• Svenska
Minnen, upplevelser och resor …
Varaktighet: 16.10.2018 - 23.10.2018
Plats: Irland
Pris: Fr. 1545 €/person
Boka nu!

Upptäck Irland med sina öppna och vänliga människor och sin fascinerande natur. Landskapet som går i olika nyanser av grönt bjuder på berg, hedar och branta klippor som stupar ner i Atlanten. Vi får uppleva mysiga städer och byar och vi får med oss både kultur och historia. Det blir också tillfälle att prova den irländska maten, whiskeyn och en eller annan Guinness under vår fina resa.

I priset ingår:

  • Flygresa Helsingfors-Dublin-Helsingfors i turistklass inkl. flygskatt
  • Bussresa enligt programmet
  • 7 nätter på bra hotell i 2-pers. rum, inkl. frukost
  • 7 middagar, varav en irländsk afton
  • Utflykter enligt programmet
  • Reseledare

I priset ingår inte:

  • Övriga måltider och måltidsdrycker
  • Reseförsäkring

Pris:

Resans pris: 1545 €/person från Helsingfors

Tillägg:

Enkelrum: 230 €
Anslutning från Vasa/Kronoby: 130 €/person
Anslutningsbuss södra Finland: 100 €/person
(minst 4 personer/rutt)

 

Dag 1 – Tisdag 16.10: Hemorten-Irland

Resan till Irland börjar, Helsingfors-Dublin

Flyget från Kronoby avgår kl. 13:40 och landar i Helsingfors kl. 14:45. Flyget från Vasa avgår kl. 14:40 och landar kl. 15:30. Vidare med Finnair kl. 16:15 och framme i Dublin kl. 17:25. Vi blir mötta av en buss med ratten på höger sida, som kör oss till vårt hotell i Dublin, Academy Plaza Hotel. Här ska vi bo två nätter. Middag på hotellet.

Dag 2 – Onsdag 17.10: Dublin

Stadsrundtur i Dublin; St. Patricks Cathedral, Guinness Storehouse

Vi inleder dagen med att upptäcka Dublin tillsammans med en lokalguide. Vi får bl.a. se Trinity College, parlamentsbyggnaderna och St. Patricks Cathedral. Efter guidningen gör vi en rundtur på Guinness Storehouse och får även tillfälle att prova en Guinness. På kvällen blir det irländsk afton med mat, musik och underhållning på The Merry Ploughboy Pub.

Dag 3 – Torsdag 18.10: Dublin-Galway

Vi kör från Dublin till Galway, besök i Kylemore Abbey

Idag tar vi oss till västra delen av Irland och det natursköna Connemaraområdet. Här ligger Kylemore Abbey vackert och vi besöker den magnifika byggnaden med den tillhörande viktorianska trädgården. Därefter beger vi oss till Galway där vi bor över natten, på Flannery’s Hotel Galway. Galway är en livlig och charmig stad som ligger fint vid Galway Bay. Middag på hotellet.

Dag 4 – Fredag 19.10: Galway-Tralee

Vi kör genom klipplandskapet Burren, till Cliffs of Moher och till Tralee

Vi lämnar Galway och åker genom det spännande klipplandskapet Burren, som inte liknar något annat! Burrenområdet i county Clare är ett fascinerande kalkstenslandskap av platåer och backar. Burren är en historisk och arkeologisk guldgruva. Här finns mer än 90 megalitgravar, stendösar, ett keltiskt high-cross och ett antal ringfort. Vi stannar till på vägen för att beskåda de imponerande Cliffs of Moher då vi besöker Cliffs of Moher Visitor Experience i Liscannor. Klipporna är en av Irlands främsta turistattraktioner. 214 meter över Atlanten sträcker de sig och är 8 km långa och O’Briens torn står stolt och blickar ut över klipporna. Detta är Irlands mest fascinerande naturfenomen och härifrån får vi vidunderliga vyer. Färden fortsätter söderut till Tralee, där vi ska bo två nätter på The Rose Hotel. Middag på hotellet.

 

Dag 5 – Lördag 20.10: Ring of Kerry

Ring of Kerry, besök i Kerry Bog Village Museum

Idag färdas vi runt Ring of Kerry, en av Irlands mest populära rutter, som går runt halvön Iveragh. Turen går genom ett sceniskt landskap med storslagen natur, vackra vyer ut över havet och genom pittoreska byar. The Ring of Kerry beskrivs ofta som en av de mest natursköna vägarna i Europa! Här finns några av Irlands vackraste stränder, urgamla arvegods, gamla kloster och ett landskap som karvats ut av den senaste istiden – för 10 000 år sen! Vi besöker Kerry Bog Village Museum i Glenbeigh som visar hur irländarna levde på 1700-talet och gör även ett stopp i trevliga Killarney innan vi kör tillbaka till Tralee. Middag på hotellet.

Dag 6 – Söndag 21.10: Tralee-Kilkenny

Kristallstaden Waterford, rundvisning på Jamesons whiskeydestilleri

Idag tar vi oss till kristallstaden Waterford som är Irlands äldsta stad och grundad av vikingar. På vägen stannar vi för att prova den kända whiskeyn Jameson och vi får också en rundvisning på destilleriet i Midleton. Väl framme i Waterford besöker vi Waterford Crystal och får en rundvisning där. Vidare till Kilkenny där vi övernattar på Kilford Arms Hotel. Middag på hotellet.

Dag 7 – Måndag 22.10: Kilkenny-Wicklow

Besök i trädgården Powerscourt Estate Garden

Vi lämnar Kilkenny och kör mot Wicklow. Före ankomsten till Wicklow, där vi ska sova sista natten, gör vi ett besök i en härlig trädgård. Powerscourt Estate Garden är en av Irlands vackraste trädgårdar och här vi får egen tid att strosa runt och njuta av all växtlighet och besöka slottets butiker och kafé. Så småningom fortsätter vi till Wicklow och vårt hotell Tulfarris Hotel & Golf Resort. Middag på hotellet.

Dag 8 – Tisdag 23.10: Wicklow-hemorten

Dags för hemresa Wicklow-Dublin-Helsingfors

Dags för hemresa. Vi lämnar Wicklow efter att vi checkat ut från hotellet och kör så småningom mot Dublin. Finnairs flyg avgår från Dublin kl. 18:05 och landar i Helsingfors kl. 23:05. Vidare till Kronoby kl. 23:50 och framme kl. 00:55 natten till onsdag. Vasaflyget avgår kl. 23:55 och landar kl. 00:45.

 


 

Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs! Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls. Specialvillkor tillämpas på denna resa. Se närmare här. Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi.

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring där avbeställningsskydd ingår.