• Svenska
Varaktighet: 30.07.2023 - 01.08.2023
Plats: Bottenhavet runt
Pris: 395 €/person
Boka nu!

Vi inleder resan med m/s Aurora Botnia från Vasa till Umeå. Vi kör vidare mot Höga Kusten och Skuleberget, där vi stannar till vid Naturum. Vi kör över Höga Kustenbron och tar sikte på Sundsvall där vi övernattar på Elite Hotel Knaust. Dag 2 fortsätter vi söderut och besöker Axmar bruk där vi bl.a. intar lunch. Väl framme i Stockholm har man möjlighet att följa med på en stadsrundtur eller ha egen tid i stan. Hemresan sker från Stockholm till Åbo med m/s Viking Glory.

Boka så tidigt som möjligt, för att säkerställa att resan blir av! 

Pris:

395 €/person

Tillägg:

Enkelrums-/-hyttstillägg +70 €

I priset ingår:

 • Bussresa enligt programmet
 • Båtresa Vasa-Umeå
 • Båtresa Stockholm-Åbo inkl. I2-hyttplats
 • 1 natt på Elite Hotel Knaust i 2-personers rum
 • 1 x hotellfrukost
 • 2 x sjöfrukost
 • 2 x lunch
 • Guide på Skulebergets Naturum

I priset ingår inte:

 • Reseförsäkring och avbokningsskydd
 • Övriga måltider och måltidsdrycker

 

Dag 1 – Söndag 30.7

Karleby/Lålby-Vasa-Umeå-Sundsvall

Uppsamling av resenärer och körning till Vasa där m/s Aurora Botnia avgår kl. 08:00. Vi börjar med frukost ombord och njuter av en härlig färd över Kvarken. Efter frukosten kan vi t.ex. njuta av en stund i den rymliga och ljusa baren med utsikt över Bottenhavet. Vi kommer i land i Holmsund kl. 11:00 och tar sikte på Höga Kusten. Skuleberget utgör en välkänd profil när vi kör längs E4:an genom Ångermanland. Berget är ett tydligt exempel på den landhöjning som gjort Höga Kusten till ett världsarv. Vi stannar till vid Naturum och träffar en lokalguide som berättar för oss hur Kvarkens skärgård utnämnts till ett världsarv av Unesco. Dagens lunch äter vi här på samma plats. Efter lunchen kör vi över Höga Kustenbron och fortsätter till Sundsvall där vi checkar in på Elite Hotel Knaust i 2-personers rum. Kvällen fri i den vackra staden Sundsvall.

 

Dag 2 – Måndag 31.7

Sundsvall-Stockholm

Hotellfrukost och utcheckning. Vi lämnar Sundsvall och kör söderut. Utmed kusten nära havsbandet finns Axmar bruk. Järnbruket grundades 1671 och första brukspatron här var Claes Depken. Idag ägs Axmar bruk av den ideella föreningen Hyttan, som sköter och bevarar järnbruket och kulturreservatet i samråd med Länsstyrelsen i Gävleborgs län. Axmar Brygga Havskrog är inrymd i den gamla magasinsbyggnaden vid hamnen och har fått flera utmärkelser för sin utsökta meny av havets läckerheter. Här intar vi dagens lunch.

Bussresan fortsätter efter lunchpausen och vi kör fram till Stockholm där vi kan ha egen tid i staden eller följa med på en rundtur i centrala Stockholm för att se de mest kända platserna i huvudstaden.

Viking Lines m/s Glory avgår kl. 20:00 och vi inkvarterar oss i I4-hytter. Kvällen fri för eget program.

 

Dag 3 – Tisdag 1.8

Åbo-Österbotten

Sjöfrukost ombord och vi kommer i land i Åbo kl. 07:35. Vi kör till hemtrakterna med paus längs vägen och kommer hem på eftermiddagen.

 


OBS! VIKTIG INFORMATION!

 • Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls.
 • Avbokningsvillkor och -kostnader enligt Allmänna villkor för paketresor: för mer information vänligen klicka här
 • OBS! Fotoförsett ID måste tas med på resan (pass, EU-id eller körkort)

 

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring samtidigt som man bokar sin resa, men senast i samband med betalning av förskottet. Mycket viktigt ifall man blir sjuk före eller under resan.