• Svenska
Minnen, upplevelser och resor …
Plats: Rovinj, Kroatien

Om du inte har testat Istrien, så är det dags nu! Det är lätt att bli förtjust i Istrien; åtminstone om man gillar medeltidsstäder, god mat och härligt smaragdgrönt hav! Livet känns avslappnat och tempot behagligt här – så också på vår resa, där vi blandar intressanta utflykter med härliga, lata dagar. Välkommen med!

I priset ingår:

  • Flygresa Helsingfors-Pula-Helsingfors i turistklass inkl. flygskatt
  • Bussresor enligt programmet
  • 7 nätter på bra hotell i 2-pers. rum, inkl. frukost
  • 7 hotellmiddagar och övriga måltider enligt programmet
  • Reseledare

I priset ingår inte:

  • Övriga måltider och måltidsdrycker
  • Reseförsäkring

Pris:

Resans pris: 
1275 €/person från Helsingfors
1395 €/person från Österbotten

Tillägg:

Enkelrumstillägg: 280 €
Anslutningsbuss södra Finland: 100 €/person
(minst 4 personer/rutt)

Dag 1 – Lördag 1.9: Hemorten-Istrien

Resan till Istrien börjar: Helsingfors-Pula-Rovinj

Busstransport ner till Helsingfors för österbottningarna. Norwegians flyg avgår från Helsingfors kl. 17:55 och landar i Pula på Istrien kl. 19:50. Busstransfer från flygfältet till Rovinj, där vi ska bo på härliga Resort Amarin, under hela resan.

Mer info om hotellet: www.maistra.com/amarin-rovinj

Dag 2 – Söndag 2.9: Istrien

Rundtur i Rovinj

Busstransport in till centrum av Rovinj, några kilometer bort. Här ska vi göra en stadsvandring tillsammans med en lokalguide, som berättar om staden och visar oss olika sevärdheter. Efter vandringen besöker vi ett museum, Batana Museum, tillägnat båtmodellen Batana som är den båttyp man använder mest i Rovinj. Efter museibesöket går vi till en restaurang, Kantinon, för en liten vinprovning med tilltugg. Efter detta är det så småningom dags för oss att återvända till vårt hotell. Middag på hotellet.

Dag 3 – Måndag 3.9: Istrien

Ledig dag i Rovinj

Idag har vi ledig dag, så då får var och en hitta på eget program eller bara ta det lugnt och hålla till vid hotellet – kanske ta en simtur i det klarblå vattnet eller testa någon av hotellets bassänger som även de är fyllda med havsvatten. Middag på hotellet.


Dag 4 – Tisdag 4.9: Istrien

Båttur till Limbukten

Idag ska vi ut med båt och blir hämtade vid vårt hotells kaj. Vi tar sikte mot Limbukten – ett populärt turistmål. Limbukten, ibland felaktigt kallad Limfjorden eller Limkanalen, ligger en liten bit norr om vår resort och hit ska vi göra en båttur idag. Det här är ett av de vackraste ställena som finns på Istrien. Bukten är ca 12 km lång, 30 m djup och ca 600 m som bredast. På båda sidorna om bukten finns höga berg. Vattnet i bukten är delvis bräckt, eftersom det finns undervattenskällor med sötvatten, så därför lämpar det sig bra för odling av musslor och fisk. Under dagens lopp kan vi njuta av båtturen, ta oss ett dopp i bukten och äta en god lunch bestående av fisk, grillat kött och grönsaker. Tillbaka till hotellet är vi på sena eftermiddagen. Middag på hotellet.

Dag 5 – Onsdag 5.9: Istrien

Ledig dag i Rovinj

Dagen fri för eget program.

Dag 6 – Torsdag 6.9: Istrien

Dagsutflykt till Pula med bl.a. olivoljeprovning

Även idag har vi en lokalguide med oss. Vi åker iväg till Pula, där vi gör en stadsrundtur först. Sedan avnjuter vi en god lunch och efter det gör vi en olivoljeprovning. Först ser vi oss runt lite hos olivoljeproducenten och sedan får vi provsmaka 3 olika sorters extra virgin olivolja. Så småningom söker vi oss tillbaka till vårt hotell, där vi äter middag på kvällen.

Dag 7 – Fredag 7.9: Istrien

Ledig dag i Rovinj

Sista hela dagen här har vi möjlighet att planera vårt eget program. Middag på hotellet.

Förslag till kvällsprogram: det ordnas delfinsafari till mynningen av Limbukten.

Dag 8 – Lördag 8.9: Istrien-hemorten

Dags för hemresa

Dags för hemresa. Vi checkar ut från hotellet in på dagen och söker oss till flygfältet i Pula för hemresa. Norwegians flyg avgår kl. 20:30 och anländer till Helsingfors kl. 00:25. Busstransport till Österbotten.

 


 

Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs! ID-dokumentet måste vara i kraft minst 3 månader efter resans slut. Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls. Specialvillkor tillämpas på denna resa. Se närmare här. Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi.

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring där avbeställningsskydd ingår.