• Suomi
Minnen, upplevelser och resor …
Kesto: 04.05.2022 - 12.05.2022
Sijainti: Ranska
Hinta: 745 €
Varaa nyt!

Viinimatka Alsacen viinialueille on klassikko, josta olemme ylpeitä. Edullinen matka tarjoaa miellyttävän läpileikkauksen alueen viinitilojen tarjonnasta. Matka tehdään linja-autolla, mikä mahdollistaa suurenkin tuliaismäärän vaivattoman kuljetuksen kotimaahan. Viiniasiantuntijana ja matkanjohtajana toimii Pekka Olkinuora, joka asuu Ranskassa ja tuntee alueen ja sen erinomaiset viinit hyvin.

Valkoviineistään tunnettu Alsace sijaitsee Ranskassa Vogeesien vuoriston laaksossa, aivan Rhein-joen varrella. Alsacen ”pääkaupungit” ovat Strasbourg ja Colmar. Asumme kuvankauniin Colmarin keskustassa ja päivisin teemme retkiä läheisiin kyliin ja vierailemme paikallisilla viinitiloilla. Iltaisin tutustumme Colmariin, jossa voi kokea mm. gondoliajelun. Matkan loppupäässä näemme Strasbourgin ja Frankfurtin.

Hintaan sisältyy

• Suomalainen linja-auto ja ammattikuljettaja
• Suomalainen opas & -viiniasiantuntija kohteessa
• Laivamatkat jaetussa kahden hengen sisähytissä
• 3 yötä Colmarissa, jaetussa kahden hengen huoneessa
• 1 yö Frankfurtin alueella, jaetussa kahden hengen huoneessa
• 4 aamiaista hotelleissa
• 1 lounas sis. lasin viiniä
• Retket, viinitilavierailut ja -maistiaiset ohjelman mukaan

Lisämaksusta

  •  Yhden hengen huone/hytti 275 €

Hintaan ei sisälly

  • Matkustaja- ja matkatavaravakuutus sekä peruutusturva

MATKAOHJELMA

Päivä 1 – keskiviikko 4.5.2022

Viinimatka Ranskaan  alkaa!

Keräilyreitti Pohjanmaalta alkaen Turun satamaan. Nousemme Viking Grace -laivaan ja majoitumme kahden hengen hytteihin. Laiva lähtee kohti Tukholmaa klo 20.55.

Päivä 2 – torstai 5.5.

Ruotsin halki, käynti Linköpingissä ilmailumuseossa

Aamulla klo 06.30 saavumme Tukholmaan ja suuntaamme kohti Linköpingiä, jossa on vuorossa käynti vanhassa kaupungissa sekä ilmailumuseossa. Museo esittelee Ruotsin ilmavoimien historiaa sekä kalustoa. Jatkamme Ruotsin halki (taukoja sopivin välein) Trelleborgin kaupunkiin. Sieltä TT-linen laivamme lähtee illalla klo 22.00 kohti Saksan Travemündeä.

Päivä 3 – perjantai 6.5.

Travemünde-Colmar

Saavuttuamme klo 07.30 aamulla Travemünden satamaan, jatkamme Hampurin, Kasselin sekä Frankfurtin kautta Saksan ja Ranskan rajalle. Ajamme todella kauniissa maisemissa pengertietä Rein-jokea pitkin. Pian saavumme Colmarin kaupunkiin, jossa majoitumme vaatimattomaan, mutta siistiin hotelliimme Ibis Budget Colmar, kolmeksi yöksi.

 

Päivä 4–5 – lauantai-sunnuntai 7.-8.5.

Alsacen viinikylät

Tutustumme Alsacen viinikyliin, erilaisiin viinitiloihin sekä paikalliseen viinikulttuuriin. Vierailemme viinitiloilla, jossa maistelemme ja haistelemme heidän tuottamiaan viinejä. Omakustanteiset lounastauot pidämme idyllisissä viinikylissä ja näemme kauniita maisemia ajomatkojen aikana. Yhtenä päivänä yhteinen lounas idyllisessä viinikylässä. Iltaisin on vapaata aikaa Colmarin kaupungissa. Colmaria ei suotta kutsuta ”Euroopan pikku Venetsiaksi”. Nyt viimeistään olisi aika maistaa paikallisia herkkuja, kuten etanoita ja hanhenmaksaa.

