Resans pris: 1865 €/person fr. Helsingfors
Enkelrumstillägg: 190 €
Anslutning Vasa/Kronoby: 130 €/person
Anslutningsbuss södra Finland: 100 €/person
(minst 4 personer/rutt)
Dag 1
Uppsamling med buss till flygfälten i Österbotten. Anslutningsflyget från Kronoby avgår kl. 05:30 och landar kl. 06:35. Flyget från Vasa avgår kl. 06:00 och landar kl. 06:45. Finnairs flyg avgår från Helsingfors kl. 08:40 och anländer till Ljubljana kl. 10:20. Vi kör mot den kroatiska gränsen och anländer under eftermiddagen till Porec som ligger i norra Kroatien på Istrien-halvön. Här inkvarterar vi oss för fem nätter på centralt belägna Hotel Valamar Riviera. Välkomstmiddag på hotellet.
Dag 2
Frukost på hotellet. Vi kör mot Istriens inland där vi skall besöka medeltidsstaden Motovun. Först besöker vi vinbonden Deklic i Vizinadaområdet för provsmakning av hans produkter, innan vi kommer till Motovun – området som är känt för tryffel och rödvinet Teran. Vi skall här bekanta oss med vinbonden Fakin som har fått många utmärkelser för sina viner. Han har en liten vinkällare med kök och uppe på toppen av Motovun har han även en restaurang. Tillsammans med ägaren Marko Fakin skall Micke planera en smaklig lunch baserad på pasta, kött, svart tryffel och Teranvin. Mot kvällen återvänder vi till Porec. Middag på hotellet.
Dag 3
Frukost på hotellet. I dag står den mysiga staden Rovinj på tur att få besök av oss. Vi stannar till för ett besök hos vinbonden Matosevic för provsmakning innan vi fortsätter till Limfjorden där det blir provsmakning av ostron. Dessa delikatesser avnjuts med vita vinet Malvasija, som vi får ta med oss från Matosevic. I Rovinj har vi sedan en guidad promenad i centrum och lunch på egen hand. I Rovinj finns för övrigt Monte Restaurant som var den första restaurangen i Kroatien som fick en Michelinstjärna. Gemensam middag på hotellet.
Dag 4
Frukost på hotellet. På förmiddagen kör vi ett stycke norrut längs kusten till Novigrad. Här skall vi besöka restaurangen Half Eight som ser fram emot att ha Micke som gästkock i sitt kök. Restaurangen ligger alldeles vid strandkanten och denna dag blir det fisk för hela slanten. Efter lunchen åker vi till Brtonigla där vi har en liten provsmakning på vingården Veralda. Middag på hotellet.
Dag 5
Frukost på hotellet. Dagen är fri för egna besök i Porec, för under dagen förbereder Micke kvällens middag som serveras på hotellet. Smaklig måltid!
Dag 6
Frukost på hotellet. Lugn förmiddag i Porec innan vi checkar ut och packar bussen för att fortsätta till Sloveniens mysiga huvudstad Ljubljana. Vi stannar till för lunch på egen hand i ”Rosornas stad” Portoroz som ligger vid Sloveniens korta strandremsa. Inkvartering för två nätter på centralt belägna Park Hotel i Ljubljana. Middag på hotellet.
Dag 7
Frukost på hotellet. Vi gör först en guidad promenad i centrum och sedan en s.k. food & wine tour. Under kvällen avnjuter vi resans avslutningsmiddag, som Micke tillreder på hotellet.
Dag 8
Frukost på hotellet. Finnairs flyg avgår från Ljubljana kl. 11:10 och anländer till Helsingfors kl. 14:50. Anslutningsflyget till Vasa avgår kl. 16:20 och landar kl. 17:10. Flyget till Kronoby avgår kl. 18:20 och landar kl. 19:25. Buss möter vid flygfälten i Vasa och Kronoby.
Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs! Passet/id-kortet måste vara i kraft 3 månader efter resans slut. Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls. Specialvillkor tillämpas på resan – information om villkoren kan du läsa på denna sida.
Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi