• Svenska
Varaktighet: 27.09.2023 - 04.10.2023
Plats: Spanien
Pris: Fr. 1460 €/person
Boka nu!

Kom med på en resa till Torrevieja i Spanien med fokus på välmående för kropp och själ. Alicantetrakten på Costa Blanca har klassats som en av världens mest hälsosamma platser.  Här finns naturparker med saltsjöar och vinodlingar. Luften i regionen är blandad med jod från det naturligt torkande saltet. Detta är gynnsamt för personer med allergier och astma. För vårt inre välmående kommer det under vistelsen finnas möjlighet att delta i avslappnings- och mindfulnessövningar. Solen, havet, medelhavskosten och den friska luften gör gott för välbefinnandet.

Boka så tidigt som möjligt, för att säkerställa att resan blir av – senast måndag 12.6.2023!

Pris:

1460 €/person från Helsingfors
1560 €/person från Österbotten

Tillägg:

Enkelrum +155 €

I priset ingår:

 • Busstransport Österbotten-Helsingfors tur/retur
 • Flyg Helsingfors-Alicante tur/retur i turistklass inkl. flygskatter
 • 7 nätter på hotell i 2-personers rum, inkl. frukost
 • Utfärder till Cartagena, Guardamar, La Mata och Alicante
 • Välkomstdrink
 • Middag på Harrys Lounge & Kitchen
 • Svenskspråkig guide på alla utfärder
 • Reseledare

I priset ingår inte:

 • Tilläggsavgift för enkelrum
 • Guidad vandring i vinodling och vinprovning +35 €/person
 • Övriga måltider
 • Eventuella inträden och övriga avgifter
 • Reseförsäkring

 

Dag 1 – Onsdag 27.9

Avresa från Finland via Alicante till Torrevieja

Buss från Österbotten till Helsingfors. Norwegians flyg avgår från Helsingfors kl. 15:55 och landar i Alicante kl. 19:20. Transfer från flygfältet till trestjärniga Hotel Madrid i Torrevieja, där vi bor under hela vistelsen. Hotellet ligger ca 200 m från stranden och 600 m från centrum. Kvällen fri för eget program. Allmän info någon gång under kvällen.

 

 

 

 

Dag 2 – Torsdag 28.9

Cartagena

Cartagena

Frukost på hotellet. Sedan åker vi i väg på resans första utfärd, som beräknas ta 4-5 timmar. Vi åker till hamnstaden Cartagena som är en gammal historisk plats, Spaniens största örlogsstad, och är belägen ca 60 km från Torrevieja.  Där besöker vi bl.a. den gamla romerska teatern/amfiteatern och känner historiens vingslag från 2500 år tillbaka i tiden. Efter det har vi egen tid och möjlighet att hoppa på en dubbeldäckarbuss och åka på en 45 minuters sightseeingtur. Alternativt kan man promenera omkring i staden i egen takt. Området kring huvudgatan är mycket vacker och här finns många mysiga caféer, tapasbarer och restauranger.   

Dag 3 – Fredag 29.9

Guardamar

På förmiddagen kan man med fördel besöka marknaden i Torrevieja som är öppen kl. 09:00-14:00. Detta är den största marknaden i området med ca 1200 stånd. Här hittar du allt från färsk frukt och grönsaker till ost och skinka och också kläder, väskor och leksaker m.m. På eftermiddagen åker vi på resans andra utfärd till den mysiga byn Guardamar, endast 14 km från Torrevieja. Byn har en lång huvudgata med ett stort utbud av alla sorters butiker. Här finns flera restauranger som serverar typiska spanska rätter som tapas och paella. Längs med den 14 km långa sandstranden finns en fin strandpromenad med strandbarer utplacerade med jämna mellanrum. Här kan man äta en bit mat eller ta något gott att dricka. Utfärden räcker 2-3 timmar.

 

Saltsjön

Dag 4 – Lördag 30.9

Torrevieja

Idag kopplar vi av på egen hand med shopping och/eller vistelse i solen. Stränderna med finkornig vit strand är en av huvudattraktionerna i Torrevieja. Tips! Det går ett tåg, ”lilla turisttåget”, från hamnen till Saltsjön där man kan får en guidad tur. Vid sjön ser man små saltberg och vattnet i sjön är rosafärgat och ibland kan man få se flamingos. 

Robert Forss

 

 

 

 

På kvällen går vi och lyssnar på en utflyttad Jakobstadsbo, Robert Forss, som underhåller oss med sång och gitarrspel på Harry’s Lounge & Kitchen. Här äter vi en trerätters middag tillsammans.

 

Dag 5 – Söndag 1.10

Torrevieja – La Mata

Förmiddagen är ledig då du själv väljer ditt program. På kvällen åker vi i väg på resans tredje utfärd till Parque Natural de la Mata. La Mata, som ligger ca. 5 km norr om centrala Torrevieja, har en bred, flera km lång sandstrand – en favorit både bland turister och invånare i trakten. Den som är intresserad kan delta i en vinprovning (tilläggskostnad). Längs parkens vandringsleder ser vi vinodlingar med druvor som tar smak av den salta omgivningen, samtidigt som vi får info om dessa odlingar. Vi deltar i en vinprovning utomhus vid ett vackert dukat bord och får smaka på olika lokala viner samt tapas, bröd och olivolja. För att vinprovningen ska bli av behövs minst 10 deltagare. Den som inte kommer med på vinprovningen kan hyra en cykel eller bil och utforska omgivningen på egen hand. Utfärden inklusive vinprovningen räcker 2-3 timmar.

Dag 6 – Måndag 2.10

Alicante

Efter frukost på hotellet åker vi på den fjärde utfärden som går till staden Alicante, mindre än 1 timmes körväg från Torrevieja. Vi besöker den medeltida fästningen Castillo de Santa Barbara som ligger 167 m över havet. Räkna med stora nivåskillnader längs vägen upp till fästningen. Man kan välja mellan att gå upp eller ta hissen som finns nära stranden. Hissen kostar i nuläge 3 euro/person och hissfärden betalar man själv. Däruppe har man fin utsikt över havet, hamnen och staden. Då man kommer ner från berget stiger man rakt in i Alicantes gamla stadskärna. Här kan man strosa omkring, bekanta sig med kulturen och se på vackra byggnader. Man kan sätta sig ner på en liten bar och njuta av spanska tapas. Utfärden tar 4-5 timmar.

 

Dag 7 – Tisdag 3.10

Torrevieja

Denna dag är helt fri från planerat program. Njut av din dag på det sätt du själv väljer. Tips! I Orihuela som ligger ca 30 km från Torrevieja är det marknadsdag och på Orihuela Costa som finns ca 10 km från Torrevieja finns köpcentret La Zenia boulevard.

Dag 8 – Onsdag 4.10

Hemresa från Spanien till Finland

Idag startar vår hemfärd. Utcheckning från hotellet och busstransport till flygfältet. Finnairs flyg avgår från Alicante kl. 11:40 och är framme i Helsingfors kl. 16:50. Busstransport till Österbotten.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Vi tillämpar specialvillkor på denna resa, vilket påverkar avbokningsvillkor och -kostnader. Mer information om vad det innebär hittar man högst uppe på sidan om ‘Allmänna villkor för paketresor’ – klicka här
 • Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs!  
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi 

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.