 

 

Alsacen maisemia

 

Päivä 6 – maanantai 9.5.

ColmarStrasbourgFrankfurt

Aloitamme aamumme hotellilta normaaliin tapaan, paitsi että pakkaamme matkalaukut mukaan bussiin ja ajamme kohti Strasbourgia, jonne on n. tunnin ajomatka. Strasbourgissa pidämme lounastauon. Illaksi ajamme Saksaan ja Frankfurtin alueelle, jossa majoitumme hotellin yhdeksi yöksi.

Päivä  7 – tiistai 10.5.

Paluumatka alkaa

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja aamupäivällä suunnistamme kohti pohjoista. Alkuillasta saavumme Lyypekkiin ja aikataulun salliessa mahdollisuus tuliaisostoksille. Lyypekistä jatkamme Travemündeen ja nousemme TT-Linen laivaan, joka lähtee liikkeelle kohti Ruotsin Trelleborgia klo 22.00.

 

Päivä 8 – keskiviikko 11.5.

Trelleborgista Tukholmaan

Aamulla klo 08.15 saavumme Trelleborgiin, josta ajamme illaksi Tukholmaan. Perillä nousemme taas laivaan, joka kuljettaa meidät yön kohti Turkua, lähtö klo 20.00.

 

Päivä 9 – torstai 12.5.

Takaisin Suomessa

Laiva saapuu aamulla klo 07.35 Turun satamaan ja linja-auto jatkaa kohti Pohjanmaata. Hyvät muistot sekä upeat Alsacen viinit ja tuliaiset muistuttavat mukavasta matkasta.

 

Lisätietoja matkasta voit kysyä kokeneelta kuljettajaltamme Antonilta numerosta 0500 667 959

 


 

Olemme tällä sivulla pyrkineet esittämään matkan mahdollisimman kattavasti. Pidätämme oikeudet muutoksiin. Mahdollisista muutoksista, jotka tapahtuvat ennen matkaa, voit lukea tältä sivulta sekä noin 2 viikkoa ennen lähtöä lähetettävästä infokirjeestä. Jos jokin asia on epäselvä tai tarvitset matkallesi lisäpalvelun, ota meihin yhteyttä sähköpostilla os. info@ingsva.fi.

 

Peruutusturva, mikäli et pääse matkalle
Suosittelemme matkavakuutusta, jossa on riittävä peruutusturva siltä varalta, että estyt lähtemästä matkalle.

Tämän matkan, erityisehtoihin perustuvat peruutusmaksut (myös sairastuessa)
– Jos peruutus tapahtuu viimeistään 61 päivää ennen lähtöä, veloitetaan toimistomaksu 60 €
– Jos peruutus tapahtuu 60-31 päivää ennen lähtöä, veloitetaan varausmaksu 150 €.
– Jos peruutus tapahtuu 30 päivää ennen lähtöä tai vielä tätä myöhemmin, veloitetaan kaikki todelliset kulut sekä lisäksi toimistomaksu 60 €
Lue lisää valmismatkaehdoista tästä.

Ennen matkaa: passi ja rokotukset
Voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti tulee olla mukana. Samoin tulee ottaa mukaan virallinen koronarokotustodistus tulostettuna Omakanta-palvelusta (palvelusta saatava tiedosto on hyvä tallentaa myös omaan puhelimeensa, mikäli mahdollista). Muut matkalla tarvittavat rokotukset näet täältä www.rokote.fi. Tulemme tarkistamaan Covid-19-epidemiaan liittyvän tilanteen maakohtaisesti ennen lähtöä. Tähän liittyvää tietoa saa mm. Ulkoministeriön matkustustideotteista. Seuraamme myös Suomeen paluuseen liittyvää tilannetta Finetry-palvelusta.

Tärkeä numero
Matkalla sattuvassa hätätapauksessa pyri ensisijaisesti ottamaan yhteyttä matkasi matkaoppaaseen. Varmista jo matkan alussa, että sinulla on matkaoppaan puhelinnumero puhelimessasi. Myös kokenut kuljettajamme pystyy ratkaisemaan matkalla tapahtuvia tilanteita. 

Matkaehdot
Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Ingves & Svanbäck Ab Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Ingves & Svanbäck Ab Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja turvatakseen paluukuljetuksesi (jos kuljetus sisältyy matkapakettiin) siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista löydät valmismatkaehdoistamme.