• Svenska
Varaktighet: 13.09.2023 - 19.09.2023
Plats: Italien
Pris: Fr. 1610 €/person

Italiens största sjö ligger vackert inbäddad bland bergen. Här bor vi hela veckan på samma hotell – med bra läge – och så gör vi olika utflykter utgående från Riva del Garda. Vi besöker Verona med Julias balkong, avnjuter vinprovning i Valpolicella, gör en båttur på Gardasjön till Malcesine samt åker på en heldagsutflykt till Venedig. Alla utflykterna ingår i resans pris. Följ med och upplev det ljuva Italien!

Resan körs i samarbete med Svenska Pensionärsförbundet. 

Pris:

1610 €/person från Helsingfors
1690 €/person från Vasa

Tillägg:

Enkelrum + 170 €

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet
 • Flygresa Vasa/H:fors-Milano/München-H:fors/Vasa i turistklass inkl. flygskatter
 • 6 nätter på hotell i 2-personers rum, inkl. frukost
 • 6 middagar
 • Alla utflykter enligt programmet
 • Reseledare från Svenska Pensionärsförbundet

I priset ingår inte:

 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Reseförsäkring och avbokningsskydd

 

Dag 1 – Onsdag 13.9

Avresa till Gardasjön

Anslutningsflyget från Vasa avgår kl. 05:50 och landar i Helsingfors kl. 06:50. Vidare med Finnairs flyg från Helsingfors kl. 08:00 och framme i Milano kl. 10:05. Ingves & Svanbäcks buss möter oss och vi kör till Gardasjön. Inkvartering för 6 nätter på Hotel La Perla i Riva del Garda, som ligger alldeles uppe i Gardasjöns norra spets. Riva del Garda är en liten stad alldeles bredvid den klarblå sjön. Här hittar vi trånga gränder med kullerstensgator, fina hus och ett slott med tinnar och torn. Här finns även ett stort utbud av restauranger och mysiga små caféer. På kvällen äter vi välkomstmiddag på en restaurang bredvid hotellet.

Dag 2 – Torsdag 14.9

Gardasjön

En resa till Gardasjön är inte fullständig om man inte beundrat utsikten från sjösidan, för det är härliga vyer vi ser! Från Riva del Garda åker vi båt till Malcesine, en av de mest charmiga små städerna vid Gardasjön. Även här hittar vi mysiga kullerstensgator och dessutom en fin medeltidsborg, som man ofta ser på fotografier från just Malcesine. Bussen hämtar oss så småningom och kör oss tillbaka till vårt hotell. Gemensam middag.

Dag 3 – Fredag 15.9

Venedig

Idag står Venedig på tur. Här har vi en stad full med kulturskatter, en stad som i århundraden förtrollat och förfört folk från hela världen. Det ligger ett mystiskt skimmer över staden, som sägs vara romantikens stad nummer ett i världen. Under dagsutflykten bekantar vi oss med staden lite och ser några av stadens mest kända sevärdheter; Markusplatsen med Dogepalatset och Markuskyrkan. Man hinner även med en gondoltur om man så önskar. Tillbaka i Riva del Garda äter vi gemensam middag.

Dag 4 – Lördag 16.9

Verona och vingårdsbesök

Området kring Gardasjön är berömt för speciellt sina goda röda viner. På förmiddagen besöker vi en vingård och får en liten introduktion i vinets värld: odling, produktion o.s.v. Vi gör även en vinprovning så att vi får testa lite av gårdens viner. Efter vinprovningen åker vi till Verona. Här finns den sägenomspunna Romeo och Julias balkong kvar och Julias staty står bredvid. Men Verona är så mycket mer än Romeo och Julia. Det här är en stad full av historia. Bakom varje sten döljer sig en hemlighet från det förflutna. Vi ser den antika romerska arenan, där man håller den årliga operafestivalen samt promenerar längs den exklusiva gatan Via Mazzini, där vi också har tid för shopping. Tid för lunch på egen hand. Så småningom söker vi oss tillbaka till vårt hotell. Gemensam middag.

Dag 5-6 – Söndag-måndag 17-18.9

Dagar för eget program

Dagarna fria för eget program men gemensamma middagar. När vi nu är i Italien så äter vi middag på en känd Pizzeria en av kvällarna.

Dag 7 – Tisdag 19.9

Hemresa till Finland

Vi checkar ut från hotellet och kör norrut genom Brennerpasset över Alperna till München – en härlig busstur med fantastiska vyer så håll kameran redo! Finnairs flyg avgår från München kl. 18:50 med ankomst till Helsingfors kl. 22:50. Anslutningsflyg vidare från Helsingfors kl. 00:05 och framme i Vasa kl. 01:05 natten till onsdag.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Vi tillämpar specialvillkor på denna resa, vilket påverkar avbokningsvillkor och -kostnader. Mer information om vad det innebär hittar man högst uppe på sidan om ‘Allmänna villkor för paketresor’ – klicka här
 • Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs!  
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi 

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.