• Svenska
Varaktighet: 07.04.2023 - 10.04.2023
Plats: Riga
Pris: 455 €/person
Boka nu!

Riga är en charmig och pittoresk stad som osar romantik. Lettlands huvudstad lockar fler och fler besökare från hela Europa och varför är inte svårt att förstå. Här möter vi en labyrint av gränder, torg och låga hus och kan strosa runt bland butiker och mysiga caféer. Riga stoltserar också med de mest omfattande jugendkvarteren i Europa, med boulevarder och lekfulla fasader.

Billig shopping, god mat, kullerstensgränder, uteserveringar på torgen och mysiga caféer. Gamla stan är full av förundrande arkitektur och spännande hemligheter. Staden har ett livligt nattliv och ett mycket imponerande utbud av restauranger och matställen. Riga kallas för lilla Paris, en billig, mysig stad att resa till och vistas i. Vårt hotell ligger centralt mitt i stadens hjärta med alla boutiquer och varuhus, restauranger och spännande nattliv intill, vidare är det endast fem minuters promenad in till Gamla Stan. Kom med på en weekendresa till ”Staden som aldrig sover”!

Boka så tidigt som möjligt, för att säkerställa att resan blir av! 

Pris:

455 €/person

Tillägg:

Enkelrum + 118 €
Buffet +29 €/person/väg

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet
 • Båtresa Helsingfors-Tallinn-Helsingfors
 • 3 nätter på hotell i 2-pers. rum
 • 3 x hotellfrukost
 • Guidad stadsrundtur
 • Chaufför

I priset ingår inte:

 • Reseförsäkring
 • Buffé ombord
 • Piccolokonsert i Domkyrkan
 • Reseledare (om stor grupp)

 

Dag 1 – Fredag 7.4

Österbotten-Helsingfors-Tallinn-Riga

Bussen startar vid behov i Karleby och kör via Jakobstad, Vasa, Malax och Närpes. Anslutningsbuss startar från Petalax, Strömbäck park och kör längs Strandvägen till Lålby ABC. Vidare till Helsingfors, där Tallinks m/s Megastar avgår till Tallinn kl. 13:30. Möjlighet att boka buffet ombord (tilläggskostnad). Tallinns kända silhuett kan vi skönja kl. 15:30 och när vi bänkat oss i bussen startar vi färden mot Riga. Vi kommer över gränsen till Lettland och till staden Salacgriva, en f.d. hamnstad. Resan fortsätter längs kusten och följande stad vi passerar är Saulkrasti, som betyder ’Solkusterna’, en vacker stad inne i Rigabukten. Så småningom anländer vi till Riga, denna underbart vackra stad. Staden har all anledning att skryta med sin arkitektur och framför allt det praktfulla arvet som jugendstilen efterlämnat. Vi anländer till vårt hotell, Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel, där vi skall stanna i tre nätter. Incheckning i 2-pers rum. Kvällen fri för eget program.

Dag 2 – Lördag 8.4

Riga

Frukost på hotellet och i dag har vi en lugn dag med tid att ströva omkring i shoppingstaden. Om du är ute efter märkesvaror så är Dzirnavu 84 ett bra val – gatan finns utanför Gamla Stan och är Rigas mest exklusiva modegata. Du bör inte heller missa Stockmann och glöm inte att köpa hem ett bärnstenssmycke och en flaska Rigabalsam. Vi har hela lördagen på oss att vandra omkring eller bara njuta på någon av de många uteserveringarna som finns.

 

Dag 3 – Söndag 9.4

Riga

Dagen börjar med en utsökt frukost och i dag har man möjlighet att följa med på en guidad rundtur i staden. Vi ser jugendkvarteren med de otroligt utsirade byggnaderna, fortsätter till Gamla Stan, Vecriga, där vi ser Katthuset, Svartbrödrahuset, St. Peterkyrkan – som stoltserar med Rigas högsta kyrktorn, och förstås Domkyrkan – som har en av de äldsta orglarna i hela världen. En Piccolokonsert (kort orgelkonsert) kanske vi bokar in (om möjligt).  I de smala gränderna hittar vi Sverigeporten och Jacobs Barrack, Långhuset. En annan av gamla stans centrala platser för att roa sig är Livutorget (Livu laukums), där många restauranger och krogar ligger. Lunchtid samlas vi i bussen och kör ut till Centralmarknaderna, de stora zeppelin-hangarerna, som i dag är fyllda med livsmedel, kryddor, kläder och souvenirer. Färden fortsätter till Lido Krasta, den största stockbyggnaden i Europa, där finns möjlighet till lunch och kanske att få smaka av husets egna öl. Efter detta kör vi till vårt hotell. Kvällen fri.

Dag 4 – Måndag 10.4

Riga-Tallinn-Helsingfors-Österbotten

Säg det som varar för evigt, efter frukosten är det dags att checka ut och påbörja hemfärden. Vi gör ett kort stopp i Pärnu och fortsätter till Tallinn där vi har tid för lite shopping före vi tar oss till terminalen. Tallinks m/s Superstar avgår kl. 16:30 och kommer i land i Helsingfors kl. 18:30. Möjlighet att boka till buffet ombord (tilläggskostnad). Bussen kör då till våra hemtrakter och vi kommer hem med en mängd fina reseminnen i bagaget.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Avbokningsvillkor och -kostnader enligt Allmänna villkor för paketresor: för mer information vänligen klicka här
 • OBS! Fotoförsett ID måste tas med på alla resor utomlands; pass eller EU-id.
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi.
RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring samtidigt som man bokar sin resa, men senast i samband med betalning av förskottet. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.