• Suomi
Minnen, upplevelser och resor …
Kesto: 20.09.2022 - 25.09.2022
Sijainti: Saksa ja Itävalta
Varaa nyt!

Lähes 400 vuotta sitten sai alkunsa Oberammergaun kylässä joka kymmenes vuosi esitettävä Jeesuksen kärsimysnäytelmä. Oli vuosi 1633 ja tämä pieni alppikylä kärsi hurjana riehuvasta rutosta lukuisien muiden eurooppalaiskaupunkien tavoin. Suurin osa kylän asukkaista menehtyi. Niinpä kylän asukkaat keksivät pyhän lupauksen, jonka mukaan he esittäisivät Jeesuksen viimeisiä vaiheita kuvaavan näytelmän joka kymmenesvuosi, jos kukaan kylän asukas ei enää sairastuisi ruttoon. Ja niin kävi, että lupauksen jälkeen ei kukaan enää kylässä menehtynyt ruttoon ja näytelmää on esitetty vuodesta 1634 saakka joka kymmenes vuosi. Näytelmä on kulkenut sukupolvelta toiselle kuin pyhä testamentti ja näytelmässä esiintyminen on kyläläisille suuri kunnia.

Oberammergaun asukkaat eivät keksineet kärsimysnäytelmää sattumalta, vaan se, kuten muutkin hengelliset näytelmät, oli tuohon aikaan suosittu entisillä Baijerin ja Schwabenin alueilla. Kymmenen vuoden välein elämä pienessä, korkeiden Alppien ympäröimässä kylässä muuttuu. Perinteistä näytelmää ovat jatkaneet maaseudun amatöörit, jotka kasvattavat vuoden verran partaansa ja hiuksiaan näytelmää varten, tekoparrat ja peruukit on kielletty. Näytelmä on maailmankuulu ja se houkutteleekin yleisöä kaikkialta maailmasta. Esityskieli on saksa.

Tällä matkalle näemme myös kauniin Konstanzin kaupungin, trooppisen Mainaun kukkaissaaren Bodenjärvellä, teemme päiväretken Sveitsiin ja tutustumme Garmisch-Partenkirchenin alppikylään. Tule mukaan unohtumattomalle matkalle!

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suorat lennot Helsinki – München sekä Zürich – Helsinki
 • Kuljetukset kohteessa suomalaisella linja-autolla ohjelman mukaan
 • Suomenkielinen opas mukana matkalla sekä suomalainen kuljettaja
 • 3 yötä Konstanzissa sekä 1 yö Zillertaalin laaksossa, 2hh
 • 1 yö Oberammergaussa (tai toisessa lähellä sijaitsevassa kylässä), 2hh
 • 5 aamiaista, 3 lounasta ja 2 illallista (sekä päivällinen Oberammergaussa)
 • Pääsyliput kärsimysnäytelmään, sis. päivällinen, ohjelmalehti, kuljetukset
 • Laivamatkat Bodenjärvellä
 • Pääsymaksut: Linderhofin linna, Mainaun saari sekä St. Gallenin luostari
 • Kaupunkikierrokset: Konstanz, Garmisch-Partenkirchen ja Zürich sekä yllätysvierailu sis. tarjoilut

Lisämaksusta

 • Kotimaan liittymälennot alk. 150 €
 • Yhden hengen huone 395 €

Hintaan ei sisälly

 • Matkustaja- ja matkatavaravakuutus

Huom. Tämä matka on ns. erikoislähtö eikä tähän voi yhdistää alennuksia.

Päivä 1 – Tiistai 20.9.2022

Zürichin kautta Konstanziin

Tapaamme oppaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Finnairin suora lento Zürichiin klo 07.55 ja on perillä klo 09.45 paikallista aikaa. Perillä teemme kaupunkikierroksen ja nautimme lounaan sis. ruokajuoman. Täältä matka jatkuu Saksan puolelle, Bodenjärven rannalla sijaitsevaan kauniiseen Konstanzin kaupunkiin, jossa kirjaudumme IBIS-hotelliin kolmeksi yöksi. Ilta on vapaa / vapaaehtoinen iltakävely oppaan johdolla.

 

Päivä 2 – Ke 21.9.

Konstanz ja Mainaun kukkaissaari

Tänään tutustumme Bodenjärven pohjoisosassa sijaitsevaan trooppiseen Mainaun kukkaissaareen. Saarelle lähdemme veneellä. Kauniissa kukkaparatiisissa näemme toinen toistaan kauniimpia kukintoja, nautimme tuhansista eri väreistä, muodoista ja tuoksuista sekä tutustumme upeaan barokkilinnaan. Saarella kasvaa jopa pippuri! Saarelta palaamme taas veneellä Konstanziin, jossa teemme lyhyen kaupunkikävelyn oppaamme johdolla ja meillä on vapaata aikaa. Illalla nautimme yhteisen illallisen vanhassa kaupungissa sis. viini ja vesi.

 

Päivä 3 – To 22.9.

Päiväretki Sveitsiin

Tänään vuorossa on päiväretki Sveitsin puolelle. Päivän aikana tutustumme St Gallenin luostariin opastetun kierroksen merkeissä ja vierailemme Appenzellin juustolassa ja opastettuun käyntiin sisältyy juustokeittolounas. Paluumatkalla Konstanziin koemme yllätysvierailun!

 
Päivä 4 – Pe 23.9.

