• Svenska
Varaktighet: 24.10.2023 - 31.10.2023
Plats: Italien
Pris: Fr. 1655 €/person
Boka nu!

Tusenårig historia och vidunderliga vyer. De fem första nätterna bor vi i Vico Equense på Sorrentohalvön och gör utflykter åt olika håll. Tänk att få sätta sig i bussen och köra längs den underbara Amalfikusten! Det kan bli verklighet om du följer med på den här resan och väljer att delta i just den utflykten! Det finns också möjlighet att följa med till Capri – den sägenomspunna ön, som knappast behöver någon närmare presentation. Ett besök i Pompeji ingår i programmet. Sista två nätterna bor vi i den eviga staden Rom där vi gör en heldagstur i staden och ser en del av dess fantastiska sevärdheter. Välkommen med!

Pris:

1655 €/person från Helsingfors
1765 €/person från Österbotten

Tillägg:

Enkelrum + 340 €
Utflykt till Capri + 105 €
Panoramatur längs Amalfikusten + 55 €

I priset ingår:

 • Flygresa Helsingfors-Rom t/r i turistklass inkl. flygskatt
 • Bussresa i turistbuss i Italien enligt programmet
 • 7 nätter på bra hotell i 2-pers. rum, inkl. frukost
 • 6 middagar
 • Inträde och guidning i Pompeji
 • Guidad rundtur i Rom med svensktalande guide
 • Reseledare

I priset ingår inte:

 • Utflykterna till Capri och Amalfi
 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Reseförsäkring

 

Dag 1 – Tisdag 24.10

Avresa från Finland via Rom till Sorrentohalvön

Uppsamling med buss i Österbotten. Anslutningsflyget från Vasa avgår kl. 05:50 med ankomst till Helsingfors kl. 06:50. Vidare med Finnair kl. 07:45 och framme i Rom kl. 10:10. Busstransport till härliga Sorrento dit vi anländer på eftermiddagen. Inkvartering för fem nätter på eleganta 4-stjärniga Hotel Sporting (hotel-sporting.it/en/) i Vico Equense, som ligger ca. 10 km från själva Sorrento. Hotellet ligger på en charmig klippig ås med utsikt över Neapelbukten och med en av de mest fantastiska vyerna över Vesuvius vid horisonten. Det här en idealisk utgångspunkt för att utforska området. Middag på hotellet.

Sorrentohalvön

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2 – Onsdag 25.10

Pompeji

Under förmiddagen besöker vi Pompeji tillsammans med en lokalguide. Det här är staden som begravdes under aska och pimpsten från vulkanen Vesuvius utbrott år 79 e Kr. Vi vandrar runt bland ruinerna och utforskar denna antika stad lite mer. Guiden visar oss basilikan, badhusen, huvudgatan, teatrarna och mycket mer, så att vi får en insikt i vad som hände. Efter rundvandringen i Pompei kör vi tillbaka till vårt hotell i Vico Equense. Resten av dagen fri för eget program och på kvällen äter vi middag på hotellet.

Pompeji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3 – Torsdag 26.10

Utflykt till Capri eller ledig dag

Ledig dag eller heldagsutflykt till Neapelbuktens skönhet – Capri, för den som är intresserad. ’Det var på Capri vi mötte varandra, jag minns det än som det vore igår…’. Det här är en omskriven och mytomspunnen ö – nu har du chansen att komma med och med egna ögon se hur det ser ut här. Inträde till Villa San Michele och Augustus trädgårdar ingår. Tilläggspris 105 €/person. Vänligen boka in er på utflykten i god tid, gärna i samband med att ni bokar in er på resan. Tillbaka till Vico Equense till kvällen och vi äter middag på hotellet.

Capri

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 4 – Fredag 27.10

Panoramatur längs Amalfikusten eller ledig dag

Ledig dag eller möjlighet att delta i en heldagsutflykt när vi kör en panoramatur längs den underbara Amalfikusten – den vackra och dramatiska kuststräcka där orternas bebyggelse formligen ”klättrar” uppför bergsväggarna. Alla har säkert en bild av hur det kommer att se ut här, men verkligheten överträffar säkert alla fotografier. Vi besöker Amalfi och Ravello under turen. Tilläggspris 55 €/person. Vänligen boka in er på utflykten i god tid, gärna i samband med att ni bokar in er på resan. Middag på hotellet.

 

Dag 5 – Lördag 28.10

Ledig dag

Idag har vi en helt ledig dag.

Dag 6 – Söndag 29.10

Sorrentohalvön-Rom

Vi tar farväl av Sorrentohalvön och kör till den italienska huvudstaden. På eftermiddagen inkvarterar vi oss på vårt hotell, NH Roma Villa Carpegna (nh-hotels.com), för två nätter. Resten av dagen fri för eget program. Middag på hotellet.

Rom, Peterskyrkan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 7 – Måndag 30.10

Guidad rundtur i Rom

Efter frukosten på hotellet möter vi en svensktalande lokalguide som skall visa oss sitt Rom. Vi gör en panoramatur med buss; besöker Peterskyrkan, ser Colosseum, Forum Romanum, Spanska Trappan och så slänger vi naturligtvis mynt i fontänen Fontana di Trevi. Vi är tillbaka på hotellet på sena eftermiddagen. Middag på hotellet.

Colosseum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 8 – Tisdag 31.10

Hemresa från Italien till Finland

Frukost på hotellet och avfärd mot flygplatsen. Finnairs flyg avgår från Rom kl. 11:05 med ankomst till Helsingfors kl. 15:35. Anslutningsflyget till Vasa avgår kl. 16:35 och landar kl. 17:45. Busstransport hem från flygplatsen i Vasa.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Vi tillämpar specialvillkor på denna resa, vilket påverkar avbokningsvillkor och -kostnader. Mer information om vad det innebär hittar man högst uppe på sidan om ‘Allmänna villkor för paketresor’ – klicka här
 • Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs!  
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi 

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.