• Svenska
Varaktighet: 03.12.2022 - 06.12.2022
Plats: Wien, Österrike
Pris: Fr. 1210 €/person
Boka nu!

Från mitten av november och ända fram till jul förvandlas Wiens vackraste torg till magiska Julmarknader. Dofterna av julbakverk, varma drycker och rostade mandlar sprids i luften. Gamla Stan och shoppinggatorna dekoreras med festliga lampor som sprider julstämning i hela stan. Vi gör en stadsrundtur med lokalguide och deltar i en Heurigen-middag. Om man så önskar har man också möjlighet att delta i en Mozart-konsert och 4-rätters middag på Kursalon.

I priset ingår:

 • Flygresa Vasa/Helsingfors-Wien-Helsingfors i turistklass inkl. flygskatt
 • Flygfältstransfer Wien flygfält-hotellet tur/retur
 • 3 nätter på hotell, i 2-personers rum
 • 3 hotellfrukostar
 • Stadsrundtur med lokalguide i Wien
 • Heurigen-middag
 • Reseledare

I priset ingår inte:

 • Reseförsäkring och avbokningsskydd
 • Övriga måltider

Pris:

1210 €/person från Helsingfors
1290 €/person från Vasa

Tillägg:

Enkelrumstillägg: 150 €
4-rätters middag och konsert på Kursalon: 85 €/person

Dag 1 – Lördag 3.12

Vasa/Helsingfors-Wien

Resan startar från Vasa eller Helsingfors flygfält. Anslutningsflyget från Vasa avgår kl. 05:45 och landar i Helsingfors kl. 06:50. Vidare med Finnair från Helsingfors kl. 08:30 med ankomst till Wien kl. 10:00. Buss möter oss vid flygfältet för transport till vårt hotell, centralt belägna Hotel Lindner am Belvedere, där vi ska bo de 3 kommande nätterna. Resten av dagen är fri för eget program, så man kan t.ex. ta en promenad i staden och se sig omkring lite. Gemensam middag på hotellet.

I Wien ordnas många julmarknader, så för den som vill få lite extra julstämning finns det ett stort utbud att ta del av. Tänk dig bara att få vandra omkring en klar och kylig vinterdag medan underbara dofter från rostade kastanjer och ångande muggar med varma drycker virvlar runt i luften. Människor ler och är glada medan de vandrar mellan de olika försäljnings-ställen och bara njuter av atmosfären. Och allt detta på torg bredvid de mest förtjusande barockpalats – låter inte det som en dröm? På promenadavstånd från hotellet finns bl.a.: Julmarknaden på Rathausplatz, Adventsmarknad på Karlsplatz, Julby vid Belvederepalatset och Julbyn på Maria Theresa-torget. Mer info om julmarknaderna i Wien via denna länk: www.wien.info/en/shopping-wining-dining/markets/christmas-markets-342664

Dag 2 – Söndag 4.12

Wien – guidad rundtur samt middag och konsert på Kursalon (valfri)

Frukost på hotellet. Efter frukosten gör vi en 3 timmars guidad rundtur och får se en del av sevärdheterna som Wien erbjuder. Eftermiddagen är fri för eget program. På kvällen går vi till Kursalon, som ligger på ca. 10 minuters promenadavstånd från hotellet. Här får vi först avnjuta en 4-rätters gourmetmiddag i underbar miljö. Efter middagen lyssnar vi till klassiska mästerverk av Strauss och Mozart plus många andra underbara stycken ur Wiens rika musikhistoria. Vi får njuta av valser, operasångare och balettdansare. (Konserten + 4-rätters middag mot tilläggskostnad).

 

Dag 3 – Måndag 5.12

Wien – ledig dag + Heurigen-middag

Frukost på hotellet. Dagen är fri för eget program. På kvällen kör vi till vinbyn Grinzing för att delta i en festlig Heurigen-middag på en av de små mysiga tavernorna som serverar lokalt producerat vin och mat där det även spelas traditionell musik och man kan sitta och njuta i härlig atmosfär. Efter middagen transport tillbaka till hotellet.

Dag 4 – Tisdag 6.12

Wien-Helsingfors/Vasa

Vi äter frukost på hotellet och sedan checkar vi ut och åker till flygfältet. Finnairs flyg avgår från Wien kl. 11:40 och landar i Helsingfors kl. 15:10. Anslutningsflyget till Vasa avgår från Helsingfors kl. 16:35 och landar kl. 17:45.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Vi tillämpar specialvillkor på denna resa, vilket påverkar avbokningsvillkor och -kostnader. Mer information om vad det innebär hittar man högst uppe på sidan om ‘Allmänna villkor för paketresor’ – klicka här
 • Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs! Resenären ansvarar själv för att ha rätt dokument med på resan. 
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi 

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.