• Suomi
Minnen, upplevelser och resor …
Sijainti: Slovenia ja Kroatia

MATKAOHJELMA

Monipuoliset kulttuurielämykset, historia, Juliaaniset Alpit, aurinkorannat, kristallinkirkas vesi ja uskomaton luonto tekevät tästä matkasta unohtumattoman. Yövymme Bledin upeassa Alppikylässä sekä kylpylä- ja virkistyskohteessa Opatijassa. Teemme mielenpainuvan retken Istrian niemimaalla sekä tarjoamme mahdollisuuden osallistua upealle meriretkelle.
Tällä matkalla on jokaiselle jotain!!

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Helsingistä (liittymälennot lisämaksusta)
 • Kohteessa suomenkielinen asiantuntijaopas Pirjo Sehic koko matkan ajan
 • Kuljetukset kohteessa INGSVA:n linjaautolla!
 • 5 yötä 3 tähden hotelleissa, jaetuissa 2 hengen huoneissa
 • 5 aamiaista hotelleissa
 • 2 lounasta ja 2 illallista ruokajuomineen
 • Pääsymaksut: Triglavluonnonpuisto sekä Postojnan luolat
 • Titon kakkukahvit sekä juustomaistatus sis. viiniä
 • Kaikki retket ja kaupunkikierrokset ohjelman mukaan

Lisämaksusta

 • Meriretki sis. päivällinen ruokajuomineen 45 €
 • Plitvicen retki 60 €
 • Yhden hengen huone 150 € tai 285 € (huone järvi- ja merinäköalalla)
 • Kotimaan liittymälennot – pyydä tarjous: info@ingsva.fi

Hintaan ei sisälly

 • Matkustaja- ja matkatavaravakuutus

MATKAOHJELMA

Päivä 1 – keskiviikko 25.5.2022

Slovenia ja Kroatia -matka alkaa: Bled & Bohinj-järvi

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 08.40 ja saavumme Ljubljanaan 10.20. Kentällä ovat vastassa oppaamme kuljetuksen kanssa. Lentokentän lähistöllä syömme yhteisen lounaan, minkä jälkeen ajamme läheiseen Bledin Alppikylään ja Bohinj-järvelle Triglavin luonnonpuistossa. Iltapäivällä meillä on juusto maistatus viini kera. Kirjaudumme yhdeksi yöksi hotelliin Bledissä.

Päivä 2 – torstai 26.5.

Alppikylä Bled & Postojnan tippukiviluola

Aamiaisen jälkeen tutustumme oppaamme johdolla Bledin kaupunkiin sekä nautimme kakkukahvit
Jugoslavian ex-presidentti Titon huvilassa. Jätämme Bledin taaksemme ja ajamme kohti Kroatian rajaa. Juuri ennen rajanylitystä vierailemme Slovenian puolella Euroopan suurimmissa tippukiviluolissa, Postojnassa. Luolia voi katsella joko sähköisen avojunan kyydissä tai osallistumalla vajaan 2 km mittaiselle kävelykierrokselle. Tämän luonnonihmeen kauniit salit ja käytävät ovat muodostuneet miljoonien vuosien aikana. Iltapäivällä saavumme Adrianmeren rannikolle, Opatijaan ja majoitumme Grand Hotel Adriatic***  hotelliimme neljäksi yöksi. Nautimme yhteisen illallisen ruokajuomineen hotellin ravintolassa. 

Päivä 3 – perjantai 27.5.

Istrian niemimaa

Kiertoajelu Istrian niemimaalla kuuluu ehdottomasti matkamme ohjelmaan. Aamiaisen jälkeen lähdemme ensin tutustumaan pieneen ja leppoisaan Porečin rantakaupunkiin, jossa on myös vapaata aikaa. Ajamme läpi Euroopan kauneimpien seutujen, näemme keskiaikaisia kaupunkeja ja kyliä, viinitarhoja ja viljelmiä. Nautimme maittavan paikallisen lounaan ruokajuomineen viinitilalla lähellä Pazinin kaupunkia, joka sijaitsee niemimaan sydämessä. Istrian niemimaa on Välimeren todellinen helmi. Illaksi palaamme Opatijaan ja loppuilta on vapaata aikaa.

Päivä 4 – lauantai 28.5.

Vapaapäivä/lisämaksullinen Plitvicen retki

Tänään voimme viettää vapaapäivän vaikkapa uimarannalla, kävellä rauhallista rantatietä läheiseen Voloskon kalastajakylään tai tutkiskella historiallista Itävalta-Unkarin aikaista Opatijan arkkitehtuuria, pääkatua ja nauttia keskustan mahtavan kasvitieteellisen puutarhan loisteesta. Halukkaille etukäteen varattavissa lisämaksullinen retki satumaisiin maisemiin Plitvicen kansallispuistoon. Oppaan johdolla näemme kauniita turkooseja järviä ja upeita vesiputouksia. Paluu Opatijaan, hotellilla syömme yhteisen illallisen. Huom. lisämaksullinen retki kestää koko päivän (noin 11 h) ja luonnonpuistossa on myös mäkinousuja.

Päivä 5 – sunnuntai 29.5.

Vapaapäivä tai meriretki Adrianmeren aalloilla  

Vapaapäivä. Iltapäivälle järjestämme lisämaksullisen merellisen retken ns. Fish picnicin muodossa. Oma vene kuljettaa meitä Adrian meren aalloilla ja retken aikana näemme niin kaunista rannikkoa kuin lukuisia saaria (uintimahdollisuus). Sokerina pohjalla laivan kapteeni miehistöineen valmistaa meille maittavan lounaan ruokajuomineen. Illaksi palaamme Opatijaan ja loppuilta on vapaa.

Matka Adrianmerelle, patsas Opatijan rannalla

Päivä 6 – maanantai 30.5.2022

Ljubljanan kautta kotimatkalle

Nautimme aamiaisen, luovutamme huoneet ja sen jälkeen on kuljetus takaisin Sloveniaan. Tutustumme Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan. Yhteisellä kävelykierroksella näemme kaupungin vehreän ja eloisan keskustan ja kaupungin halki virtaavan Ljubljanica-joen. Keskustan tori, katedraali, kahvilat, lukuisat pikkukadut ja liikkeet antavat hyvän mahdollisuuden vielä tuliaisten ostamiseen. Voimme vierailla kaupassa, jossa myydään slovenialaista erikoisuutta; Adrian meren suolaa sisältävää suklaata. Tunnetussa Rogaska Slatinan kristalliliikkeessä voit tehdä todellisia löytöjä. Finnairin iltalento lähtee Ljubljanasta klo 19.10 ja saapuu Helsinkiin 22.45. Kotimaan liittymälennot lisämaksusta.

 

KIITOS JA HYVÄÄ KOTIMATKAA = HVALA I SRETAN PUT! 

Olemme tällä sivulla pyrkineet esittämään matkan mahdollisimman kattavasti. Pidätämme oikeudet muutoksiin. Mahdollisista muutoksista, jotka tapahtuvat ennen matkaa, voit lukea tältä sivulta sekä noin 2 viikkoa ennen lähtöä lähetettävästä infokirjeestä. Jos jokin asia on epäselvä tai tarvitset matkallesi lisäpalvelun, ota meihin yhteyttä sähköpostilla os. info@ingsva.fi.

 

Peruutusturva, mikäli et pääse matkalle
Suosittelemme matkavakuutusta, jossa on riittävä peruutusturva siltä varalta, että estyt lähtemästä matkalle.

Tämän matkan, erityisehtoihin perustuvat peruutusmaksut (myös sairastuessa)
– Jos peruutus tapahtuu viimeistään 61 päivää ennen lähtöä, veloitetaan toimistomaksu 60 €
– Jos peruutus tapahtuu 60-31 päivää ennen lähtöä, veloitetaan varausmaksu 150 €.
– Jos peruutus tapahtuu 30 päivää ennen lähtöä tai vielä tätä myöhemmin, veloitetaan kaikki todelliset kulut sekä lisäksi toimistomaksu 60 €
Lue lisää valmismatkaehdoista tästä.

Ennen matkaa: passi ja rokotukset
Voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti tulee olla mukana. Samoin tulee ottaa mukaan virallinen koronarokotustodistus tulostettuna Omakanta-palvelusta (palvelusta saatava tiedosto on hyvä tallentaa myös omaan puhelimeensa, mikäli mahdollista). Muut matkalla tarvittavat rokotukset näet täältä www.rokote.fi. Tulemme tarkistamaan Covid-19-epidemiaan liittyvän tilanteen maakohtaisesti ennen lähtöä. Tähän liittyvää tietoa saa mm. Ulkoministeriön matkustustideotteista. Seuraamme myös Suomeen paluuseen liittyvää tilannetta Finetry-palvelusta.

Tärkeä numero
Matkalla sattuvassa hätätapauksessa pyri ensisijaisesti ottamaan yhteyttä matkasi matkaoppaaseen. Varmista jo matkan alussa, että sinulla on matkaoppaan puhelinnumero puhelimessasi. Myös kokenut kuljettajamme pystyy ratkaisemaan matkalla tapahtuvia tilanteita. 

Matkaehdot
Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Ingves & Svanbäck Ab Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Ingves & Svanbäck Ab Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja turvatakseen paluukuljetuksesi (jos kuljetus sisältyy matkapakettiin) siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista löydät valmismatkaehdoistamme.