staden. Det blir en stadsvandring som till viss del kan genomföras med buss. Vandringen startar i Almedalsparken, som vi känner igen från politikermöten, och fortsätter innanför stadsmuren där vi får höra om Visbys spännande historia och njuta av rosorna som ringlar uppför staketen. Vi kommer ut till Botaniska Trädgården som har klassats som en av de vackraste i Sverige. Efter rundturen vidare till Scandic Visby för incheckning i 2-pers. rum. Hotellet ligger vid ett lugnt parkområde med fina promenadvägar till ringmuren. Kvällen fri.

 

Dag 3 – Lördag 17.6

Gotland

En stadig frukost på hotellet. I dag upptäcker vi Gotlands norra del, kör upp mot Fårö och tar färjan över Fårösund och ser raukarna vid kusten. På nordvästra Fårö ligger Digerhuvud, Sveriges största raukområde, med flera hundra raukar. Här har kalkstenen under lång tid eroderat och lämnat de mest fantasifulla skapelser. Vi kör också ut till Ingmar Bergmans grav, kyrkan m.m. samt stannar till vid en restaurang och äter en god gotländsk lunch. Vi tar oss så småningom tillbaka till hotellet och har tid att vandra på egen hand inne i Visby och njuta i denna Rosornas stad. Kvällen fri.

Dag 4 – Söndag 18.6

Gotland

Frukost på hotellet. Idag börjar vi med ett besök vid Lummelundagrottorna, en underjordisk sagovärld med egendomliga droppstensformationer. Här finns också möjlighet att titta på norra Europas största kvarnhjul och kanske dricka förmiddagskaffe vid Café Bruket. Vi fortsätter till Krusmyntagårdens örtagård där vi stannar en stund och vandrar i trädgården, en underbar plats fylld med örtagårdens alla dofter och en bedårande utsikt. Här kan man också köpa hem olika doftoljor, tvålar, kryddor m.m. Vi äter vår lunch här med utsikt över havet och njuter av den underbara naturen. Färden går tillbaka till Visby, eftermiddagen och kvällen ägnas åt Gotlands rosor på egen hand. Visby är en stad man lätt blir förälskad i och utbudet av trevliga butiker, restauranger och uteserveringar är stort. Kvällen fri.

Dag 5 – Måndag 19.6

Visby-Nynäshamn-Stockholm

Hotellfrukost och utcheckning från hotellet. M/s Gotland tar oss på morgonen över till Nynäshamn. Vi äter lunch ombord och fortsätter vidare till Stockholm. Vi kör en rundtur i staden för de som önskar och därefter har vi fritid att shoppa på Drottninggatan eller vandra i Gamla Stan på de smala kullerstensgatorna och kanske ta en kopp kaffe i ett av de mysiga caféerna. Viking Lines m/s Glory avgår från Stockholm kl. 20:00. Inkvartering i Inside Four-hytter. Buffé ombord (tilläggskostnad). Kvällen fri.

Dag 6 – Tisdag 20.6

Åbo-Österbotten

Ankomst till Åbo kl. 07:35. Körning hemåt mot Österbotten med paus och vi är hemma på eftermiddagen.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Avbokningsvillkor och -kostnader enligt Allmänna villkor för paketresor: för mer information vänligen klicka här
 • OBS! Fotoförsett ID måste tas med på resan (pass, EU-id eller körkort)
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi.

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring samtidigt som man bokar sin resa, men senast i samband med betalning av förskottet. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.