• Svenska
Varaktighet: 30.09.2023 - 06.10.2023
Plats: Italien
Pris: Fr. 2075 €/person
Boka nu!

Michael Björklund är säkert bekant för de flesta vid det här laget. Hans matfilosofi är: ’enkelt och lokalt med finess’.

Få områden i världen har så mycket att erbjuda inom vin och gastronomi som Toscana och Piemonte i Italien. Under vår resa kommer vi att få uppleva de flesta av områdenas praktfulla viner ackompanjerade av sagolika måltider. Allt blir inte lyx, för tanken är att vi ska uppleva både den lilla familjedrivna vingården och lite större producenter. Det samma gäller matställena där vi kommer att uppleva både små traditionella trattorior och flotta restauranger. Gemensamt för alla är dock den höga kvaliteten och de färska råvarorna. Av vinerna som vi kommer att provsmaka kan nämnas Chianti Classico, Barbaresco och Barolo. Vi kommer också att få natursköna upplevelser i Toscanas landskap och bland kullarna omkring Barolo.

Pris:

2075 €/person från Helsingfors
2165 €/person från Österbotten

Tillägg:

Enkelrum + 190 €

I priset ingår:

 • Flygresa Vasa/Helsingfors-Milano t/r i turistklass inkl. flygskatt
 • Bussresor i Italien
 • 6 nätter på bra hotell inklusive frukost
 • Alla besöksmål med mat och vinprovningar i programmet
 • Mickes matlagning och show cooking
 • Reseledare

I priset ingår inte:

 • City tax i Montecatini Terme, 4,20 € som betalas kontant på hotellet
 • City tax i Barolo, 4,50 € som betalas kontant på hotellet
 • Reseförsäkring och avbokningsskydd

 

Dag 1 – Lördag 30.9

Avresa från Finland via Milano till Toscana

Uppsamling med buss till Vasa flygplats. Anslutningsflyget från Vasa avgår kl. 05:50 och anländer till Helsingfors kl. 06:50. Vidare med Finnair från Helsingfors kl. 08:00 och framme i Milano kl. 10:05. Buss möter vid flygplatsen och vi kör mot Toscana. Vi gör ett stopp för lunch på någon motorvägsrestaurang innan ankomst till Montecatini Terme. Inkvartering för 3 nätter på Hotel Ariston. Vi gör en kort promenad i Montecatini för att bekanta oss med staden. Välkomstdrink på hotellet samt tre rätters middag med vin och vatten.

Montecatini Terme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2 – Söndag 1.10

Toscana

Frukost på hotellet. Heldagsutflykt till Greve in Chianti och San Gimignano. Vi stiftar bekantskap med den svenskägda vingården Terreno där man är så förtjust över att få Micke som gästkock! Vi följer vinet från jord till bord, går ut i vinfälten och får höra om vinets år, ner i Cantinan för att följa produktionen, till källaren för lagringen och avslutar med en provsmakning av viner. Detta medan Micke dukar upp en äkta toskansk lunch på deras terrass med utsikt över dalen och vinfälten. Innan vi återvänder till Montacatini gör vi ett besök i den charmiga medeltida byn San Gimignano som påstår sig tillverka världens godaste glass. Kvällen är sedan fri i Montecatini.

 

Dag 3 – Måndag 2.10

Toscana

Frukost på hotellet. Lugn förmiddag i Montecatini innan vi beger oss till Collina Toscana Resort som ligger i Monsummano uppe på kullarna strax utanför Montecatini. Här kommer Micke att få husera i deras kök medan vi först provsmakar deras viner, ostar och deras egen olivolja. Vid vackert väder kan man också ta sig ett dopp i deras pool i väntan på Mickes läckerheter!

Dag 4 – Tisdag 3.10

Toscana-Piemonte

Frukost på hotellet. Vi packar bussen och lämnar Montecatini. Vi kör nu längs den vackra medelhavskusten med stopp för lunch på något trevligt ställe. Resan fortsätter mot Piemonte, Italiens gastronomiska högborg. Från det här området kommer vinerna Barolo och Barbaresco, nötter, fransk nougat och inte minst den berömda tryffeln. Väl framme i Barolo blir det inkvartering för tre nätter på Hotel Barolo.

 

Dag 5 – Onsdag 4.10

Piemonte – med besök hos “den galne kocken”

Frukost på hotellet. Idag besöker vi Jyrki Sukulas vingård Azienda Agricola Sukula. I Italien är han också känd som Cuoco Pazzo, den galna kocken. Detta blir en högintressant dag och mat på hög nivå när Micke och Jyrki kockar tillsammans. Här får vi även provsmakning av gårdens viner med tilltugg innan det blir dags att avnjuta resultatet av dessa kockar.

 

Dag 6 – Torsdag 5.10

Piemonte – med tryffeljakt

Frukost på hotellet. Vi börjar med att besöka Tartuf Langhe och får vara med och söka efter detta ”Jordens Guld”. Besöket avslutas med smakprover av tryffel och choklad. Eftermiddagen tillbringar vi i Alba, som räknas som tryffelns huvudstad och Piemontes gastronomiska högborg. Bland stadens många eleganta butiker strålar den ena delikatessbutiken ikapp med den andra. Väl tillbaka i Barolo blir det vinprovning på Hotel Barolos vingård Brezza medan Micke tillreder en smaklig middag i hotellets restaurang.

Piemonte

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 7 – Fredag 6.10

Hemresa från Italien till Finland

Frukost på hotellet. Vi lämnar hotellet utan jäkt och åker till utkanten av Asti där vi skall besöka Cascina Desteri som är en vingård i norsk ägo. Provsmakning av gårdens viner samt lunch som Micke tillreder tillsammans med gårdens kock. Finnairs flyg avgår från Milano kl. 19:05 med ankomst till Helsingfors kl. 23:05. Flyget till Vasa avgår kl. 00:05 och landar kl. 01:05 natten till lördag.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Vi tillämpar specialvillkor på denna resa, vilket påverkar avbokningsvillkor och -kostnader. Mer information om vad det innebär hittar man högst uppe på sidan om ‘Allmänna villkor för paketresor’ – klicka här
 • Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs!  
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi 

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.