• Svenska
Plats: Beijing och Hong Kong

Vår klassiska höstresa till Beijing har piffats upp med en tre dagars visit till Hong Kong. På detta sätt kan två av de viktigaste metropolerna i Asien avnjutas på samma resa. I Beijing finns storslagna sevärdheter som Himmelska fridens torg, Förbjudna staden och Sommarpalatset. Självfallet beträder vi Kinesiska muren! Hong Kong är i sig en sevärdhet eftersom gatubilden är en blandning av kinesisk och brittisk kultur. Vi besöker bland annat Victoria Peak och åker ut med djonk i fiskebyn Aberdeen. Resans pris inkluderar halvpension och visum.

I priset ingår:

  • Flygresa Helsingfors-Beijing/Beijing-Hong Kong/Hong Kong-Helsingfors i turistklass inkl. flygskatter
  • Hotell 7 nätter i delat dubbelrum
  • Alla transporter och utflykter enligt programmet
  • Halvpension, d v s bufféfrukost och lunch varje dag (utom dag 9)
  • Lokalguide i Beijing och Hong Kong
  • Mathias Nylunds tjänster som reseledare
  • Visum till Kina
  • Dricks till guide och chaufförer

I priset ingår inte:

  • Övriga måltider
  • Reseförsäkring

Pris:

Resans pris: 2290 €/person fr. Helsingfors

Tillägg:

Enkelrum: 350 €
Anslutning från Österbotten: 130 €/person

Dag 1

Lördag 9.11: Avfärd till Beijing

Finnairs direktflyg avgår från Helsingfors kl. 18:10. Möjlighet att boka anslutningsflyg från Österbotten. 

Dag 2

Söndag 10.11: Ankomst till Beijing

Ankomst till Beijing kl. 07:50, efter en flygresa på 7½ timme. Medan vi väntar på våra hotellrum besöker vi Mini-Beijing och får en uppfattning om denna världsmetropol. Vi lunchar och checkar in på vårt hotell i absoluta centrum. Resten av dagen är ämnad för vila.

Dag 3

Måndag 11.11: Beijing – Tai chi, Sommarpalatset och tehus

Vi mjukstartar i Parken vid Solens tempel där vi får spionera på kinesers morgonritualer och själva deltar i ett lättsamt pass Tai chi. Vi åker sedan ut till Sommarpalatset som var kejsarens sommarresidens. På väg tillbaka stannar vi vid ett tehus och får prova på olika tesorter.

Dag 4

Tisdag 12.11: Beijing – Himmelska fridens torg, Förbjudna staden

Vi börjar med att strosa runt på Himmelska fridens torg som är världens största torg. Den som vill kan besöka Maos mausoleum (om det är öppet och kön är överkomlig). Vi fortsätter till den Förbjudna staden som förstås är världens största palats. På eftermiddagen besöker vi ännu en sidenbutik där vi får se hur siden tillverkas.

Dag 5

Onsdag 13.11: Beijing – Gamla Stan, Trumtornet, lunch hos kinesisk familj

Den här dagen tillbringas i Gamla Stan eller det så kallade hutongområdet där kineser ännu bor på traditionellt sätt i hus med välvda tak. Vi besöker Trumtornet och ser hur tiden meddelades Beijingborna med trummor, åker cykelriksha i de trånga gränderna och lunchar hemma hos en familj som bor i hutongen. Vi gör också ett fotostopp vid OS-arenan ”Fågelboet”.


Dag 6

Torsdag 14.11: Beijing – Kinesiska muren, cloissonnéfabrik och kvällsutflykt (valfri)

Vistelsen i Beijing når sin höjdpunkt då vi åker ut till den kinesiska muren, som totalt är 9000 kilometer lång. På vägen dit pausar vi vid en cloissonnéfabrik och ser hur Ming-vaser tillverkas i koppar. På kvällen ordnas (mot extra avgift) en utflykt som inkluderar en middag med Peking-anka och akrobatik i världsklass.

Dag 7

Fredag 15.11: Beijing-Hong Kong

Förmiddagen är ledig för den som vill gå runt i Beijing på egen hand och besöka till exempel den berömda Sidenmarknaden som ligger på gångavstånd från vårt hotell. Vi samlas till lunch och beger oss sedan ut till flygplatsen. Vi flyger till Hong Kong och checkar in på vårt centralt belägna hotell.

Dag 8

Lördag 16.11: Hong Kong – Victoria Peak, djonkresa och Historiska muséet

På morgonen tar vi buss till Hong Kong-ön och åker upp till stadens högsta punkt, Victoria Peak. Ner tar vi oss med den klassiska spårvagnen som gått sedan 1888. Vi besöker fiskarbyn Aberdeen och åker ut mellan öarna ombord på en djonk. Vi lunchar på en dim sum-restaurang och på eftermiddagen lär vi oss mera om Hong Kongs unika historia på Historiska museet.

Dag 9

Söndag 17.11: Hong Kong – ledig dag, hemresa till Finland på kvällen

Denna dag är ledig. Hong Kong är ett perfekt ställe för att titta på människor i stan och vi bor på promenadavstånd från allt intressant. En billig förströelse är att åka med Star Ferry fram och tillbaka mellan Kowloon och Hong Kong-ön. Den som vill kan (mot extra avgift) följa med till den anrika hästkapplöpningsbanan på ön Sha Tin, antingen enbart för att betrakta denna lokala kulturyttring eller så för att satsa en liten slant på den snabbaste hästen. Sent på kvällen styr vi kosan mot flygfältet och går ombord på Finnairs direktflyg till Helsingfors. Flyget avgår från Hong Kong kl. 00:45 natten till måndag.

Dag 10

Måndag 18.11: Ankomst till Helsingfors

Vi anländer till Helsingfors kl. 05:25 efter en flygresa på ca 10½ timme. Möjlighet att boka anslutningsflyg till Österbotten. 

 

 


 

Giltigt pass behövs! Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls. Specialvillkor tillämpas på denna resa. Se närmare här. Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi.

RESEFÖRSÄKRING
Vi uppmanar resenären att teckna en reseförsäkring där avbeställningsskydd ingår.