• Svenska
Varaktighet: 09.03.2024 - 10.03.2024
Plats: Åbo
Pris: 240 €
Boka nu!

Strindbergs klassiker inpaketerad i en lekfull tappning där skådespelarna får stå i centrum. Handlingen utspelar sig en midsommarnatt i slutet av 1800-talet. Julie, grevens dotter, har beslutat sig för att stanna hemma och fira med tjänstefolket då hennes far är bortrest. I tjänstefolkets kök möter Julie faderns betjänt Jean och husets kokerska Kristin. Det som börjar som en oskyldig lek mellan Julie och Jean leder småningom till ett ödesdigert förförelsespel. Det blir en maktkamp både vad gäller kön och sociala positioner där de båda har en maktposition gentemot varandra. Julie och Jean hamnar in i ett gränslöst drama som pendlar mellan kärlek, förakt, besatthet och framförallt lust, som visar på hur katastrofala följderna kan bli p.g.a. den rådande samhällsordningen. Kristin som är Jeans trolovade sen tidigare får finna sig i omständigheterna p.g.a. sin låga sociala position. Hennes perspektiv är centralt i handlingen för att befästa de sociala normerna och hur strikta och ofrånkomliga de är.

Boka så tidigt som möjligt, för att säkerställa att resan blir av

Pris:

240 €/person

Tillägg:

Enkelrum +65 €
Middag på hotellet +38 €

I priset ingår:

  • Bussresa i modern turistbuss, enligt programmet 
  • 1 natt på Scandic Hamburger Börs i 2-personers rum
  • 1 hotellfrukost
  • Biljett till ‘Fröken Julie’
  • Chaufför

I priset ingår inte:

  • Övriga måltider och måltidsdrycker
  • Reseförsäkring och avbokningsskydd

 

Dag 1 – Lördag 9.3

Österbotten-Åbo

Vi samlar upp resenärerna i Österbotten och kör med paus till Åbo. Vi checkar in på fina Scandic Hamburger Börs, där vi övernattar i 2-personers rum. Åbo Svenska Teater ligger alldeles bredvid hotellet, så vi korsar gatan och går i egen takt till teatern inför föreställningen som börjar kl. 16:00. Föreställningen pågår 1 h 20 min, utan paus. Efter föreställningens slut kan den som vill äta middag på hotellet (tilläggskostnad, bör bokas på förhand). I övrigt är kvällen fri för eget program.

 

Dag 2 – Söndag 10.3

Åbo-Österbotten

Vi äter frukost på hotellet och checkar ut vid 11-tiden. Hemfärden påbörjas och vi kör med paus till hemtrakterna.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

  • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
  • Avbokningsvillkor och -kostnader enligt Allmänna villkor för paketresor: för mer information vänligen klicka här
RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring samtidigt som man bokar sin resa, men senast i samband med betalning av förskottet. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.