• Suomi
Minnen, upplevelser och resor …
Kesto: 26.8.2018 - 3.9.2018
Sijainti: Ranska, Alsace
Hinta: 690 €
Varaa nyt!

Valkoviineistään tunnettu Alsace sijaitsee Ranskassa Vogeesien vuoriston laaksossa, aivan Rhein-joen varrella. Alsacen ”pääkaupungit” ovat Strasbourg ja Colmar. Asumme kuvankauniin Colmarin keskustassa ja päivisin teemme retkiä läheisiin kyliin ja vierailemme paikallisilla viinitiloilla. Iltaisin tutustumme Colmariin, jossa voi kokea mm. gondoliajelun. Matkan loppupäässä näemme Strasbourgin ja Frankfurtin.

 

Hintaan sisältyy

  • Suomalainen linja-auto ja ammattikuljettaja
  • Suomalainen viiniasiantuntija
  • Laivamatkat jaetussa kahden hengen sisähytissä
  • 3 yötä Colmarissa, jaetussa kahden hengen huoneessa
  • 1 yö Frankfurtissa, jaetussa kahden hengen huoneessa
  • 4 aamiaista hotelleissa
  • Retket, viinitilavierailut ja -maistiaiset

Lisämaksusta

  • Yhden hengen huone/hytti 250 €

Hintaan EI sisälly

  • Matkustaja- ja matkatavaravakuutus sekä peruutusturva

MATKAOHJELMA

Päivä 1 – sunnuntai 26.8.2018

Viinimatka Ranskaan alkaa

Keräilyreitti alkaen Pohjanmaalta, Turun satamaan, josta Viking Linen laiva m/s Grace kohti Tukholmaa lähtee klo 20.55.

 

Päivä 2 – maanantai 27.8.

Ruotsin halki

Aamulla klo 06.30 saavumme Tukholmaan, josta ajamme Ruotsin halki (taukoja sopivin välein) Trelleborgin kaupunkiin. Sieltä TT-linen laivamme lähtee illalla klo 22.00

 

Päivä 3 – tiistai 28.8.

Travemünde-Colmar

Saavuttuamme Travemündeen aamulla klo 07.00, jatkamme Hampurin, Kasselin sekä Frankfurtin kautta Saksan ja Ranskan rajalle. Ajamme todella kauniissa maisemissa pengertietä Rein-jokea pitkin. Pian saavumme Colmarin kaupunkiin, jossa majoitumme vaatimattomaan, mutta siistiin hotelliimme P’tit DejHotel Le Colbert kolmeksi yöksi.

Viinimatkalla Ranskaan tutustumme mm. Colmarin kylään

 

Päivä 4-5 – keskiviikko 29.8. – torstai 30.8.

Alsacen viinikylät

Tutustumme Alsacen viinikyliin, erilaisiin viinitiloihin sekä paikalliseen viinikulttuuriin. Aamupäivisin vierailemme viinitiloilla, maistelemme ja haistelemme heidän tuottamiaan viinejä. Omakustanteiset lounastauot pidämme idyllisissä viinikylissä ja näemme kauniita maisemia ajomatkojen aikana. Iltaisin on vapaata aikaa Colmarin kaupungissa. Colmaria ei suotta kutsuta ”Euroopan pikku Venetsiaksi”. Nyt viimeistään olisi aika maistaa paikallisia herkkuja, kuten etanoita ja hanhenmaksaa.

 

Päivä 6 – perjantai 31.8.

Colmar-Strasbourg-Frankfurt

Aloitamme aamumme hotellilta normaaliin tapaan, paitsi että pakkaamme matkalaukut mukaan bussiin. ”Bussiaamiaisen” jälkeen vierailemme vielä viimeisellä Alsacen viinitilalla. Vierailun jälkeen jatkamme kohti Strasbourgia, jonne on n. tunnin ajomatka. Strasbourgissa pidämme pidemmän lounastauon, jolloin aikaa on myös kaupunkiin tutustumiseen. Illaksi ajamme Saksaan ja Frankfurtin alueelle, jossa majoitumme Ibis Budget Franfurt City Ost -hotellin yhdeksi yöksi.

 

Päivä 7 – lauantai 1.9.

Paluumatka alkaa

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja aamupäivällä suunnistamme kohti pohjoista. Alkuillasta saavumme Lyypekkiin ja aikataulun salliessa käymme tuliaisostoksilla suositussa ”Citti-marketissa”. Illemmalla jatkamme Travemündeen, josta laivamme lähtee klo 22.00.

 

Päivä 8 – sunnuntai 2.9.

Trelleborgista Tukholmaan

Saavumme klo 07.30 aamulla Trelleborgiin, josta ajamme illaksi Tukholmaan. Viking Linen laiva m/s Amorella Tukholmasta Turkuun lähtee klo 20.00.

 

Päivä 9 – maanantai 3.9.

Takaisin Suomessa

Laiva saapuu aamulla klo 07.35 Turun satamaan ja linja-auto jatkaa kohti Pohjanmaata. Hyvät muistot sekä upeat Alsacen viinit ja tuliaiset muistuttavat mukavasta matkasta..

 


Voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti on tarpeen! Oikeudet muutoksiin pidätetään. Rokotukset: Ei tarvetta, paitsi tavanomaiset. Kts: www.rokote.fi

MATKAVAKUUTUS & PERUUTUSTURVA
SUOSITTELEMME MATKAVAKUUTUKSEN HANKKIMISTA HYVISSÄ AJOIN ENNEN MATKAA (heti tehtyäsi varauksen). TARKISTA MYÖS MATKAVAKUUTUKSEESI SISÄLTYVÄN PERUUTUSTURVAN EHDOT.

 

TÄMÄN MATKAN ERITYISEHDOT:

Lentoja tai muita erityisiä palveluja sisältävien valmismatkojen peruutusmaksut – myös sairaustuessa:

1. Jos peruutus tapahtuu viimeistään 61 päivää ennen lähtöä, veloitetaan toimistomaksu 60 €
2. Jos matka peruutetaan 60-31 päivää ennen lähtöä, veloitetaan varausmaksu 150 €.
3. Jos peruutus tapahtuu 30 päivää ennen lähtöä tai vielä tätä myöhemmin, veloitetaan kaikki todelliset kulut sekä lisäksi toimistomaksu 60 €