2075 €/person från Helsingfors
2165 €/person från Österbotten
Enkelrum + 190 €
Dag 1 – Lördag 30.9
Uppsamling med buss till Vasa flygplats. Anslutningsflyget från Vasa avgår kl. 05:50 och anländer till Helsingfors kl. 06:50. Vidare med Finnair från Helsingfors kl. 08:00 och framme i Milano kl. 10:05. Buss möter vid flygplatsen och vi kör mot Toscana. Vi gör ett stopp för lunch på någon motorvägsrestaurang innan ankomst till Montecatini Terme. Inkvartering för 3 nätter på Hotel Ariston. Vi gör en kort promenad i Montecatini för att bekanta oss med staden. Välkomstdrink på hotellet samt tre rätters middag med vin och vatten.
Montecatini Terme
Dag 2 – Söndag 1.10
Frukost på hotellet. Heldagsutflykt till Greve in Chianti och San Gimignano. Vi stiftar bekantskap med den svenskägda vingården Terreno där man är så förtjust över att få Micke som gästkock! Vi följer vinet från jord till bord, går ut i vinfälten och får höra om vinets år, ner i Cantinan för att följa produktionen, till källaren för lagringen och avslutar med en provsmakning av viner. Detta medan Micke dukar upp en äkta toskansk lunch på deras terrass med utsikt över dalen och vinfälten. Innan vi återvänder till Montacatini gör vi ett besök i den charmiga medeltida byn San Gimignano som påstår sig tillverka världens godaste glass. Kvällen är sedan fri i Montecatini.
Dag 3 – Måndag 2.10
Frukost på hotellet. Lugn förmiddag i Montecatini innan vi beger oss till Collina Toscana Resort som ligger i Monsummano uppe på kullarna strax utanför Montecatini. Här kommer Micke att få husera i deras kök medan vi först provsmakar deras viner, ostar och deras egen olivolja. Vid vackert väder kan man också ta sig ett dopp i deras pool i väntan på Mickes läckerheter!
Dag 4 – Tisdag 3.10
Frukost på hotellet. Vi packar bussen och lämnar Montecatini. Vi kör nu längs den vackra medelhavskusten med stopp för lunch på något trevligt ställe. Resan fortsätter mot Piemonte, Italiens gastronomiska högborg. Från det här området kommer vinerna Barolo och Barbaresco, nötter, fransk nougat och inte minst den berömda tryffeln. Väl framme i Barolo blir det inkvartering för tre nätter på Hotel Barolo.
Dag 5 – Onsdag 4.10
Frukost på hotellet. Idag besöker vi Jyrki Sukulas vingård Azienda Agricola Sukula. I Italien är han också känd som Cuoco Pazzo, den galna kocken. Detta blir en högintressant dag och mat på hög nivå när Micke och Jyrki kockar tillsammans. Här får vi även provsmakning av gårdens viner med tilltugg innan det blir dags att avnjuta resultatet av dessa kockar.
Dag 6 – Torsdag 5.10
Frukost på hotellet. Vi börjar med att besöka Tartuf Langhe och får vara med och söka efter detta ”Jordens Guld”. Besöket avslutas med smakprover av tryffel och choklad. Eftermiddagen tillbringar vi i Alba, som räknas som tryffelns huvudstad och Piemontes gastronomiska högborg. Bland stadens många eleganta butiker strålar den ena delikatessbutiken ikapp med den andra. Väl tillbaka i Barolo blir det vinprovning på Hotel Barolos vingård Brezza medan Micke tillreder en smaklig middag i hotellets restaurang.
Piemonte
Dag 7 – Fredag 6.10
Frukost på hotellet. Vi lämnar hotellet utan jäkt och åker till utkanten av Asti där vi skall besöka Cascina Desteri som är en vingård i norsk ägo. Provsmakning av gårdens viner samt lunch som Micke tillreder tillsammans med gårdens kock. Finnairs flyg avgår från Milano kl. 19:05 med ankomst till Helsingfors kl. 23:05. Flyget till Vasa avgår kl. 00:05 och landar kl. 01:05 natten till lördag.
OBS! VIKTIG INFORMATION!