• Svenska
Varaktighet: 09.04.2023 - 21.04.2023
Plats: Vietnam
Pris: 2690 €/person fr. Helsingfors
Boka nu!

Vietnam är ett vackert land som har en lång kulturhistoria sedan forntid, men också en gripande nutidshistoria med franskt kolonialvälde och amerikansk invasion. Detta är en rundresa där vi ser de absoluta godbitarna av Vietnam. I Saigon ser vi vacker arkitektur, besöker Mekong-floden och får en inblick i Vietnamkriget ur vietnamesernas synvinkel. I Halongbukten åker vi ut med en djonk i den vackra skärgården med grottor och berg som sticker upp ur havet. I Hanoi bor vi i de berömda Old Quarters (Gamla Stan) som är sinnebilden för asiatiskt stadsliv.

Boka så tidigt som möjligt, för att säkerställa att resan blir av! 

Pris:

2690 €/person från Helsingfors

Tillägg:

Enkelrum + 380 €
Dagsutflykt: Cu Chi-tunnlarna inkl. charterbuss, inträde och lunch +50 €
Anslutning från Österbotten/Marieham: Kontakta resebyrån

I priset ingår:

 • Flygresor Helsingfors-Saigon, Saigon-Hanoi och Hanoi-Helsingfors i turistklass inkl. flygskatter
 • 10 nätter i dubbelrum på 4/5-stjärniga hotell
 • Halvpension; frukost och lunch varje dag (utom lunch dag 11)
 • 4 middagar
 • Privat charterbuss alla programdagar
 • Seglats med djonk på Halong-bukten
 • Alla inträden enligt program
 • Visum till Vietnam
 • Dricks till guide och busschaufförer
 • Mathias Nylunds tjänster som reseledare
 • Lokal vietnamesisk licensierad guide: Cao Thien Anh

I priset ingår inte:

 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Reseförsäkring och avbokningsskydd

 

Dag 1 – Söndag 9.4

Resan startar från Helsingfors

Möjlighet till anslutning från Österbotten eller Åland – kontakta resebyrån. Turkish Airlines flyg från Helsingfors avgår kl. 19:15 och landar i Istanbul kl. 22:45.

Dag 2 – Måndag 10.4

Ankomst till Saigon 

Turkish Airlines flyg avgår från Istanbul kl. 01:50 och anländer till Saigon kl. 16:10 lokal tid. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell och äter en gemensam middag (ingår). Den som vill kan på kvällen besöka gågatan som ligger ett stenkast bort eller ta ett dopp i hotellets pool.

Dag 3 – Tisdag 11.4

Saigon

Vi mjukstartar med sovmorgon och sedan gör vi en liten rundtur kring huvudgatan Nguyen Hue Boulevarde. Vi ser bland annat den vackra Notre Dame – katedralen och postkontoret i Saigon som ritats av arkitekten Eiffel. Lunchar (ingår) gör vi i det moderna utsiktstornet Sky Deck där vi på samma gång skaffar oss ett fågelperspektiv över denna metropol. På kvällen ordnas en valfri gemensam middag.

 

Dag 4 – Onsdag 12.4

Saigon

Vi börjar dagen med ett besök på Återföreningspalatset, denna plats som symboliserar återföreningen av Nord- och Sydvietnam år 1975. Platsen har haft olika funktioner under Vietnams historia, under Vietnam-kriget var det ledningscentral för den Sydvietnamesiska regeringen.  Vi fortsätter till Museet för krigets kvarlevor där vi får bevittna de fasor som den vietnamesiska befolkningen utsattes för under krigen mot Frankrike och USA. Vi lunchar (ingår) och på eftermiddagen gör vi ett besök på den anrika marknaden Benh Than där det säljs allt mellan himmel och jord till prutbara priser. På kvällen ordnas valfri gemensam middag.

Dag 5 – Torsdag 13.4

Mekongfloden

Vi gör en utflykt till Mekong-deltat där vi åker båt mellan olika öar och får se småskalig förädling av lokala jordbruksprodukter, till exempel hur man tar till vara alla delar av en kokosnöt. Förutom att vi transporteras med motorbåt får vi åka tuktuk-rally på en av öarna och roddbåt genom den sagolika djungeln. Vi lunchar hemma hos en lokal familj i Mekongdeltat (ingår). På kvällen ordnas valfri gemensam middag.

Dag 6 – Fredag 14.4

Ledig dag eller valfri utflykt till Cu Chi-tunnlarna

Det är varmt och förhoppningsvis soligt i Saigon så denna dag kan till exempel tillbringas vid hotellets pool. Vi bor på promenadavstånd från gågatan och annat sevärt så det är fritt fram för egna strövtåg nu då staden blivit bekant.

Den som vill veta mera om Vietnam-kriget och nordvietnamesernas listiga gerillakrigsföring ska komma med på dagens valfria utflykt till djungeln. Vi får se och t.o.m. testa att krypa i Cu Chi-tunnlarna där Viet Cong levde under jord för att kunna utföra överraskande räder mot amerikanernas ställningar. På kvällen ordnas valfri gemensam middag.

Dag 7 – Lördag 15.4

Transfer till Halong Bay

Vi flyger till Hanoi och från flygplatsen åker vi charterbuss ut till Halong Bay. Vi gör ett besök på en pärlfarm och därefter checkar vi in på vårt hotell. Kvällen är ledig. Gemensam lunch och middag ingår.

 

Dag 8 – Söndag 16.4

Skärgården i Halong Bay

Vi åker ut med vår privata djonk i den vackra skärgården som är en del av UNESCO:s världsarv och som består av tusentals öar i olika formationer. Vi tar i land på en ö som är ihålig och går in i den grotta som finns inuti. På en annan ö kan den som vill åka ut med roddbåt eller kajak. Vi äter skaldjurslunch ombord på vår djonk. På kvällen åker vi buss tillbaka till Hanoi, checkar in på hotellet och äter en gemensam middag (ingår).

Dag 9 – Måndag 17.4

Hanoi

Vi bekantar oss med Hanois centrum som ligger kring sjön Hoan Kiem och templet Ngoc Son, som ligger vackert på en ö i sjön. Vi åker också runt en stund i de charmiga kvarteren i Old Quarter (Gamla Stan) i cykelriksha. Därefter beger vi oss till det ökända fängelset Hanoi Hilton och ser dels hur vietnamesiska fångar tuktades av fransoserna, och hur amerikanska fångar (t ex. John McCain) hade det i sin fångenskap. Efter lunchen (ingår) bjuds vi på en show med traditionell vietnamesisk vattenmarionett-teater som utvecklats på de vattendränkta risfälten. På kvällen ordnas valfri gemensam middag.

 

Dag 10 – Tisdag 18.4

Duong Lam Village

Denna dag gör vi ett besök till byn Duong Lam som ligger ungefär 60 kilometer från Hanoi. Byn har anor från 600-talet e.Kr. och fortfarande finns det byggnader från 1600-talet som är intakta. Detta ger en unik inblick i vietnamesiskt traditionellt leverne på landsbygden. Lunch ingår. På kvällen ordnas valfri gemensam middag.

 Dag 11 – Onsdag 19.4

Ledig dag i Hanoi

Vårt hotell ligger mitt i den chamiga Gamla Stan (Old Quarters) och det är relativt lätt att navigera i de trånga gränderna till fots, eller kanske göra en till utflykt till sjön Hoan Kiem.

Ho Chi Minh-mausoléet

Dag 12 – Torsdag 20.4

Sightseeing i Hanoi, flyg hem

Vi börjar dagen med ett besök på Ho Chi Minh Complex som är den plats där vietnamesernas landsfader bodde och jobbade under kriget. Här finns det gamla presidentpalatset som han vägrade bo i samt det mycket enklare stylthus han lät uppföra. Här ligger också Ho Chi Minhs mausoleum, som uppfördes mot hans egen vilja. Efter lunchen (ingår) fortsätter vi till Etnologiska muséet som är ett välgjort friluftsmuseum. Här kan vi lära oss mera om Vietnams många olika folkslag och minoriteter samt hur olika förhållanden vietnameser lever under i olika delar av landet. Vi besöker också en fabrik där man tillverkar fascinerande konstverk med en lackeringsteknik som är specifik för Vietnam. Vi äter middag (ingår), åker ut till flygplatsen och klockan 22:30 påbörjas vår flygresa hemåt, då Turkish Airlines flyg avgår från Hanoi.

 

 

Dag 13 – Fredag 21.4

Hemkomst till Helsingfors 

Flyget anländer till Istanbul kl. 04:55. Vidare från Istanbul kl. 08:25 och ankomst till Helsingfors kl. 11:50. Anslutning till Österbotten eller Åland kan ordnas vid behov – kontakta resebyrån.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs! Passet bör vara i kraft minst 6 månader efter att man har anlänt till Vietnam.
 • Vaccinationer: Hepatit A rekommenderas. Förutom detta övriga vaccinationer som hör till nationella vaccinationsprogrammet i Finland. Kontrollera närmare på www.rokote.fi 
 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Vi tillämpar specialvillkor på denna resa, vilket påverkar avbokningsvillkor och -kostnader. Mer information om vad det innebär hittar man högst uppe på sidan om ‘Allmänna villkor för paketresor’ – klicka här
RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.