• Svenska
Minnen, upplevelser och resor …
Varaktighet: 31.7.2018 - 7.8.2018
Plats: Norges pärlor: Trollstigen, Geiranger, Hurtigruten, Stalheim, Hardangervidda
Pris: 1290 €
Boka nu!

Gudbrandsdalen-Romsdalen, som omges av mäktiga bergsväggar, sträckan Trollstigen-Geiranger kallas ”The Golden Route”. Här hittar vi attraktioner som Örnevägen och Gudbransjuvet. Ålesund är som tagen ur fantasins värld och Geirangerfjorden är känd som juvelen bland de norska fjordarna. När vi kommer till Stalheim har vi en fantastisk utsikt över den mäktiga fjällvärlden. Avslutningsvis kör vi över Hardangervidda – en av världens största bergsplatåer. Få länder i Europa har en sådan fascinerande natur som Norge. En alldeles fantastisk resa med storslagna, underbara vyer!

Pris:

1.290 €/person i delad hytt/rum

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet
 • Båtresa Åbo-Stockholm-Åbo inkl. hyttplats I4-/B4-hytt (2-pers/hytt)
 • 5 nätter på bra hotell i 2-pers. rum
 • 6 hotellfrukostar
 • 5 luncher, 1 middag
 • Hurtigruten båttur Geiranger-Ålesund
 • Färje- och tunnelavgifter
 • Chaufför och reseledare

I priset ingår inte:

 • Reseförsäkringar
 • Enkelhytts-/-rumstillägg +260 €
 • Övriga måltider/inträden

Övrigt:

Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls. Boka senast en månad före resan.

Dag 1

Tisdag 31.7 HEMORTEN-ÅBO

Körning med pauser ner till Åbo. Viking Lines m/s Grace avgår kl. 20:55 och vi inkvarterar oss i I4-hytter. Kvällen ombord är fri.

Dag 2

Onsdag 1.8 STOCKHOLM – HAMAR

Vi kommer i land i Stockholm kl. 06:30 och kör till Enköping för frukost. Färden fortsätter och så småningom kommer vi till Kil där vi äter lunch på Apertin Herrgård. Vi kör via Morokulien och Kongsvinger till Hamar där vi checkar in på First Hotel Victoria. Kvällen fri.

Dag 3

Torsdag 2.8 HAMAR – TROLLSTIGEN – GEIRANGER

Frukost och utcheckning. Vi startar denna fantastiska dag med körning genom vackra Gudbrandsdalen och kommer till Dombås. Därifrån kör vi in i mäktiga Romsdalen omgiven av gigantiska fjälltoppar. Vi kommer fram till Trollväggen, ett populärt klätterberg, och vid foten av Trollstigen intar vi vår lunch. Nu kommer vi till Norges mest fantastiska vägbygge; Trollstigen. Serpentinvägen går upp längs fjället med elva svängar och på toppen, 850 m. ö.h., tar vi en paus. Färden fortsätter över fjällen och med färjan Linge-Eidsdal kommer vi så fram till utsiktsplatsen över Geiranger-dalen. Vi kör den omtalade Örnevägen ner till hotell Geiranger där vi övernattar.

Trollstigen 1  geiranger 4

Dag 4

Fredag 3.8 GEIRANGER – MED HURTIGRUTEN TILL ÅLESUND

Hotellfrukost. Förmiddagen fri och sedan äter vi lunch före vi går ombord på Fjord 1 som tar oss ut till Hurtigruten-båten, som i sin tur tar oss på en färd från Geiranger till Ålesund. Under båtturen får vi uppleva de otroliga forsarna De sju systrarna och Friaren, som stormar ned för de branta klippväggarna. Bussen möter oss i hamnen och kör oss till hotell Scandic Skandinavie, i centrum av den fina jugendstaden. Kvällen fri i denna idylliska bygd.

Hurtigrutten 5 Hurtigrutten 4 Hurtigrutten 6

Dag 5

Lördag 4.8 ÅLESUND – STALHEIM

Frukost och utcheckning. Vår resa fortsätter genom Norges fantastiska värld. Färden går genom Stryn, Loen och Skei, en bilfärja från Hella till Vangsnes och genom Myrkdalen till Stalheim. Vi bor på Stalheim Hotel, som har vacker utsikt från toppen av fjället. Denna dag ger oss vyer vi aldrig glömmer och som vi nästan inte kunde ana fanns. Middag på hotellet.

DSCN5394 DSCN5386 DSCN5383

Dag 6

Söndag 5.8 STALHEIM – OSLO

Frukost och sedan checkar vi ut från hotellet. Vi lämnar Stalheim och kör över en av världens största fjällplatåer, Hardangervidda. Vyerna är enorma och vi njuter av färden. Lunchpaus i det otroliga landskapet. Färden tar oss till Oslo denna dag och vi övernattar på Scandic Oslo City, som ligger mitt i centrum.  Vi har kvällen fri att vandra på gågatan Karl Johann och upptäcka alla Oslos sevärdheter.

DSCN5455 DSCN5485 DSCN5264

Dag 7

Måndag 6.8 OSLO – STOCKHOLM

Vi börjar med hotellfrukost och checkar sedan ut från hotellet.  Säg det som varar för evigt – nu måste vi lämna Norge och alla fina vyer. Vi kör till Stockholm med paus för lunch. Viking Lines m/s Amorella avgår kl. 20:00 och vi inkvarterar oss i B4-hytter (för 2 personer). Kvällen fri.

Dag 8

Tisdag 7.8 ÅBO-HEMORTEN

Vi kommer i land i Åbo kl. 07:35. Vi kör upp till Österbotten med pauser och är hemma på eftermiddagen.

 

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring där avbeställningsskydd ingår.