• Svenska
Varaktighet: 25.04.2022 - 01.05.2022
Plats: Italien
Pris: Fr. 1295 €/person
Boka nu!

Äntligen kan vi resa till Italien igen! Vår resa till Gardasjön på våren är en återkommande favorit, som vi tidigare gjort varje år! Här bor vi hela veckan på samma hotell – med bra läge och service – och så gör vi olika utflykter utgående från Garda. Vi gör en vinprovning, besöker Verona, kör via Riva och därifrån med båt till Malcesine och så har man möjlighet att följa med till Venedig! Alla utflykterna ingår i resans pris, förutom den till Venedig som man kan boka som tillval. Välkommen med på en av våra favoritresor på våren!

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet
 • Flygresa Vasa/Helsingfors-München/Milano-Helsingfors/Vasa i turistklass inkl. flygskatt
 • 6 nätter på hotell i 2-personers rum, inkl. frukost
 • 3 middagar
 • Utflykter enligt programmet, förutom Venedig (tilläggskostnad)
 • Reseledare och chaufför

I priset ingår inte:

 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Reseförsäkring
 • Utflykten till Venedig

Pris:

1295 €/person från Helsingfors
1395 €/person från Österbotten

Tillägg:

Enkelrumstillägg: 150 €

Dag 1 – Måndag 25.4

Avresa från Finland via München till Gardasjön

Uppsamling med buss till flygfältet i Vasa. Anslutningsflyget från Vasa avgår kl. 05:50 och landar i Helsingfors kl. 06:50. Vidare med Finnair kl. 08:00 och framme i München kl. 09:35. Ingves & Svanbäcks buss möter oss och vi kör söderut genom Brennerpasset över Alperna till Gardasjön – en härlig busstur med fantastiska vyer! Vi kör vi till vårt hotell i Garda, Hotel Royal, där vi ska bo 6 nätter. På kvällen äter vi välkomstmiddag på hotellet.

Dag 2 – Tisdag 26.4

Gardasjön runt med buss och båt

En resa till Gardasjön är inte fullständig om man inte beundrat utsikten från sjösidan, för det är härliga vyer vi ser! Vi börja med att köra upp till Riva del Garda, som ligger alldeles uppe i Gardasjöns norra spets. Riva del Garda är en liten by uppe i bergen, alldeles bredvid den klarblå sjön. Här hittar vi trånga gränder med kullerstensgator, härliga hus och ett slott med tinnar och torn. Här finns även ett stort utbud av den underbara italienska gelaton och mysiga, små caféer. Från Riva del Garda åker vi sedan båt till Malcesine, en av de mest charmiga små städerna vid Gardasjön. Även här hittar vi mysiga kullerstensgator och dessutom en fin medeltidsborg, som man ofta ser på fotografier från just Malcesine. Bussen hämtar oss så småningom och kör oss tillbaka till Garda och vårt hotell.

Dag 3 – Onsdag 27.4

Venedig eller ledig dag

Idag kan man välja att ha en ledig dag och upptäcka Garda med omnejd på egen hand eller så kan man följa med till Venedig. Här har vi en stad full med kulturskatter, en stad som i århundraden förtrollat och förfört folk från hela världen. Det ligger ett mystiskt skimmer över staden, som sägs vara romantikens stad nummer ett i världen. Under dagsutflykten bekantar vi oss med staden lite och ser några av stadens mest kända sevärdheter; Markusplatsen med Dogepalatset och Markuskyrkan. Man hinner även med en gondoltur om man önskar. Kvällen är fri för eget program. Tillägg för utflykten till Venedig är 60 €/person – vänligen boka på förhand. Tillbaka i Garda äter vi gemensam middag på hotellet på kvällen. 

 

Dag 4 – Torsdag 28.4

Verona och vingårdsbesök

Området kring Gardasjön är berömt för speciellt sina goda röda viner. På förmiddagen besöker vi en vingård och får en liten introduktion i vinets värld: odling, produktion o.s.v. Vi gör även en vinprovning så att vi får testa lite av gårdens viner. Efter vinprovningen åker vi till Verona. Här finns den sägenomspunna Romeo och Julias balkong kvar och Julias staty står bredvid. Men Verona är så mycket mer än Romeo och Julia. Det här är en stad full av historia. Bakom varje sten döljer sig en hemlighet från det förflutna. Vi ser den antika romerska arenan, där man håller den årliga operafestivalen samt promenerar längs den exklusiva gatan Via Mazzini, där vi också har tid för shopping. Tid för lunch på egen hand. Så småningom söker vi oss tillbaka till Garda och vårt hotell.

Dag 5-6 – Fredag-lördag 29-30.4

Lediga dagar

Dagarna fria för eget program. Sista kvällen i Garda, lördag 30.4, äter vi gemensam avslutningsmiddag på hotellet.

Dag 7 – Söndag 1.5

Hemresa från Gardasjön till Finland

Vi checkar ut från hotellet och kör till Milano flygfält. Finnairs flyg avgår från Milano kl. 11:15 med ankomst till Helsingfors kl. 15:15. Vidare till Vasa kl. 16:20 och framme kl. 17:20. Busstransport hem från Vasa flygfält.

 


 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Giltigt pass eller EU-identitetsbevis samt coronapass behövs! Resenären ansvarar själv för att ha rätt dokument med på resan. 
 • Information om paketresevillkoren kan du läsa på denna sida.
 • Vi följer gällande coronarestriktioner och följer med i händelsernas utveckling hela tiden. Aktuell information hittar man på www.thl.fi.
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi 

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring.

 

 

Vid inresa till Finland – FINENTRY-tjänsten berättar om du behöver coronavirustest och hur du bokar tid till testningen. Gå till adressen finentry.fi.