• Svenska
Varaktighet: 08.12.2023 - 10.12.2023
Plats: Estland
Pris: Fr. 320 €/person

En gnistrande vintermorgon – finns det något mysigare än att befinna sig i Tallinns gamla stadsdelar under julmarknaden? Strosa omkring på Rådhustorget och i de roman­tiska gränderna, det är som att stiga rakt in i en vacker julsaga! Du kan köpa det mesta i hantverksväg av duktiga hantverkare i de många salustånd som omringar den enorma julgranen mitt på torget eller slappna av och njuta av ett glas glögg, en skål varm soppa eller lite pepparkakor. På scenen uppträder musiker.

Pris:

320 €/person på Rixwell Viru Square
325 €/person på Park Inn

Tillägg:

Enkelrum + 80 €
Buffet ombord + 29 €/person/väg
Middag på Olde Hansa, Tallinn + 35 €

I priset ingår:

  • Bussresa enligt programmet
  • Båtresa Helsingfors-Tallinn-Helsingfors
  • 2 nätter på hotell i 2-pers. rum, inkl. frukost
  • Chaufför, reseledare (om stor grupp)

I priset ingår inte:

  • Övriga måltider och måltidsdrycker
  • Reseförsäkring och avbokningsskydd

Julmarknaden i Gamla Stan, Tallinn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 1 – Fredag 8.12

Österbotten-Helsingfors-Tallinn

Bussen startar vid behov i Karleby och kör via Jakobstad, Vasa, Malax och Närpes. En anslutningsbuss startar från Knifsund och kör Sju Broars väg till Jakobstad busstation. En annan anslutningsbuss startar från Petalax, Strömbäck park och kör längs Strandvägen till TB Strandhovet. Vidare ner till Helsingfors, där Tallinks färja m/s MyStar avgår kl. 16:30. Möjlighet att boka buffet på båten (tilläggs­kostnad). Vi anländer till Tallinn kl. 18:30 och kör till valt hotell: antingen Rixwell Viru Square Hotel som finns inne i Gamla stan eller Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn som ligger strax utanför muren. Kvällen fri för eget program.

Dag 2 – Lördag 9.12

Tallinn

Hotellfrukost. Idag kan man spendera dagen med att vandra på julmarknaden i Gamla Stan. Här kan man köpa julklappar i finaste hemslöjd (korgar, träskålar, filttofflor, lapptäcken, keramik, glas, hemmagjorda stearinljus, kransar och andra dekorationer). För de som vill julshoppa finns det flera centrala köpcentra. Möjlighet att delta i gemensam middag på restaurang Olde Hansa (tilläggskostnad).

Torget och julmarknaden från ovan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3 – Söndag 10.12

Tallinn-Helsingfors-Österbotten

Hotellfrukost och utcheckning. Vi tar oss ner till terminalen och Tallinks m/s MyStar som avgår kl. 13:30. Möjligt att boka buffé på båten (tilläggskostnad).  Ankomst till Helsingfors kl. 15:30 då vi kör hemåt med pauser. Hemma till kvällen.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

  • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
  • Avbokningsvillkor och -kostnader: för mer information vänligen klicka här
  • OBS! Fotoförsett ID bör tas med på resan (pass eller eu-id).

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.