• Svenska
Varaktighet: 22.04.2024 - 28.04.2024
Plats: Italien
Pris: Fr. 1355 €/person
Boka nu!

Resan till Gardasjön är en av vårens absoluta favoriter! Vi bor hela veckan på samma hotell i Sirmione och gör utflykter utgående därifrån. I priset ingår en utflykt som vi kallar ’Gardasjön runt med buss och båt’ samt ett besök i Verona och en vinprovning. Man har också möjlighet att mot tilläggskostnad delta i en utflykt till Venedig, som även är ett mycket populärt besöksmål. Välkommen med på en avkopplande vecka i Norra Italien!

Boka så tidigt som möjligt, för att säkerställa att resan blir av! 

Pris:

1355 €/person från Helsingfors
1445 €/person från Österbotten

Tillägg:

Enkelrum + 195 €
Turistskatt i Sirmione 2,30 €/person/natt (betalas på hotellet)

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet
 • Flygresa Vasa/H:fors-München/Milano-H:fors/Vasa i turistklass inkl. flygskatter
 • 6 nätter på hotell i 2-personers rum
 • 6 frukostar, 6 middagar
 • Utflykter enligt programmet, förutom Venedig (tilläggskostnad)
 • Chaufför och reseledare

I priset ingår inte:

 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Reseförsäkring och avbokningsskydd

 

Dag 1 – Måndag 22.4

Avresa från Finland via München till Gardasjön

Uppsamling med buss till Vasa flygfält. Anslutningsflyget från Vasa avgår kl. 05:50 och landar i Helsingfors kl. 06:50. Vidare med Finnair kl. 08:00 och framme i München kl. 09:35. Buss möter oss och vi kör söderut genom Brennerpasset över Alperna till Gardasjön – en härlig busstur med fantastiska vyer! Vi kör vi till vårt hotell Du Parc i Sirmione, där vi ska bo 6 nätter. Välkomstmiddag på hotellet.

 

Dag 2 – Tisdag 23.4

Gardasjön runt med buss och båt

En resa till Gardasjön är inte fullständig om man inte beundrat utsikten från sjösidan, för det är härliga vyer vi ser! Vi börja med att köra upp till Riva del Garda, som ligger alldeles uppe i Gardasjöns norra spets. Riva del Garda är en liten by uppe i bergen, alldeles bredvid den klarblå sjön. Här hittar vi trånga gränder med kullerstensgator, härliga hus och ett slott med tinnar och torn. Här finns även ett stort utbud av den underbara italienska gelaton och mysiga, små caféer. Från Riva del Garda åker vi sedan båt till Malcesine, en av de mest charmiga små städerna vid Gardasjön. Även här hittar vi mysiga kullerstensgator och dessutom en fin medeltidsborg, som man ofta ser på fotografier från just Malcesine. Bussen hämtar oss så småningom och kör oss tillbaka till vårt hotell. Middag på hotellet.

 

Dag 3 – Onsdag 24.4

Venedig eller ledig dag

Idag kan man välja att ha en ledig dag och upptäcka Sirmione med omnejd på egen hand eller så kan man följa med till Venedig. Här har vi en stad full med kulturskatter, en stad som i århundraden förtrollat och förfört folk från hela världen. Det ligger ett mystiskt skimmer över staden, som sägs vara romantikens stad nummer ett i världen. Under dagsutflykten bekantar vi oss med staden lite och ser några av stadens mest kända sevärdheter; Markusplatsen med Dogepalatset och Markuskyrkan. Man hinner även med en gondoltur om man önskar. Kvällen är fri för eget program. Tillägg för utflykten till Venedig är 75 €/personvänligen boka på förhand. Middag på hotellet.

 

Dag 4 – Torsdag 25.4

Verona och vingårdsbesök

Området kring Gardasjön är berömt för speciellt sina goda röda viner. På förmiddagen besöker vi en vingård och får en liten introduktion i vinets värld: odling, produktion o.s.v. Vi gör även en vinprovning så att vi får testa lite av gårdens viner. Efter vinprovningen åker vi till Verona. Här finns den sägenomspunna Romeo och Julias balkong kvar och Julias staty står bredvid. Men Verona är så mycket mer än Romeo och Julia. Det här är en stad full av historia. Bakom varje sten döljer sig en hemlighet från det förflutna. Vi ser den antika romerska arenan, där man håller den årliga operafestivalen samt promenerar längs den exklusiva gatan Via Mazzini, där vi också har tid för shopping. Tid för lunch på egen hand. Så småningom söker vi oss tillbaka till Garda och vårt hotell. Middag på hotellet. 

 

Dag 5-6 – Fredag-lördag 26-27.4

Lediga dagar

Dagarna fria för eget program. Middag på hotellet.

Dag 7 – Söndag 28.4

Hemresa från Gardasjön till Finland

Tidig utcheckning från hotellet och vi kör till flygfältet i Milano. Finnairs flyg avgår från Milano kl. 11:05 med ankomst till Helsingfors kl. 15:05. Vidare till Vasa kl. 16:00 och framme kl. 17:00. Busstransport hem från Vasa flygfält.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Vi tillämpar specialvillkor på denna resa, vilket påverkar avbokningsvillkor och -kostnader. Mer information om vad det innebär hittar man högst uppe på sidan om ‘Allmänna villkor för paketresor’ – klicka här
 • Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs!  
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi 

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.