Garmisch-Partenkirchen

Tänään kirjaudumme ulos hotellistamme ja matkaamme kohti kahdesta alppikylästä koostuvaa GarmischPartenkircheniä, joka tunnetaan ennen kaikkea siellä vuonna 1936 pidetyistä talviolympialaisista. Perillä teemme kaupunkikierroksen ennen kuin matkamme jatkuu Zillertalin laaksossa pieneen kylään, jossa majoitumme hotelliin yhdeksi yöksi. Nautimme yhteisen illallisen hotellissa.

 

Päivä 5 – La 24.9.

Kärsimysnäytelmä

Kirjaudumme ulos hotellistamme ja ajamme Oberammergaun kylään tai lähellä sijaitsevaan kylään, jonne majoitumme yhdeksi yöksi 4 tähden majoitukseen. Seuraavaksi saamme kokea koko matkan kohokohdan eli Raamatun kärsimysnäytelmän Oberammergaun kylässä, näytelmän esityskieli on saksa. Tarkempaa tietoa päivän ohjelmasta on tulossa myöhemmin. Väliajalla syömme yhteisen päivällisen. Majoituskohteen nimi ilmoitetaan myöhemmin.

 

Päivä 6 – Sunnuntai 25.9.2022

Linderhofin linnan kautta kotimatkalle

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellistamme/majatalostamme ja ajamme kuuluisalle Linderhofin linnalle, joka on pienin Baijerin hulluna kuninkaana tunnetun Ludvig II:n aikoinaan rakennuttamasta kolmesta linnasta. Rakentaminen alkoi vuonna 1874 ja oli valmis vasta neljän vuoden kuluttua. Teemme kierroksen tässä hienossa linnassa ja ihastelemme sen ylitsevuotavan runsasta sisustusta lukuisine peileineen ja kattokruunuineen. Linnavierailun jälkeen jatkamme kohti Münchenin lentoasemaa ja matkan varrella nautimme matkan päätöslounaan. Finnairin suora lento Münchenistä lähtee klo 18.50 ja on perillä Helsingissä klo 22.15.

HUOM! Tällä matkalla sovelletaan erityisehtoja

Tämän matkan, erityisehtoihin perustuvat peruutusmaksut (myös sairastuessa)

 1. Peruutus tapahtuu 100 päivää ennen matkaa tai sitä aikaisemmin, veloitetaan varausmaksu 500 €
 2. Peruutus tapahtuu 99-31 päivää ennen lähtöä, veloitetaan 50% matkan hinnasta.
 3. Peruutus tapahtuu 30 päivää ennen lähtöä tai vielä tätä myöhemmin, veloitetaan 100% matkan hinnasta

Lue lisää valmismatkaehdoista tästä.


 

Olemme tällä sivulla pyrkineet esittämään matkan mahdollisimman kattavasti. Pidätämme oikeudet muutoksiin. Mahdollisista muutoksista, jotka tapahtuvat ennen matkaa, voit lukea tältä sivulta sekä noin 2 viikkoa ennen lähtöä lähetettävästä infokirjeestä. Jos jokin asia on epäselvä tai tarvitset matkallesi lisäpalvelun, ota meihin yhteyttä sähköpostilla os. info@ingsva.fi.

 

Peruutusturva, mikäli et pääse matkalle
Suosittelemme matkavakuutusta, jossa on riittävä peruutusturva siltä varalta, että estyt lähtemästä matkalle.

Tämän matkan, erityisehtoihin perustuvat peruutusmaksut (myös sairastuessa)
– Jos peruutus tapahtuu 100 päivää, tai sitä aikaisemmin ennen lähtöä, veloitetaan varausmaksu 600 €
– Jos peruutus tapahtuu 99-31 päivää ennen lähtöä, veloitetaan 50% matkan hinnasta, sekä lisäksi toimistomaksu 60 €
– Jos peruutus tapahtuu 30 päivää ennen lähtöä tai vielä tätä myöhemmin, veloitetaan 100% matkan hinnasta, sekä lisäksi toimistomaksu 60 €
Lue lisää valmismatkaehdoista tästä.

Ennen matkaa: passi ja rokotukset
Voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti tulee olla mukana. Samoin tulee ottaa mukaan virallinen koronarokotustodistus tulostettuna Omakanta-palvelusta (palvelusta saatava tiedosto on hyvä tallentaa myös omaan puhelimeensa, mikäli mahdollista). Muut matkalla tarvittavat rokotukset näet täältä www.rokote.fi. Tulemme tarkistamaan Covid-19-epidemiaan liittyvän tilanteen maakohtaisesti ennen lähtöä. Tähän liittyvää tietoa saa mm. Ulkoministeriön matkustustideotteista. Seuraamme myös Suomeen paluuseen liittyvää tilannetta Finetry-palvelusta.

Tärkeä numero
Matkalla sattuvassa hätätapauksessa pyri ensisijaisesti ottamaan yhteyttä matkasi matkaoppaaseen. Varmista jo matkan alussa, että sinulla on matkaoppaan puhelinnumero puhelimessasi. Myös kokenut kuljettajamme pystyy ratkaisemaan matkalla tapahtuvia tilanteita. 

Matkaehdot
Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Ingves & Svanbäck Ab Oy (Ingsva Matkat – Resor) on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Ingves & Svanbäck Ab Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja turvatakseen paluukuljetuksesi (jos kuljetus sisältyy matkapakettiin) siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista löydät valmismatkaehdoistamme.