2075 €/person från Helsingfors
2175 €/person från Österbotten
Enkelrum +220 €
Dag 1 – Måndag 27.1
Österbottningarna åker med buss till Helsingfors flygfält. Finnairs direktflyg till Madeira avgår från Helsingfors kl. 11:55. Ankomst till Funchal på Madeira kl. 15:40. Transfer från flygplatsen till Hotel Enotel Magnolia, där vi inkvarterar oss för 7 nätter, centralt i Funchal. Middag på hotellet.
Dag 2 – Tisdag 28.1
Rundtur på ön med start kl. 09:00. Heldagstur med fina vyer och besök på vingården Quinta do Barbusano. Vi får en rundtur på den mycket vackert belägna vingården och provar sex av deras viner. Därefter äter vi en härlig lunch med vin som vi avslutar med kaffe och efterrätt och ett glas madeiravin. På eftermiddagen besök på vingården Terras do Avô. Också denna omtalade vingård bjuder på fantastisk utsikt över Atlanten. Rundtur med vinprovning. Middag på hotellet.
Dag 3 – Onsdag 29.1
Dagen är fri för egna strövtåg.
Dag 4 – Torsdag 30.1
Halvdagstur med lokalguide och fina vyer. Vi besöker först en bananplantage och en sockerrörsfabrik samt får provsmakning av lokalproducerad rom. Lunch på trevlig restaurang i Calheta. På vägen tillbaka besök på Cabo Girao som är en berömd klippa vid havet. Klippan är 580 meter hög och här har vi en fantastisk utsikt. Middag på hotellet.
Dag 5 – Fredag 31.1
Idag gör vi 2 vingårdsbesök inklusive lunch. Henriques & Henriques gör fantastiska madeiraviner; reseledarens favorit bland alla madeiraviner. Vi får se hur vinerna tillverkas och får smaka på olika typer. Lunch på fint ställe. Sedan har vi ett litet frågetecken i programmet: Justino’s Madeira Wines, som är en av de stora och äldsta madeiratillverkarna på ön. Vingården tar inte emot besökare förutom enstaka vinexperter och stundom journalister. Via goda kontakter kanske vi ändå lyckas få göra ett unikt besök här. Middag på hotellet.
Dag 6 – Lördag 1.2
Promenad till Blandys för tasting av madeiraviner. Blandy’s familjeägda vinhus finns i en imponerande historisk byggnad mitt i centrum av öns huvudort Funchal. De kan detta med att presentera och saluföra sitt vin. Blandy’s Santa Luzia madeiravin har funnits på Alko i många decennier. Efteråt kan man lämna på stan. Middag på hotellet.
Dag 7 – Söndag 2.2
Ledig tid under dagen. Avfärd kring 16-tiden för att se lite mera av Madeira. På kvällen middag kl. 19:30 på fantastiska fiskrestaurangen Vila do Peixe i Camara de Lobos, 5 km väster om Funchal. Madeiras vackraste fiskeby, åtminstone ifall man frågat Winston Churchill som stortrivdes i Camara de Lobos, där han tidvis bodde och även målade tavlor. Här finns bl.a. Churchills staty och hans utsiktsplats. Det blir en omfattande middag med utvalda viner på denna populära restaurang, en av resans absoluta höjdpunkter.
Dag 8 – Måndag 3.2
Finnairs flyg avgår från Funchal kl. 16:25 med ankomst till Helsingfors kl. 23:55. Österbottningarna övernattar på hotell nära flygfältet och kör buss hem på tisdag 4.2.
OBS! VIKTIG INFORMATION!