• Svenska
Varaktighet: 23.11.2023 - 26.11.2023
Plats: Stockholm
Pris: 350 €/person
Boka nu!

I Stockholm finns det en mängd olika julmarknader att besöka; t.ex.  Kungsträdgårdens julmarknad, Stortorgets julmarknad i Gamla stan och Skansens julmarknad.

På Skansen kan man uppleva en historisk julmarknad, med anor från 1903. Här kan man köpa allt från hemslöjd och design till godis, hemstöpta ljus och hemliga julklappar. På julmarknaden hittar man ett 70-tal marknadsbodar fyllda av delikatesser till julbordet, marsipan, julbröd, lokalproducerat hantverk av textil, trä, keramik och ull. Det finns också gott om härliga smakupplevelser som kolbullar, våffelstånd, glögg och brända mandlar. Förutom marknaden på Bollnästorget kan man ta del av traditionen och historien kring jul där såväl människa som djur är en del av berättelsen, värma sig vid den öppna elden i någon av de julsmyckade gårdarna, och lyssna till sägner och berättelser om julens traditioner och firande från förr. Julstämning på hög nivå.

Pris:

350 €/person

Tillägg:

Enkelhytt/-rum + 110 €
Julbord utresa +46 €
Julbord hemresa +41 €
Sjöfrukost på returen + 16 €/person

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet i modern turistbuss
 • Båtresa Helsingfors-Stockholm-Åbo inkl. hyttplats
 • 1 natt på Scandic Park  i 2-pers. rum
 • 2 frukostar
 • Rundtur i Stockholm
 • Chaufför och reseledare

I priset ingår inte:

 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Reseförsäkring och avbokningsskydd
 • Eventuella inträden

 

Dag 1 – Torsdag 23.11

Österbotten-Helsingfors

Bussen startar vid behov i Karleby och kör via Jakobstad, Vasa, Malax och Närpes. En anslutningsbuss startar från Knifsund och kör Sju Broars väg till Jakobstad. En annan anslutningsbuss startar från Petalax, Strömbäck park och kör längs Strandvägen till TB Strandhovet i Närpes. Vi kör vidare till Helsingfors där Viking Lines m/s Gabriella avgår kl. 17:15. Inkvartering i B4-hytter. Kvällen ombord fri. Möjlighet att boka julbord (tilläggskostnad).

 

Dag 2 – Fredag 24.11

Stockholm

Sjöfrukost ombord och vi anländer till Stockholm kl. 10:00. Efter ankomsten kör vi direkt till vårt hotell Scandic Park i centrala Stockholm. Bagaget får lämnas i hotellets bagageutrymme och var och en får checka in under dagen från kl. 15:00. Dagen fri för julshopping i centrum eller på någon av de många julmarknaderna i Gamla Stan eller Kungsträdgården. Vi har kvällen fri att vandra i den juldekorerade staden eller kanske boka plats på någon av de många restaurangerna eller showerna som finns här.

Gamla Stan i vinterskrud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3 – Lördag 25.11

Stockholm

Hotellfrukost och utcheckning. Idag finns möjlighet att vandra runt på Skansens julmarknad och fångas av julstämningen, känna jul­dofterna av glögg, peppar­kakor och mycket annat eller att ta del av centrala Stockholms stora utbud av kultur, mysiga kaféer och shopping. M/s Viking Glory avgår kl. 20:00 från Stadsgården. Inkvartering i I4-hytter. Möjlighet att boka julbord (tilläggs­kostnad).

Dag 4 – Söndag 26.11

Åbo-Österbotten

Färjan kommer i land kl. 07:35. Möjlighet att boka till sjöfrukost (tilläggskostnad). Vi kör mot Österbotten med lämpliga pauser.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Avbokningsvillkor och -kostnader enligt Allmänna villkor för paketresor: för mer information vänligen klicka här
 • OBS! Fotoförsett ID måste tas med på resan (pass, EU-id eller körkort)
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi.

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring samtidigt som man bokar sin resa, men senast i samband med betalning av förskottet. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.