• Svenska
Varaktighet: 03.06.2023 - 09.06.2023
Plats: Norge
Pris: 1380 €/person
Boka nu!

 “Skönheten på denna plats är helt enkelt häpnadsväckande” – långt ovanför polcirkeln sträcker Lofotenöarna ut sig i norska havets stormiga vatten. Som besökare i denna vilda utpost blir man lätt tagen av majestätiska berg, djupa fjordar, skriande havsfågelkolonier och långa stränder. Den som är ute efter oförglömliga naturupplevelser lär inte bli besviken. Njut av en tur med Hurtigruten i den smala Trollfjorden. Fjorden är bara 100 meter bred och på båda sidor har vi branta bergväggar. Vi får också uppleva lite av den härliga svenska fjällvärlden. Vårt hotell på Lofoten ligger ute på Lammholmen mitt i den sagolika övärlden.

Boka så tidigt som möjligt, för att säkerställa att resan blir av! 

Pris:

1380 €/person

Tillägg:

Enkelrum + 310 €

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet
 • 5 nätter på hotell i 2-personers rum
 • Hurtigruten-kryssning Skjervøy-Svolvaer (23 timmar)
 • Hyttplats i delad insideshytt
 • Guidning bland Lofoten-öarna
 • Färjtur Lødingen-Bognes
 • Båtresa Umeå-Vasa
 • 1 kaffepaus i Kalajoki
 • 1 buffetlunch ombord på Hurtigruten
 • 5 hotellfrukostar, 5 luncher, skärgårdsbord på hemresan
 • Tunnelavgifter
 • Chaufför och reseledare

I priset ingår inte:

 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Reseförsäkring och avbokningsskydd

Tiderna på Hurtigruten kan komma att ändras. 

Dag 1 – Lördag 3.6

Resan mot Lofoten inleds, Österbotten-Sirkka

Bussen startar vid behov vid Lålby ABC och kör via Närpes, Pörtom, Vasa, Jakobstad och vidare norrut via Kalajoki, Uleåborg och Haparanda. Kaffepaus i Kalajoki. Fisklunch uppe vid Kukkolaforsen och sedan fortsätter färden mot finländska lappmarken till Sirkka, där vi checkar in på Lapland Hotels Sirkantähti i 2-personers rum. Kvällen fri för eget program.

Dag 2 – Söndag 4.6

Sirkka-Skjervøy-Hurtigruten

Hotellfrukost och resan fortsätter norrut. Vi kör via Muonio och fortsätter till Kilpisjärvi – en småort i finska ”armen” i Lappland – nära gränserna till Norge och Sverige. Lunchpaus uppe i den vackra fjällvärlden. På norska sidan möter vi allt fler fjäll. Vi passerar Skibotn, där vägsträckan ligger naturskönt längs havet, och kör via Skarvdalen till Trollvik och fram till underbart vackra Skjervøy. Här går vi ombord på Hurtigruten och inkvarterar oss i insideshytter. Hurtigruten avgår kl. 18:30 och vi får njuta av en hänförande båtfärd genom den mäktiga naturen. Vid midnatt kommer vi till Tromsö och fortsätter vidare mot Finnes medan vi sover skönt i våra hytter.

Dag 3 – Måndag 5.6

Ankomst till Svolvær

Frukost ombord och vi kommer in till Harstad på morgonen och nu åker vi genom Lofotens storslagna övärld. Hurtigruten tar i land i Risöhamn, Sortland och Stokmarknes. Vi äter lunch ombord och njuter av de mäktiga panoramavyer som vi passerar. Avslutningsvis kommer vi in i Trollfjorden där bergväggarna kommer oss väldigt nära. Vi anländer till Svolvær, som anses vara Lofotens huvudstad, kl. 18:30. Vi checkar in på Scandic Svolvær för 2 nätter. Kvällen fri.

Dag 4 – Tisdag 6.6

Svolvær

God norsk frukost väntar på oss i restaurangen. Därefter kommer en lokalguide och tar oss med på en fantastisk utflykt bland Lofotenöarna, ända ut till Å där vägen slutar. Här ute vid spetsen finns ett trettiotal hus, många av dem från 1800-talet. Här kan det vara lämpligt med lunchstopp. Vi besöker Nusfjord och de säregna fiskebodarna, det charmiga gamla fiskeläget och även Henningsvaer, en grupp öar och holmar mitt ute i Vestfjorden. Dagen ger oss många härliga intryck och mäktiga vyer med många fina fotostopp.

Dag 5 – Onsdag 7.6

Svolvær-Fauske

Hotellfrukost och utcheckning. Vi kör via Myrland och Gullesfjordhorn ut till Lødingen där vi tar färjan över till Bognes. Detta är en bilfärja som tar ca en timme. Lunchpaus när vi kommit till Bognes. Färden fortsätter och erbjuder oss mäktiga och enastående vyer fram till Fauske där vi checkar in på Scandic Fauske. Kvällen fri för eget program.

Dag 6 – Torsdag 8.6

Fauske-Junkerdalen-Lycksele

Hotellfrukost och utcheckning från hotellet. Vi stannar vid Polarsirkelsentret, där vi har möjlighet att skaffa ett certifikat att vi faktiskt passerat polcirkeln, beundrar de kala fjällen omkring oss och kanske köper hem någon souvenir. Färden fortsätter och vi kör genom Junkerdalen in i Sverige. Lunch under dagen och till kvällen anländer vi till Lycksele där vi checkar in på Hotell Lappland i 2-personers rum. Kvällen fri.

Dag 7 – Fredag 9.6

Lycksele-Umeå-Österbotten

Frukost och utcheckning. Vi kör till Umeå och fortsätter till Holmsund, där m/s Aurora Botnia väntar på oss. Färjan avgår kl. 11:15 och vi njuter av båtresan över Kvarken och äter skärgårdsbordet ombord. Vi anländer till Vasa kl. 16:00 och bussen kör sedan hemåt.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Avbokningsvillkor och -kostnader enligt Allmänna villkor för paketresor: för mer information vänligen klicka här
 • OBS! Fotoförsett ID måste tas med på resan (pass, EU-id eller körkort)
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi 
RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.