• Svenska
Varaktighet: 09.12.2023 - 12.12.2023
Plats: Prag
Pris: Fr. 960 €/person

Julmarknaderna i Prag är något av stadens största attraktioner. De populäraste julmarknaderna finns på Gamla stans torg och vid Vaclavplatsen. Gamla stans torg ligger alldeles i stadens hjärta. Julmarknaden här har massor med försäljningsstånd med ett stort utbud lokala produkter av alla de slag och den är vackert upplyst på kvällen. Inte långt därifrån ligger Vaclavplatsen som är ett magnifikt, gammalt torg som numera är en av de populäraste platserna i Tjeckiens huvudstad. Även här kan man köpa alla möjliga produkter tillverkade av lokala konstnärer samt äta och dricka lokala specialiteter. Välkommen med på en julmarknadsresa till en av de absolut vackraste europeiska städerna!

Pris:

960 €/person från Helsingfors
1050 €/person från Vasa

Tillägg:

Enkelrum + 175 €

I priset ingår:

 • Flygresa Vasa/Helsingfors-Prag-Helsingfors i turistklass inkl. flygskatt
 • Flygfältstransfer Prag flygfält-hotellet tur/retur
 • 3 nätter på hotell, i 2-personers rum
 • 3 hotellfrukostar
 • Middag på U Fleku
 • Stadsrundtur till fots, med lokalguide
 • Reseledare

I priset ingår inte:

 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Reseförsäkring och avbokningsskydd

 

Dag 1 – Lördag 9.12

Vasa/Helsingfors-Prag

Resan startar från Vasa eller Helsingfors flygplats. Anslutningsflyget från Vasa avgår kl. 05:45 och landar i Helsingfors kl. 06:50. Vidare med Finnair från Helsingfors kl. 09:40 med ankomst till Prag kl. 10:55. Buss möter oss vid flygfältet för transport till vårt hotell, centralt belägna Adria Hotel Prag, där vi ska bo de 3 kommande nätterna.

Resten av dagen är fri för eget program, så man kan t.ex. ta en promenad i staden och se sig omkring lite. Gemensam middag på hotellet.

Adria Hotel Prag

Hotellet ligger alldeles bredvid Vaclavplatsen, där en av de populärare julmarknaderna ordnas, och har en lång historia. Ända sedan 1912 har hotellet drivits av en tjeckisk hotellägarfamilj. Många historiska platser finns på gångavstånd från hotellet och i hotellet finns den stalaktit-dekorerade Art Nouveau restaurangen Triton.

Julmarknader 2023

Julmarknaderna i Prag är öppna dagligen kl. 10:00-22:00. Gratis inträde. De 2 största marknaderna är alltså på Gamla Stans torg och vid Vaclavplatsen. Mindre marknader hålls på Republiktorget (Náměstí Republiky) och så har vi Havel-marknaden på Kampa-ön. Dessutom har Prag Slott en ganska stor julmarknad som hålls på torget framför St. Georg-basilikan. Den är öppen dagligen kl. 09:00-18:00/19:00. Om man vill besöka en riktigt lokal marknad, ska man söka sig till Fredstorget (Náměstí Míru), som ligger på ca 15 minuters gångavstånd från Vaclavplatsen. Den här marknaden besöks mest av lokalbefolkningen och har öppet dagligen kl. 10:00-19:00. Gratis inträde till alla dessa marknader.

 

Dag 2 – Söndag 10.12

Prag

Frukost på hotellet. Efter frukosten gör vi, tillsammans med en lokalguide, en 3 timmars stadsrundtur till fots och får se en del av sevärdheterna som Prag erbjuder. Resten av dagen är fri för eget program.

Dag 3 – Måndag 11.12

Prag

Frukost på hotellet. Dagen är fri för eget program. På kvällen äter vi middag på Restaurang U Fleku – en känd historisk restaurang med ett traditionellt tjeckiskt kök.  

Dag 4 – Tisdag 12.12

Prag-Helsingfors/Vasa

Frukost på hotellet. Utcheckning från hotellet senast kl. 12:00. Sedan kan man lämna sitt bagage på hotellet och ge sig ut på stan ännu några timmar, tills det är dags att samlas vid hotellet igen för busstransfer ut till flygfältet. Finnairs flyg avgår från Prag kl. 19:35 och landar i Helsingfors kl. 22:50. Anslutningsflyget till Vasa avgår från Helsingfors kl. 23:55 och landar kl. 01:05 natten till onsdag.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • OBS! Giltigt pass eller EU-id måste tas med på resan!
 • Vi tillämpar specialvillkor på denna resa, vilket påverkar avbokningsvillkor och -kostnader. Mer information om vad det innebär hittar man högst uppe på sidan om ‘Allmänna villkor för paketresor’ – klicka här 
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi 

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.