• Svenska
Strand i Almuñécar Spanien
Varaktighet: 24.09.2022 - 01.10.2022
Plats: Almuñécar, Spanien
Pris: Fr. 1895 €/person
Boka nu!

Michael Björklund är säkert bekant för de flesta vid det här laget. På hans meritlista hittar vi segrar i olika kocktävlingar: t.ex. så vann han 1997 tävlingen Årets Kock i Finland och 2000 blev han Årets Kock i Sverige. År 2002 flyttade han hem till Åland där han idag driver ett flertal populära matställen. Hans matfilosofi är: ’enkelt och lokalt med finess’.

Under vår resa kommer vi att få uppleva de flesta av områdenas viner ackompanjerade av sagolika måltider. Tanken är att vi ska uppleva små familjedrivna vingårdar och lokala producenter. Det samma gäller matställena där vi kommer att uppleva både små traditionella bodegor och små mysiga restauranger. Gemensamt för alla är dock den höga kvaliteten och de färska råvarorna.

I priset ingår:

 • Flygresa Vasa/Helsingfors-Malaga-Helsingfors i turistklass inkl. flygskatt
 • Busstransporter enligt programmet
 • 7 nätter på Hotel Victoria Playa, i 2-personers rum
 • Frukost på hotellet varje morgon
 • Välkomstdrink Sangria
 • Alla måltider nämnda i programmet
 • Alla måltidsdrycker ingår till lunch och middag
 • Flamencouppvisning
 • Vinprovning på La Vinocoteca och Bodega Calventes
 • Reseledare/lokalguider Marianne Kummel-Kunnas och Kaj Kunnas
 • Micke Björklunds ”show-cooking”

I priset ingår inte:

 • Reseförsäkring och avbokningsskydd

Pris:

1895 €/person från Helsingfors
1975 €/person från Österbotten

Tillägg:

Enkelrumstillägg: 250 €

Dag 1 – Lördag 24.9

Avresa från Finland till Almuñécar

Anslutningsflyget från Vasa avgår kl. 17:40 och landar i Helsingfors kl. 18.40. Vidare med Finnair från Helsingfors kl. 20:50 med ankomst till Malaga kl. 00:25. Busstransport ca 1 timme till Almuñécar där vi inkvarterar oss för 7 nätter på Hotel Victoria Playa. Det finns dricka, frukt och smörgås på rummet när ni anländer.

Dag 2 – Söndag 25.9

Almuñécar

Frukost och lugn morgon/förmiddag. Kring 11-tiden tar vi oss en stadspromenad för att bekanta oss med staden och återvänder tillbaka till hotellet där vi får en välkomstdrink före lunch. Ledig eftermiddag. På kvällen går vi till La Vinocoteca för en terrasskväll med flamenco och vinprovning. Här avnjuter vi också en Paella som Micke tillreder tillsammans med ägarinnan.

Dag 3 – Måndag 26.9

Torrecuevas – Romarnas och morernas spår i det spanska köket

Vi följer den välbevarade romerska akvedukten upp mot Torrecuevas (delvis med buss) och äter 3-rätters lunch på en privat takterrass med underbar panoramautsikt mot hav och berg. Micke tillreder lunchen tillsammans med lokal kock. Nu plockar vi även in tropiska frukter som tema, något som är kännetecknande för dagens Almuñécar. I början på oktober är det högsäsong för mango, tidiga avocadosorten Bacon, granatäpple, vindruvor, mandel. Middag på hotellet där Micke hjälper till i köket.

Dag 4 – Tisdag 27.9

Sierra Nevada gastronomiska skatter

Vi åker upp mot Sierra Nevadas sydsluttning och området La Alpujarra, där vi hittar gastronomiska skatter som den lufttorkade skinkan och andra charkuterivaror. Men även ost, honung, mandel, fikon, vin och olja hör till La Alpujarras traditionella specialiteter. I Pampaneira hittar vi därtill två chokladfabriker. Vi åker upp till Trevélez, bekantar oss med skinkans historia, besöker ett skinkhus där man torkar skinkor och äter lunch på någon terrass. Trevélez-skinkan har en egen kvalitetsstämpel och är vida känd, långt utanför La Alpujarra och Spanien. Kvällen fri i Almuñécar.

 

Dag 5 – Onsdag 28.9

Ledig dag eller vandring till La Herradura

Ledig dag. För intresserade gör vi en vandring till La Herradura. Tillbaka i Almuñécar finns möjlighet att boka bord på fiskrestaurangen La Dorada för den som är intresserad. Mot kvällen gör vi också en tapasrunda efter siestan, före middagen på hotellet som Micke tillreder.

Dag 6 – Torsdag 29.9

Vatten, fisk och skaldjur

Efter frukost kör vi till Vélez de Benaudalla som är känt för sina vattenkällor som springer ur klippan. Vi besöker den vackra, gamla trädgården Jardín Nazari. Lunch i Salobreña på den mysiga restaurangen El Penón vid havsstranden som har bläckfisk som specialitet. Middag på hotellet som Micke tillreder med husets kockar.

Dag 7 – Fredag 30.9

Torrecueva

Efter frukosten kan man besöka marknaden som hålls varje fredag. Lunch på hotellet. På eftermiddagen åker vi lokalbuss upp till Torrecuevas och spenderar eftermiddagen/kvällen på Casa Minerva. Mickes avslutningsmiddag blir på Casa Minervas terrass i deras utekök. Medan middagen förbereds passar vi också på att ha vinprovning på Bodega Calventes med Cava och viner från Jéte.

Dag 8 – Torsdag 1.10

Hemresa från Almuñécar via Malaga till Finland

Tidig frukost och avfärd till flygplatsen. Finnairs flyg avgår från Malaga kl. 10:35 och landar i Helsingfors kl. 16:10. Buss till Österbotten.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Vi tillämpar specialvillkor på denna resa, vilket påverkar avbokningsvillkor och -kostnader. Mer information om vad det innebär hittar man högst uppe på sidan om ‘Allmänna villkor för paketresor’ – klicka här
 • Giltigt pass eller EU-identitetsbevis samt coronapass behövs! Resenären ansvarar själv för att ha rätt dokument med på resan. 
 • Vi följer gällande coronarestriktioner och följer med i händelsernas utveckling hela tiden. Aktuell information hittar man på www.thl.fi.
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi 

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.