• Svenska
Varaktighet: 20.04.2022 - 28.04.2022
Plats: Holland
Pris: 1545 €/person

Holland på våren förknippas med färgsprakande blomsterprakt och ljuva dofter. Det är precis som man drömt om när man kommer till blomsterområdet fullt av väderkvarnar och kanaler. Hotel Spaander i idylliska Volendam vid stranden av sjön Markermeer är vårt utgångsläge alla dagar. Låt drömmen bli sann och följ med på en upplevelserik bussresa till vackra Holland! I år har du dessutom möjlighet att besöka Floriaden – ett evenemang som ordnas endast vart 10:e år!

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet
 • Båtresa Åbo-Stockholm inkl. hyttplats i I4-hytt (2 pers./hytt)
 • Båtresa Trelleborg-Travemünde inkl. hyttplats i B2-hytt
 • Båtresa Travemünde-Helsingfors inkl. hyttplats i B2-hytt
 • 4 nätter på Hotel Spaander i 2-pers. rum
 • 2 sjöfrukostar, 5 hotellfrukostar, 1 brunch, 3 luncher, 4 middag
 • Inträde till Keukenhof och Floriaden
 • Kanaltur i Amsterdam och Giethoorn
 • Reseledare och chaufför

I priset ingår inte:

 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Eventuella övriga inträden
 • Reseförsäkring

Pris:

1545 €/person 

Tillägg:

Enkelhytts-/-rumstillägg: 420 €

Dag 1 – Onsdag 20.4

Österbotten-Åbo

Bussen startar vid behov i Karleby och kör via Jakobstad, Vasa, Malax och Närpes. Anslutningsbuss startar från Petalax, Strömbäck park och kör längs Strandvägen till TB Strandhovet i Närpes. Vi kör vidare till Åbo där Viking Lines m/s Grace avgår kl. 20:55. Inkvartering i I2-hytter. Kvällen fri för eget program.

Dag 2 – Torsdag 21.4

Stockholm-Trelleborg

Ankomst till Stockholm kl. 06:10. Vi kör till Västerhaninge och Häringe Slott där vi äter en lugn och fin frukost i mäktig slottsmiljö. Färden fortsätter och vi kommer till Gränna där det blir lunch. Efter lunchen kör vi vidare och anländer till Trelleborg där TT-Lines färja avgår kl. 22:00. Inkvartering i B2-hytter.

Dag 3 – Fredag 22.4

Travemünde-Volendam

Färjan kommer i land i Travemünde kl. 07:00 och efter sjöfrukosten fortsätter resan då vi kör genom Tyskland över till idylliska Giethoorn i Holland. Här blir det lunch och därefter en kanaltur i de smala, trånga kanalerna med blommande rhododendron runtom. Efter stoppet i Giethoorn kör vi längs vallen över Ijsselmeer och Markermeer till den pittoreska fiskarbyn Volendam där vi övernattar fyra nätter på Hotel Spaander. Hotellet har ett utmärkt läge vid stranden av sjön Markermeer och intill den lilla turistgatan med alla dess små butiker. Middag på hotellet.

Dag 4 – Lördag 23.4

Blomstertåget och Amsterdam

Hotellfrukost och idag är det dags att uppleva en av resans många höjdpunkter – det magnifika blomstertåget, Bloemencorso; en cirka två kilometer lång kortege av mer än fyrtio blomstersmyckade ekipage som går mellan Nordwijk och Haarlem.  Ett skådespel utöver det vanliga utlovas! Vi fortsätter in till Amsterdam och får uppleva den spännande kanalstaden. Vi gör en behaglig båttur på kanalerna då vi även får tillfälle att njuta av den fantastiska arkitekturen. Efter en innehållsrik dag vänder vi tillbaka till vårt hotell i Volendam. Gemensam middag på vårt hotell.


Dag 5 – Söndag 24.4

Keukenhof

Hotellfrukost. Idag besöker vi Keukenhofparken med alla miljoner tulpaner, liljor och pärlhyacinter. Vi har flera timmar på oss att fotografera och njuta av all blomsterprakt vi upplever här. Färden fortsätter genom vackra blomsterfält och vi kommer tillbaka till vårt hotell i Volendam. Middag på hotellet. Kvällen fri.

Dag 6 – Måndag 25.4

Floriaden

Hotellfrukost och i dag blir det Floriaden, ett evenemang som ordnas endast vart 10:e år.  Almere, strax utanför Amsterdam, är värd för detta färgsprakande evenemang som lockar miljontals besökare från när och fjärran. Här har vi möjlighet att njuta av den stora uppbyggda parken som går i en grönskande explosion av färg och doft. T.ex. kan vi få inspiration från 40 olika länders variationer av blommor, växter, grönsaker och frukt! Vi går i egen takt genom detta mäktiga evenemang och njuter av all ögonfröjd som möter oss.

Vi vänder tillbaka till vårt hotell och har nu möjlighet att vandra i de små butikerna i Volendam och njuta av den idylliska och pittoreska miljön. Middag på hotellet.

Dag 7 – Tisdag 26.4

Volendam-Travemünde

Hotellfrukost och utcheckning. Vi börjar dagen med ett besök hos Henry Villig på hans djurgård. Här kan vi köpa hem av hans ostar eller kanske ett par träskor. Vi fortsätter och kör den mäktiga, 32 km långa vallen Afsluitdijk till Gröningen där vi äter lunch. Vi anländer till Travemünde och Finnlines färja, som avgår kl. 02:00. Vi kör ombord vid 23-24-tiden och inkvarterar oss i B2-hytter.

Dag 8 – Onsdag 27.4

På havet

Vi sover en lång skön natt och börjar dagen med brunch. Resten av dagen får vi smälta alla intryck vi fått under resans gång och även njuta av en härlig havsutsikt. Gemensam buffémiddag på kvällen.

Dag 9 – Torsdag 28.4

Helsingfors-Österbotten

Sjöfrukost ombord och vi kommer i land i Helsingfors kl. 09:00. Vi kör till Österbotten med pauser längs vägen och är hemma till kvällen.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION: 

 • Vi förbehåller oss rätten till ändringar i resans pris eller program. 
 • Avbokningsvillkor och -kostnader enligt ‘Allmänna villkor för paketresor’, vänligen se här
 • Giltigt pass eller EU-identitetsbevis samt coronapass behövs! Resenären ansvarar själv för att ha rätt dokument med på resan. 
 • Vi följer gällande coronarestriktioner och följer med i händelsernas utveckling hela tiden. Aktuell information hittar man på www.thl.fi
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi  

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.

 

 

Vid inresa till Finland – FINENTRY-tjänsten berättar om du behöver coronavirustest och hur du bokar tid till testningen. Gå till adressen finentry.fi.