• Suomi
Minnen, upplevelser och resor …
Kesto: 20.10.2018 - 28.10.2018
Sijainti: Tokaj, Eger, Wien, Dresden
Hinta: 1345 €
Varaa nyt!

Ikimuistoinen matka Unkariin, matkaohjelma on vertaansa vailla: pustalla huippulounas & hevosnäytös, Tokajn alueen parhaat viinit, mustalaistanssijat ja -orkesteri, luolakylpylä sekä makunautintoja Egerissä. Lisätään ”keitokseen” Wienin ja Dresdenin kaupungit sekä olutpanimovierailu Tsekeissä ja ateria on valmis! Tämä matka täytyy itse kokea ymmärtääkseen sen moninaisuuden, joten tule sinäkin mukaan kattavalle elämys-, ruoka- ja viinimatkalla Unkariin!

Hintaan sisältyy

 • Matkat kohteessa modernilla linja-autolla ohjelman mukaan
 • Suomalainen ammattikuljettaja
 • Suomenkielinen ammattiopas
 • Lento Helsinki-Budapest sis. lentoverot
 • 2 yötä Finnlinesin laivalla Travemünde-Helsinki sisähytissä.
 • 6 yötä, 3-4 tähden hotelleissa, jaetuissa kahden hengen huoneissa
 • 6 aamiaista
 • 5 lounasta, joista osa ruokajuomineen
 • 2 illallista, joista toinen ruokajuomineen
 • Ohjelmassa mainitut 4 viinitilavierailua sekä 1 olutpanimovierailu
 • Pääsymaksut: Luolakylpylä, Rákóczien linna sekä Egerin linna

Lisämaksusta

 • Ruokapaketti laivalla 60 €
 • Iso A4-hytti laivamatkalla 60 €
 • Yhden hengen huone/hytti 275
 • Kotimaan liittymälento Helsinkiin alk. 65€

Hintaan Ei sisälly

 • Matkustaja- ja matkatavaravakuutus sekä perusturva

MATKAOHJELMA

Päivä 1 – Lauantai 20.10.2018

Matka Unkariin alkaa: Suomi-Tokaj

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 09.30 ja saavumme Budapestiin klo 10.50. Kentällä vastassa ovat suomalainen linja-automme, suomalainen kuljettajamme sekä kokenut matkaoppaamme. Ajamme itään hevostilalle, jossa nautimme maukkaan lounaan viineineen. Lounaan jälkeen koemme hevosesityksen. Esityksen jälkeen ajamme suorinta reittiä Unescon maailmanperintökohteeseen, Tokajn viinialueelle. Tokajssa, Erdöbényen kylässä kirjaudumme 3 tähden hotelliimme, hotel Magita. Illalla vierailemme Illés-viiniyhtiön kellarissa (kävellen 150m hotellista). Esittelyn lisäksi koemme viinimaistiaiset juustojen kera.

Päivä 2 – Sunnuntai 21.10.

Tokajn viinialue ja viinitilat

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Zemlenin vuorten kautta läntiselle viinialueelle, jossa ensimmäinen tutustumiskohteemme on Sárospatakin Rákóczin linna. Itse Tokajn kaupunki sijaitsee Tisza- ja Bodrog- jokien yhtymäkohdassa. Tokajssa teemme kävelykierroksen ja vietämme vapaata aikaa kaupungilla. Myöhemmin siirrymme viinialueen itäosaan, Tolcsvan kylään. Täällä Sveda Borház -viinitilalla isäntä esittelee meille Tokaji aszú -viinin tuotannon. Esityksen jälkeen nautimme viiden viinin maistiaiset sekä palan painikkeeksi reilut kellarivoileivät. Illaksi paluu Erdöbényen kylään, jossa ilta on vapaa.

Päivä 3 – Maanantai 22.10.

