• Svenska
Varaktighet: 24.09.2023 - 28.09.2023
Plats: Island
Pris: Fr. 1595 €/person
Boka nu!

Här hittar vi det hippa Reykjavik, den vackra Blå Lagunen, glaciärer och vattenfall och massor med kokande gyttjepölar och sprutande geysrar. Hela Island består av fantastiska landskap som tjusar både konstnärer och fotografer. Island är det minst tätbebyggda landet i Europa med ren, oförorenad och helt magisk natur. Här har vi dramatiska landskap rakt framför våra ögon var än vi befinner oss. Kom med på en fantastisk resa där vi upplever orörd natur, ödsliga vidder, mäktiga krafter och ibland total tystnad!

Boka så tidigt som möjligt, för att säkerställa att resan blir av – senast torsdag 22.6.2023!

Pris:

1595 €/person från Helsingfors
1665 €/person från Österbotten

Tillägg:

Enkelrum + 295 €

I priset ingår:

 • Flygresor med Icelandair Helsingfors-Reykjavik-Helsingfors-Vasa
 • Transfer Reykjavik flygfältet-hotellet-flygfältet
 • 4 nätter på hotell i 2-pers. rum inklusive frukost
 • Utflykter med buss enligt programmet
 • Lokalguide på utflykterna
 • 1 lunch med isländsk köttsoppa
 • 2 st. 3-rätters middagar på restaurang
 • Reseledare

I priset ingår inte:

 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Reseförsäkring och avbokningsskydd

 

Dag 1 – Söndag 24.9

Österbotten-Helsingfors-Reykjavik

Busstransport från Österbotten till Vanda. Icelandair avgår från Helsingfors kl. 15:05 och anländer till Reykjavik kl. 15:45. Buss möter oss vid flygfältet och vi åker den korta biten till Reykjavik och Hotel Klettur. Inkvartering för 4 nätter. Gemensam middag på restaurang nära hotellet.

Hallgrimskyrkan

Dag 2 – Måndag 25.9

Reykjavik

Vid 9-tiden hämtas vi från hotellet, för en guidad stadsrundtur. Stadsrundturen i Reykjavik är en bra introduktion till de många sevärdheterna i huvudstaden. Vi kommer bl.a. att se gamla stan, Perlan, katedralen, hamnen, Nationalmuséet och stadens främsta landmärke, Hallgrimskyrkan. Längs vägen kommer vi också att stöta på friluftsmuséet Arbæjarsafn, där bevarade byggnader ger en glimt av Reykjaviks förflutna. Stadens laxflod påminner om närheten till det omgivande landskapet. Egen tid under eftermiddagen och kvällen fri.

 

Dag 3 – Tisdag 26.9

Gyllene Cirkeln

Frukost på hotellet. Buss och guide möter oss vid hotellet och vi beger oss på rundturen som kallas Gyllene Cirkeln. Det här är en klassisk heldagstur till många av de naturens underverk som Island är så känt för: det magnifika vattenfallet Gullfoss, de exploderande heta källorna i Geysir-området och till nationalparken Thingvellir, där det isländska ”Althingi” grundades år 930. I Gullfoss äter vi också den kända isländska köttsoppan till lunch. Kvällen fri.

 

Dag 4 – Onsdag 27.9

Ledig dag eller utflykt till Reykjanes med Blå Lagunen

Frukost på hotellet. Utflykt till halvön Reykjanes med dopp i Blå Lagunen (tilläggskostnad). Vi kör en liten runda på halvön och gör ett stopp vid ”Bridge between Continents”. Bron sträcker sig mellan Amerika och Europa eftersom det är här kontinentplattorna delar sig. På ena sidan står du i Europa och några meter senare i Amerika. Vi ser fiskebyn Grindavik och dramatiska lavafält. Blå Lagunen är ett måste vid ett besök på Island – det varma vattnet är rikt på mineraler som kiseldioxid och svavel och sägs vara mycket bra för huden. Det påstås att männen blir 4 år yngre och kvinnorna 10 år! Att bada här omgiven av lavafält är en oförglömlig upplevelse. Utflyktens pris: 150 €. Gemensam avslutningsmiddag på restaurang nära hotellet.

Blå Lagunen

Dag 5 – Torsdag 28.9

Reykjavik-Helsingfors-Vasa

Tidig avfärd från hotellet till flygplatsen. Icelandairs flyg avgår från Reykjavik kl. 07:30 och landar i Helsingfors kl. 14:00. Österbottningarna flyger vidare till Vasa kl. 16:20 med ankomst till Vasa kl. 17:20. Busstransport hem från Vasa flygplats. 

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Vi tillämpar specialvillkor på denna resa, vilket påverkar avbokningsvillkor och -kostnader. Mer information om vad det innebär hittar man högst uppe på sidan om ‘Allmänna villkor för paketresor’ – klicka här
 • Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs!  
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi 

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.