• Svenska
Minnen, upplevelser och resor …
Varaktighet: 30.8.2018 - 2.9.2018
Plats: Riga
Pris: 399 €
Boka nu!

Riga är en charmig och pittoresk stad som osar romantik.

Här möter vi en labyrint av gränder, torg och låga hus och kan strosa runt bland butiker och mysiga caféer. Riga stoltserar också med de mest omfattande jugendkvarteren i Europa, med boulevarder och lekfulla fasader. Gamla stan är full av förundrande arkitektur och spännande hemligheter och staden har ett livligt nattliv ochett mycket imponerande utbud av restauranger och matställen.

Vårt hotell ligger mitt i stadens hjärta med alla boutiquer och varuhus, restauranger och spännande nattliv intill och bara fem minuters promenad in till Gamla Stan. Kom med på en weekendresa till ”Staden som aldrig sover”!

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet
 • Båtresa Helsingfors-Tallinn tur/retur
 • Tre nätter på Radisson Blu Elizabete hotell i 2-personers rum
 • Tre hotellfrukostar
 • Yrkeschaufför

I priset ingår ej:

 • Reseförsäkringar
 • Enkelrumstillägg 125 €
 • Guidning i Riga 30 €/person
 • Utfärd med lunch i Jurmala 30 €/person
 • Minikonsert i Domkyrkan 10 €/person
 • Reseledare endast om stor grupp

Pris:

399 €/person i dubbelrum

Övrigt

Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs! Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls. Boka senast en månad före resan.

Bussrutterna

Huvudrutten körs Karleby – Jakobstad – Vasa – Närpes – Helsingfors. Anslutningsbussen kör längs Strandvägen Solf – Närpes – Helsingfors. Välj din påstigningsplats när du gör bokningen via Boka nu -linken. Anslutningsbussens tidtabell varierar enligt bokningarna och meddelas före resan.

Torsdag 30.8: Hemorten-Tallinn-Riga

Uppsamling av resenärer och körning med pauser till Helsingfors där Tallinks färja avgår kl. 13:30. Möjlighet att äta buffé ombord (tilläggskostnad). Kl. 15:30 anländer vi till Tallinn och fortsätter färden genom Estland, via Baltica vägen, stannar för en paus vid gränsen till Lettland och kommer fram till Riga på kvällen. Vi checkar in på Radisson Elizabete, som ligger nära Gamla Stan.

rigabukten  riga-b  Riga 2

 

 

 

 

Fredag 31.8: Riga

Hotellfrukost. Idag har man möjlighet att följa med på utflykt (mot tilläggskostnad): stadsrundtur i Riga och besök i Jurmala inkl. lunch. Vi börjar med en guidad promenad i Gamla Stan, Vecriga. Vi får bekanta oss lite mer med alla charmiga uteserveringar vid Livutorget eller Domtorget, alla de smala mysiga gränderna med bl.a. Sverigeporten, Jacob’s Barracks o.s.v. Efter detta gör vi en busstur i de ”tysta kvarteren”, där vi ser en del av de vackraste och mest fotograferade jugendhusen i Europa. Därefter kör vi ut till Centralhallarna, som nu är en stor marknadsplats för försäljare av framför allt livsmedel. Vi kör vidare till Jurmala, ’Vågornas Stad’, sommarstället med den 33 km långa sandstranden. Här upplever vi en lugn och harmonisk miljö med en närmast museal bebyggelse och här äter vi också gemensam lunch. Retur till Riga och vårt hotell där vi har kvällen fri för eget program.

Lördag 1.9: Riga

Hotellfrukost. Idag har vi hela dagen ledig att vandra i Gamla Stan eller hinna med lite shopping om man så önskar. Man kan t.ex. köpa hem lite Riga Balsam, kanske skor eller väskor eller ett vackert bärnstenssmycke.

Söndag 2.9: Riga-Tallinn-Helsingfors-hemorten

Hotellfrukost och utcheckning. Säg det som varar för evigt; idag packar vi och lämnar Riga för denna gång. Vi kör med lämpliga pauser till Tallinn, varifrån Tallinks färja avgår kl. 16:30.
Kl. 18:30 kommer vi land i Helsingfors och kör då till hemtrakterna. Hemma efter midnatt.