• Svenska
Minnen, upplevelser och resor …
Varaktighet: 15.10.2018 - 22.10.2018
Plats: Italien
Pris: Fr. 1465 €/person
Boka nu!

Tusenårig historia och vidunderliga vyer. De fem första nätterna bor vi i Sorrento och gör utflykter åt olika håll därifrån. Tänk att få sätta sig i bussen och köra längs den underbara Amalfikusten! Det kan bli verklighet om du följer med på den här resan och väljer att delta i den utflykten! Det finns också möjlighet att följa med till Capri – den sägenomspunna ön, som knappast behöver någon närmare presentation. Ett besök i Pompeji ingår i programmet. Sista två nätterna bor vi i den eviga staden Rom, som erbjuder fantastiska sevärdheter.

I priset ingår:

 • Flygresa Helsingfors-Rom-Helsingfors i turistklass inkl. flygskatt
 • Bussresor i Italien
 • 7 nätter på bra hotell i 2-pers. rum, inkl. frukost
 • 7 middagar
 • Inträde till Pompeji och guidning på svenska
 • Besök på lantgård, inkl. lätt lunch och vinprovning
 • Guidad rundtur i Rom med svensktalande guide
 • Alla turistskatter och vägavgifter
 • Reseledare

I priset ingår inte:

 • Utflykterna till Capri och Amalfi
 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Reseförsäkring

Pris:

Resans pris: 1465 €/person från Helsingfors

Tillägg:

Enkelrum: 155 €
Anslutning från Vasa/Kronoby: 130 €/person
Anslutningsbuss södra Finland: 100 €/person
(minst 4 personer/rutt)

 

Dag 1 – Måndag 15.10: Hemorten-Sorrento

Resan till Italien börjar, Helsingfors-Rom-Sorrentohalvön

Flyget från Kronoby avgår kl. 05:35 och landar i Helsingfors kl. 06:40. Flyget från Vasa avgår kl. 06:00 med ankomst till Helsingfors kl. 06:45. Vidare med Finnair kl. 07:50 och framme i Rom kl. 10:15. Busstransport till härliga Sorrento dit vi anländer på eftermiddagen. Sorrento är mycket vackert och högt beläget med utsikt över Neapelbukten. Inkvartering för fem nätter på 4-stjärniga Hotel Ascot i Sorrento. Middag på hotellet.

Dag 2 – Tisdag 16.10: Sorrentohalvön

Ledig dag

Ledig dag i Sorrento. Frukost och middag på hotellet.

Dag 3 – Onsdag 17.10: Sorrentohalvön

Ledig dag eller utflykt till Capri

Ledig dag eller heldagsutflykt till Neapelbuktens skönhet – Capri, för den som är intresserad. ’Det var på Capri vi mötte varandra, jag minns det än som det vore igår…’. Det här är en omskriven och mytomspunnen ö – nu har du chansen att komma med och med egna ögon se hur det ser ut här. Inträde till Villa San Michele och Augustus trädgårdar ingår. Tilläggspris 90 €/person. Tillbaka till Sorrento till kvällen och middag på hotellet.

Dag 4 – Torsdag 18.10: Sorrento-Amalfi

Ledig dag eller utflykt längs Amalfikusten

Ledig dag eller möjlighet att delta i en heldagsutflykt när vi kör en panoramatur längs den underbara Amalfikusten – den vackra och dramatiska kuststräcka där orternas bebyggelse formligen ”klättrar” uppför bergsväggarna. Alla har säkert en bild av hur det kommer att se ut här, men verkligheten överträffar säkert alla fotografier. Vi gör ett två timmars stopp i själva Amalfi. Tilläggspris 50 €/person. Middag på hotellet.

Dag 5 – Fredag 19.10: Sorrento-Pompeji

Utflykt till Pompeji och lantgårdsbesök

Under förmiddagen besöker vi Pompeji tillsammans med en svensktalande guide. Det här är staden som begravdes under aska och pimpsten från vulkanen Vesuvius utbrott år 79 e Kr. Efter Pompeji kör vi till en lantgård där vi får provsmaka lokala specialiteter och viner. Middag på hotellet.

Pompeiji maktat italiaan resor

Dag 6 – Lördag 20.10: Sorrento-Rom

Vi kör från Sorrento till Rom

Alla vägar bär till Rom – nu är det dags att testa om det stämmer. Vi tar farväl av Sorrentohalvön och kör till den italienska huvudstaden. På eftermiddagen inkvarterar vi oss på vårt hotell, Hotel Cristoforo Colombo, för två nätter. Resten av dagen fri för eget program. Vi kan tipsa om att det finns ett stort, välsorterat köpcentrum alldeles nära hotellet. Middag på hotellet.

Dag 7 – Söndag 21.10: Rom

Guidad rundtur i Rom

Efter frukosten på hotellet möter vi en svensktalande lokalguide som skall visa oss sitt Rom. Vi gör en panoramatur med buss; besöker Peterskyrkan, ser Colosseum, Forum Romanum, Spanska Trappan och så slänger vi naturligtvis mynt i fontänen Fontana di Trevi. Vi är tillbaka på hotellet på sena eftermiddagen och ikväll blir det avskedsmiddag på hotellet.

Dag 8 – Måndag 22.10: Rom-hemorten

Dags för hemresa Rom-Helsingfors

Frukost på hotellet och avfärd mot flygplatsen. Finnairs flyg avgår från Rom kl. 11:20 med ankomst till Helsingfors kl. 15:40. Flyget till Vasa avgår kl. 16:20 och landar kl. 17:10. Flyget till Kronoby avgår kl. 18:20 och landar kl. 19:25.

 


 

Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs! Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls. Specialvillkor tillämpas på denna resa. Se närmare här. Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi.

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring där avbeställningsskydd ingår.