• Svenska
Varaktighet: 06.06.2022 - 12.06.2022
Plats: Norge
Pris: 1295 €/person
Boka nu!

“Skönheten på denna plats är helt enkelt häpnadsväckande” – långt ovanför polcirkeln sträcker Lofotenöarna ut sig i norska havets stormiga vatten. Som besökare i denna vilda utpost blir man lätt tagen av majestätiska berg, djupa fjordar, skriande havsfågelkolonier och långa stränder. Den som är ute efter oförglömliga naturupplevelser lär inte bli besviken. Njut av en tur med Hurtigruten i den smala Trollfjorden. Fjorden är bara 100 meter bred och på båda sidor har vi branta bergväggar. Vi får också uppleva lite av den härliga svenska fjällvärlden. Vårt hotell på Lofoten ligger ute på Lammholmen mitt i den sagolika övärlden.

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet
 • 5 nätter på hotell i 2-pers. rum
 • 1 x kaffepaus Kalajoki
 • 1 buffetlunch ombord på Hurtigruten
 • 5 hotellfrukostar, 5 luncher, skärgårdsbord på hemresan
 • Hurtigruten-kryssning Skjervøy-Svolvaer (23 timmar)
 • Hyttplats i delad hytt
 • Guidning bland Lofoten-öarna
 • Färjtur Lødingen-Bognes
 • Tunnelavgifter
 • Båtresa Umeå-Vasa
 • Chaufför och reseledare

I priset ingår inte:

 • Reseförsäkring och avbokningsskydd
 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Eventuella övriga inträden

Pris:

1295 €/person 

Tillägg:

Enkelhytts-/-rumstillägg: 308 €

Dag 1 – Måndag 6.6

Resan mot Lofoten inleds, Österbotten-Sirkka

Bussen startar vid behov vid Lålby ABC och kör via Närpes, Pörtom, Vasa, Jakobstad och vidare norrut via Kalajoki, Uleåborg och Haparanda. Kaffepaus i Kalajoki. Fisklunch uppe vid Kukkolaforsen och sedan fortsätter färden mot finländska lapp-marken till Sirkka, där vi checkar in på Lapland Hotels Sirkantäthi i 2-pers. rum. Kvällen fri.

Dag 2 – Tisdag 7.6

Sirkka-Skjervøy-Hurtigruten

Hotellfrukost och resan fortsätter norrut. Vi kör via Muonio och fortsätter till Kilpisjärvi – en småort i finska ”armen” i Lappland – nära gränserna till Norge och Sverige. Lunchpaus uppe i den vackra fjällvärlden. På norska sidan möter vi allt fler fjäll. Vi passerar Skibotn, där vägsträckan ligger naturskönt längs havet, och kör via Skarvdalen till Trollvik och fram till underbart vackra Skjervøy. Här går vi ombord på Hurtigruten och inkvarterar oss i våra hytter. Hurtigruten avgår kl. 18:30 och vi får njuta av en hänförande båtfärd genom den mäktiga naturen. Vid midnatt kommer vi till Tromsö och fortsätter vidare mot Finnes medan vi sover skönt i våra hytter.

Dag 3 – Onsdag 8.6

Ankomst till Svolvær

Frukost ombord och vi kommer in till Harstad på morgonen och nu åker vi genom Lofotens storslagna övärld. Hurtigruten tar i land i Risöhamn, Sortland och Stokmarknes. Vi äter lunch ombord och njuter av de mäktiga panoramavyer som vi passerar. Avslutningsvis kommer vi in i Trollfjorden där bergväggarna kommer oss väldigt nära. Vi anländer till Svolvær, som anses vara Lofotens huvudstad, kl. 18:30. Vi checkar in på Thorn Hotel Lofoten för 2 nätter. Kvällen fri.

 

Dag 4 – Torsdag 9.6

Svolvær

God norsk frukost väntar på oss i restaurangen. Därefter kommer en lokalguide och tar oss med på en fantastisk utflykt bland Lofoten-öarna, ända ut till Å där vägen slutar. Här ute vid spetsen finns ett trettiotal hus, många av dem från 1800-talet. Här kan det vara lämpligt med lunchstopp. Vi besöker Nusfjord och de säregna fiskebodarna, det charmiga gamla fiskeläget och även Henningsvaer, en grupp öar och holmar mitt ute i Vestfjorden. Dagen ger oss många härliga intryck och mäktiga vyer med många fina fotostopp. Övernattning på samma hotell som föregående natt.

Dag 5 – Fredag 10.6

Svolvær-Fauske

Hotellfrukost och utcheckning. Vi kör via Myrland och Gullesfjordhorn ut till Lødingen där vi tar färjan över till Bognes. Detta är en bilfärja som tar ca en timme. Lunchpaus när vi kommit till Bognes. Färden fortsätter och erbjuder oss mäktiga och enastående vyer fram till Fauske där vi checkar in på Hotell Scandic Fauske. Kvällen fri.

Dag 6 – Lördag 11.6

Fauske-Junkerdalen-Lycksele

Hotellfrukost och utcheckning från hotellet. Vi stannar vid Polarsirkelsentret, där vi har möjlighet att skaffa ett certifikat att vi faktiskt passerat polcirkeln, beundrar de kala fjällen omkring oss och kanske köper hem någon souvenir. Färden fortsätter och vi kör genom Junkerdalen in i Sverige. Lunch under dagen och till kvällen anländer vi till Lycksele där vi checkar in på Hotell Lappland i 2-pers. rum. Kvällen fri.

Dag 7 – Söndag 12.6

Lycksele-Umeå-Österbotten

Frukost och utcheckning. Vi kör till Umeå och fortsätter till Holmsund, där m/s Aurora Botnia väntar på oss. Färjan avgår kl. 13:00 och vi njuter av båtresan över Kvarken och äter skärgårdsbordet ombord. Vi anländer till Vasa kl. 18:30 och bussen kör sedan hemåt.

 


 

OBS! VIKTIG INFORMATION: 

 • Vi förbehåller oss rätten till ändringar i resans pris eller program. 
 • Avbokningsvillkor och -kostnader enligt ‘Allmänna villkor för paketresor’, vänligen se här
 • Fotoförsett ID bör tas med på alla resor utomlands – pass rekommenderas.
 • Vi följer gällande coronarestriktioner och följer med i händelsernas utveckling hela tiden. Aktuell information hittar man på www.thl.fi. Resenären ansvarar själv för att ha rätt dokument med på resan, t.ex. coronapass. 
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi  

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.