• Svenska
Varaktighet: 19.04.2023 - 27.04.2023
Plats: Holland
Pris: 1695 €/person
Boka nu!

Holland på våren förknippas med färgsprakande blomsterprakt och ljuva dofter. Det är precis som man drömt om när man kommer till blomsterområdet fullt av väderkvarnar och kanaler. Vi bor i idylliska Volendam, som ligger vid stranden av sjön Markermeer och är ett perfekt utgångsläge för våra dagsutflykter. Låt drömmen bli sann och följ med på en upplevelserik bussresa till vackra Holland!

Boka så tidigt som möjligt, för att säkerställa att resan blir av! 

Pris:

1695 €/person 

Tillägg:

Enkelhytt/-rum + 530 €
Panorama Mesdag +15 €/person

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet
 • Alla båtresor i programmet, med övernattning i B2-hytter
 • 4 nätter på Van der Valk Hotel i Volendam i 2-pers. rum
 • 2 sjöfrukostar, 5 hotellfrukostar, 1 brunch, 3 luncher, 5 middagar
 • Inträde till Keukenhof och Zaanse Schans
 • Kanaltur i Amsterdam och Giethoorn
 • Reseledare och chaufför

I priset ingår inte:

 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Reseförsäkring och avbokningsskydd

Dag 1 – Onsdag 19.4

Österbotten-Åbo

Bussen startar vid behov i Karleby och kör söderut via Jakobstad, Vasa, Malax och Närpes. Anslutningsbuss startar från Petalax och kör längs Strandvägen till TB Strandhovet. Vidare till Åbo där m/s Viking Grace avgår kl. 20:55. Inkvartering i I2-hytter. Kvällen fri för eget program.

Dag 2 – Torsdag 20.4

Stockholm-Trelleborg

Ankomst till Stockholm kl. 06:30. Vi kör till Häringe Slott där vi äter en lugn och fin frukost i mäktig slottsmiljö. Vi kör vidare till Gränna där det blir lunch. Efter lunchen kör vi vidare och anländer till Trelleborg där TT-Lines färja avgår kl. 22:00. Inkvartering i B2-hytter.

Giethoorn


Dag 3 – Fredag 21.4

Travemünde-Volendam

Färjan kommer i land i Travemünde kl. 07:30 och efter sjöfrukosten fortsätter resan då vi kör genom Tyskland över till idylliska Giethoorn i Holland. Här blir det lunch och därefter en kanaltur i de smala, trånga kanalerna med blommande rhododendron runtom. Efter stoppet i Giethoorn kör vi längs vallen över Ijsselmeer och Markermeer till den pittoreska fiskarbyn Volendam där vi övernattar fyra nätter på hotel Van der Valk i 2-pers. rum. Gemensam middag på hotellet.

 

 

Dag 4 – Lördag 22.4

Blomstertåget, Den Haag

Hotellfrukost och idag är det dags att uppleva en av resans många höjdpunkter – det magnifika blomstertåget, Bloemencorso; en cirka två kilometer lång kortege av mer än fyrtio blomstersmyckade ekipage som går mellan Nordwijk och Haarlem.  Ett skådespel utöver det vanliga utlovas! När paraden passerat kör vi in till Den Haag för en kort rundtur i staden och även möjlighet att på egen hand upptäcka staden. De som önskar kan även besöka Panorama Mesdag (tillägskostnad). Efter en innehållsrik dag vänder vi tillbaka till vårt hotell i Volendam. Gemensam middag på hotellet.

Keukenhof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 5 – Söndag 23.4

Keukenhof

Hotellfrukost. Idag har vi den andra höjpunkten; Keukenhofparken med alla miljoner tulpaner, liljor och pärlhyacinter. Vi har flera timmar på oss att fotografera och njuta av all blomsterprakt vi upplever här. Här får vi njuta av ett hav med blommor som alla borde få uppleva, skönheten i parken är något man måste se i verkligheten, inga fotografier kan beskriva skönheten. Färden fortsätter genom vackra blomsterfält och vi kommer tillbaka till vårt hotell i Volendam. Middag på hotellet. Kvällen fri.     

Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

Dag 6 – Måndag 24.4

Amsterdam, Zaanse Schans

Hotellfrukost och idag och får uppleva den spännande kanalstaden, Amsterdam. Vi gör en behaglig båttur på kanalerna då vi även får tillfälle att njuta av den fantastiska arkitekturen. Efter kanalturen har vi några timmar fritid att på egen hand upptäcka staden centrum. Dagen avslutas med ett besök vid Zaanse Schans – denna unika lilla stad med sina traditionella hantverk, typiska gröna trähus och de majestätiska väderkvarnarna förstås. Vi åker tillbaka till vårt hotell för middag.

Zaanse Schans

Dag 7 – Tisdag 25.4

Volendam-Travemünde

Hotellfrukost och utcheckning. Vi börjar dagen med ett besök hos Henri Willig – den här ostfamiljen har producerat delikata Gouda-ostar sedan 1974 och vi har möjlighet att köpa hem ostar eller varför inte ett par träskor. Vi fortsätter och kör den mäktiga, 32 km långa vallen Afsluitdijk till Gröningen där vi äter lunch. Vi anländer till Travemünde och Finnlines färja, som avgår kl. 02:00. Vi kör ombord vid 23-24-tiden och inkvarterar oss i B2-hytter.

Dag 8 – Onsdag 26.4

På havet

Vi sover en lång skön natt och börjar dagen med brunch.Resten av dagen får vi smälta alla intryck vi fått under resans gång och även njuta av en härlig havsutsikt. Gemensam buffémiddag på kvällen.

Dag 9 – Torsdag 27.4

Helsingfors-Österbotten

Sjöfrukost ombord och vi kommer i land i Helsingfors kl. 09:00. Vi kör till Österbotten med pauser längs vägen och är hemma till kvällen.


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs! 
 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Avbokningsvillkor och -kostnader enligt Paketreselagen, ‘Allmänna villkor för paketresor’. Mer information om vad det innebär finns här  
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi 

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.