• Svenska
Nizza
Varaktighet: 29.04.2023 - 05.05.2023
Plats: Franska Rivieran
Pris: Fr. 1345 €/person
Boka nu!

Vi bor i Juan-les-Pins under våra dagar på Franska rivieran och gör utflykter åt olika håll därifrån. En dag åker vi upp i bergen och besöker konstnärstaden St. Paul de Vence och samma dag besöker vi också parfymhuvudstaden Grasse. Vi gör en heldagsutflykt till Monaco och Monte Carlo och tar med ett kort besök i Nice på samma gång. Reseledaren tar med gänget ut på en rundtur till fots i Cannes en dag och så har vi också ledig tid då man t.ex. kan passa på att på egen hand besöka huvudorten Antibes med sin medeltida ringmur, fästningen Fort Carré och sin stora hamn Port Vauban med yachter i högsta lyxklassen. Välkommen med och upptäck Franska rivieran vid det azurblåa Medelhavet!

Boka så tidigt som möjligt, för att säkerställa att resan blir av! 

Pris:

1345 €/person från Helsingfors
1445 €/person från Österbotten

Tillägg:

Enkelrum + 250 €

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet
 • Flygresa Vasa/H:fors-Nice/Milano-H:fors/Vasa i turistklass inkl. flygskatter
 • 6 nätter på hotell i 2-personers rum, inkl. frukost
 • 2 middagar
 • Utflykter enligt programmet (Cannes, Monaco, Nice, St. Paul de Vence, Grasse)
 • Chaufför och reseledare

I priset ingår inte:

 • Övriga måltider och måltidsdrycker
 • Reseförsäkring och avbokningsskydd

 

Dag 1 – Lördag 29.4

Avresa från Finland via Nice till Juan-les-Pins

Uppsamling med buss till Vasa flygfält. Anslutningsflyget från Vasa avgår kl. 14:30 och landar i Helsingfors kl. 15:30. Vidare med Finnair kl. 16:35 och framme i Nice kl. 18:55. Ingves & Svanbäcks buss möter oss vid flygfältet. Vi kör till vårt hotell, Best Western Hotel Astoria i Juan-les-Pins och checkar in för 6 nätter. Det tar ca ½ timme att köra från flygplatsen i Nice till Juan-les-Pins.  

Juan-les-Pins

Dag 2 – Söndag 30.4

Juan-les-Pins

Juan-les-Pins är en liten attraktiv semesterort på Franska Rivieran, mellan Nice och Cannes. Namnet Juan-les-Pins betyder “Juan vid tallarna” och är även känt för att det var författarparet F. Scott Fitzgerald och Zelda Fitzgeralds hem under 1920- och 1930-talen. Även Ernest Hemingway hade Juan-les-Pins som arbetsort. Tillsammans med reseledaren gör vi en rundtur till fots och bekantar oss med staden. Eftermiddagen fri för eget program och på kvällen samlas vi och går på restaurang och äter middag tillsammans.

 

 

Cannes

Dag 3 – Måndag 1.5

Cannes

Idag åker vi till Cannes och bekantar oss med stan lite. Att vistas på Franska Rivieran i april är relativt lugnt före sommarens turistström börjar. Det är livligt i de många gränderna men man behöver inte armbåga sig fram. Förslag till eget program i Cannes: med båt till ön Île Sainte-Marguerite. Kvällen fri för eget program.

Dag 4 – Tisdag 2.5

Monaco, Monte Carlo och Nice

Vi besöker släkten Grimaldis lilla furstendöme Monaco. Många framstående (och välavlönade) människor bor av skatteskäl här i huvudstaden Monte Carlo. Vi ser det berömda kasinot och furstepalatset samt de vindlande gatorna där Monacos Grand Prix körs. Dagens utfärd inleds eller avslutas med ett besök i Nice, som det passar bäst in i programmet. Även idag har vi lokalguide med oss hela dagen. Kvällen fri för eget program.

Dag 5 – Onsdag 3.5

St. Paul de Vence och Grasse

Uppe i bergen hittar vi konstnärstaden St. Paul de Vence, underbart vackert belägen på toppen av en kulle. I världens parfymhuvudstad Grasse får vi bekanta oss med ädla dofter, då vi besöker parfymfabriken Fragonard. Konsten att göra parfym har sina rötter i den här lilla bergsbyn. Vi har lokalguide med oss, som berättar mer om ställena vi besöker under dagen. Kvällen fri för eget program. 

Dag 6 – Torsdag 4.5

Ledig dag

Dagen fri för eget program. På kvällen samlas vi och äter gemensam middag på restaurang.

Dag 7 – Fredag 5.5

Hemresa från Franska Rivieran via Milano till Finland

Frukost och sedan checkar vi så småningom ut från hotellet. Vi söker oss mot Milano och gör lämpliga pauser längs vägen. Vi besöker bl.a. Sanremo, som är en välkänd ort längs kusten i Ligurien. Finnairs flyg avgår från Milano kl. 19:05 och landar i Helsingfors kl. 23:05. Anslutningsflyget till Vasa avgår kl. 00:05 och är framme kl. 01:05 natten till lördag. Busstransport hem från Vasa flygfält. 

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Vi tillämpar specialvillkor på denna resa, vilket påverkar avbokningsvillkor och -kostnader. Mer information om vad det innebär hittar man högst uppe på sidan om ‘Allmänna villkor för paketresor’ – klicka här
 • Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs!  
 • Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi 

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring ungefär samtidigt som man bokar sin resa. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.