Luolakylvyn kautta Egeriin

Tänään siirrymme Egeriin, Miskolctapolcan upea luolakylpylän kautta. Maanalaisissa saleissa virtaa lämmin termaalivesi. Ainutlaatuisen kylpyläkäynnin jälkeen jatkamme Egeriin, ja majoitumme kahdeksi yöksi keskustan 4 tähden hotelliin Eger Park. Kevyen lounaan jälkeen lähdemme Kauniin Rouvan viinikellarilaaksoon, jossa on kävelykierros sekä vapaata aikaa, ennen paluuta Egeriin.

Tokaj Eger luola

Päivä 4 – Tiistai 23.10.

Egerin kaupunki ja linna

Aamiaisen jälkeen tutustumme Egeriin ja sen linnaan kävellen. Kakkukahvit nautimme Senaattori-ravintolan terassilla. Kierroksen jälkeen on iltapäivä vapaa. Hotellissamme on oma kylpylä. Illalla lähdemme viinikellarilaaksoon, jossa vierailemme Siken viinikellarissa (sis. viinimaistatus & 3-ruokalajin illallinen).

Päivä 5 – Keskiviikko 24.10.

Eger – Wien

Aamiaisen jälkeen matkaamme kohti Itävaltaa ja Wieniä. Matkan varrella pysähdymme  viinitilalle, jossa meitä odottaa viinimaistatus ja lounas. Mukavan vierailun jälkeen jatkamme kohti Itävallan Wieniä ja myöhään iltapäivällä kirjaudumme Wienin keskustahotelliimme Ibis Wien Mariahilf. Ilta on vapaa.

Päivä 6 – Torstai 25.10.

Tsekin halki Dresdeniin

Tänään jatkamme edelleen kohti länttä. Ajamme Tsekin halki ja pysähdymme olutpanimovierailulle (sis. lounas). Iltapäivällä ajamme Saksan Dresdeniin, jossa majoitumme 3-tähden keskustahotelliin. Ilta on vapaa.

Päivä 7 – Perjantai 26.10.

Lyypekin kautta laivaan

Aamiaisen jälkeen on vielä hetki aikaa tutustua Dresdenin upeaan keskustaan ennen kuin jatkamme kohti Lyypekkiä. Illan suussa poikkeamme ostoksilla, jonka jälkeen siirrymme raatihuoneen kellariin illalliselle. Illallisen jälkeen siirrymme vähitellen Travemündeen ja Finnlinesin laivaan. Laivaan pääsemme n. klo 23.00.

Päivä 8 – Lauantai 27.10.

Päivä merellä

Nyt on aikaa rentoutua leppoisalla merimatkalla. Laivan täysihoitopaketti lisämaksusta 60 €

Päivä 9 – Sunnuntai 28.10.

Kotona taas!

Helsinkiin saavuttuamme, linja-auto jatkaa Joutsan kautta Pohjanmaalle. Upeat viinit ja tuliaiset muistuttavat ikimuistoisesta makumatkasta.

 


Voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti on tarpeen! Oikeudet muutoksiin pidätetään. Rokotukset: Ei tarvetta, paitsi tavanomaiset. Kts: www.rokote.fi

MATKAVAKUUTUS & PERUUTUSTURVA
SUOSITTELEMME MATKAVAKUUTUKSEN HANKKIMISTA HYVISSÄ AJOIN ENNEN MATKAA (heti tehtyäsi varauksen). TARKISTA MYÖS MATKAVAKUUTUKSEESI SISÄLTYVÄN PERUUTUSTURVAN EHDOT.

 

TÄMÄN MATKAN ERITYISEHDOT:

Lentoja tai muita erityisiä palveluja sisältävien valmismatkojen peruutusmaksut – myös sairaustuessa:

1. Jos peruutus tapahtuu viimeistään 61 päivää ennen lähtöä, veloitetaan toimistomaksu 60 €
2. Jos matka peruutetaan 60-31 päivää ennen lähtöä, veloitetaan varausmaksu 150 €.
3. Jos peruutus tapahtuu 30 päivää ennen lähtöä tai vielä tätä myöhemmin, veloitetaan kaikki todelliset kulut sekä lisäksi toimistomaksu 60 €